Ørkenens sønner hædres med 'STORM-prisen'

Ørkenens Sønner og folketingsmedlem Sophie Løhde i 'Året der gak 2021'. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Ørkenens Sønner og folketingsmedlem Sophie Løhde i 'Året der gak 2021'. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

TV 2 CHARLIEs gallashow kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE søndag 19. december - og på TV 2 nytårsaften 31. december.

TV 2 CHARLIEs store gallashow 'Året der gak' er tilbage på skærmen søndag 19. december med værterne Rasmus Botoft og Annette Heick i front. De sørger for masser af grin, når de tager det forgangne år under satirisk behandling og griller alt fra politikere og sportsstjerner til store kulturpersonligheder.

Showet byder også på dansk komik fra allerøverste hylde, og i løbet af aftenen bliver der uddelt tre fornemme priser: 'STORM-Prisen', 'Svikmøllens Yndlingsoffer' og 'Årets Humørbombe'.

 

'STORM-Prisen' gik til Ørkenens Sønner

'STORM-Prisen' er TV 2 CHARLIEs store hæderspris, som bliver givet for lang og tro tjeneste i humorens tegn. Prisen er opkaldt efter en af vores allerstørste danske humorister, nemlig Storm P.

'STORM-Prisen' går i år til Ørkenens Sønner, der med deres skarpe, stærke og sjove humor ikke bare overlever sæsoner og år, men dekader, regeringsskift og pandemier. Prisen overrækkes i showet af Ditte Hansen og Trine Gadeberg.

Prisen 'Svikmøllens Yndlingsoffer' overrækkes i 'Året der gak 2021' til klimaminister Dan Jørgensen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Klimakampens offer

For tredje år i træk bliver prisen som 'Svikmøllens Yndlingsoffer' uddelt i samarbejde med satiremagasinet Svikmøllen, som i år tildeler klimaminister Dan Jørgensen prisen. I forbindelse med 'Året der gak' bliver prisen overrakt af Svikmøllens redaktør, Søren Anker Madsen, med ordene:

- Vi er så heldige at have en kloning af Jacques Cousteau, Søren Ryge og Superman på vores hold. En korsridder, som nok skal få naturen til at makke ret inden 2030, så CO2 forsvinder ud af vores luft. En mand, der kniber øjnene sammen og lægger hovedet på skrå, så iltsvindet i indre danske farvande tager sig sammen og retter ind. En mand, der er så cool, at han alene kan sænke temperaturen i verdenshavene.

Landstræner Kasper Hjulmand modtog prisen 'Årets Humørbombe' til 'Året der gak 2021'. Foto: Per Arnesen/TV 2.

'Årets Humørbombe' har samlet nationen

Endelig bliver 'Årets Humørbombe' kåret i 'Året der gak 2021'. Sidste år var det Philip Faber, der løb med den vigtige pris, da han skabte lys i en ellers mørk tid ved at samle hele landet til fællessang.

I år bliver prisen ligeledes givet til en person, der har formået at samle nationen og løfte vores humør kollektivt. Prisen som 'Årets Humørbombe' går til Kasper Hjulmand, der er landstræner for vores danske herrelandshold i fodbold. Prisen overrækkes af Hjulmands assistenttræner, Morten Wieghorst.

Stort satireshow

’Året der gak’ er i år afholdt for tredje gang, og showet er efterhånden en fast tradition for seerne på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE.

- 'Året der gak' er TV 2 CHARLIEs store, brede satireshow, og i år er vi blevet mere skarpe i satiren over hele linjen. Du kan derfor godt glæde dig til et underholdende show, hvor du får grinet af alt det alvorlige, der foregår omkring os i det daglige. Vi håber, at vi kan få seerne til at tænke mere over vores samfund, og hvordan vi alle kan gøre verden til et lidt bedre sted at være. For vi har brug for lys og håb i en periode, hvor vira og skandaler fortsat fylder meget i vores hverdag. Her er satire en skøn humørventil til at slippe det hele ud med et kæmpe smil på læben, siger Mads Volck, redaktør på TV 2 CHARLIE.

På scenen i Falkoner Salen kan 'Året der gak'-seerne opleve Ørkenens Sønner, Niels Ellegaard, Anders Lund Madsen, Rasmus Bjerg og Adam & Noah. Derudover leder Rasmus Krogsgaard publikum humoristisk igennem årets begivenheder, hvor han med overskud og finurligheder fremhæver alt det, vi talte om i 2021. Sofie Linde tager ligeledes publikum med på en rejse ind i det politiske landskab, når hun via højtlæsning belærer en gruppe børn om, hvad der egentlig foregår inde på Borgen.

'Året der gak 2021' kan ses 19. december på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE og 31. december på TV 2.

Billede {0} af {1}