Syv stjerner i ”Toppen af poppen”

Syv af de største navne fra den danske musikscene er klar til den nye sæson af ”Toppen af poppen”, der har premiere på TV 2 tirsdag 14. august klokken 20.00.

Fra venstre Kasper Winding, Nabiha, Dicte, Mark Johnson, Peter Belli, Sanne Salomonsen og Mads Langer. (Foto: Per Janus Strange / TV 2)


Syv af de største navne fra den danske musikscene mødes på den spanske middelhavsø Mallorca, og fra tirsdag 14. august er TV 2 klar til at præsentere det flotte resultat, når tredje sæson af det populære program ”Toppen af poppen” har premiere. Og lad det være sagt med det samme: Der venter en perlerække af enestående musikalske oplevelser, når de på skift giver nye bud på hinandens største hits.

- Det er fantastisk, at formatet har vist sin styrke i en grad, der gør, at vi nu for tredje gang kan samle et drømmehold af musikere og sangere. Holdet har en enorm spændvidde både i erfaring og genre og er flotte repræsentanter for den danske musikscene gennem de sidste 50 år – fra evergreens til det nyeste nye, siger TV 2s underholdningschef, Gitte Madsen, og fortsætter:

- Vi bliver vidner til masser af historier, fordomme, der nedbrydes, nye relationer, der opstår, og ikke mindst til overraskende nyfortolkninger af allerede elskede musiknumre. Jeg glæder mig.
 
De syv stjerner er sangerinden Dicte, souldivaen Nabiha, rock-mamaen Sanne Salomonsen, singer-songwriter Mads Langer, rapperen Johnson, sangeren Peter Belli samt komponisten og musikeren Kasper Winding, og de udgør uden tvivl det hold i ”Toppen af poppen”, der har spredt sig over det bredeste felt, når det gælder musikgenre, personlighed og alder.

I 12 intensive dage på den spanske solskinsø deler de deres erfaringer, oplevelser og musik med hinanden, og i premieren tirsdag 14. august er det hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, der er hovedpersonen, hvis sange de andre deltagere skal give nye bud på.

Nervøsiteten kan for alvor mærkes hos sangerinden Dicte, som modigt kaster sig over et af Sannes ikon-numre, men selv for en garvet sangerinde kan det være en stor udfordring. Mads Langer synger en sang, som tager Sanne tilbage til et helt særligt tidspunkt i hendes liv, og det vækker store følelser hos både Sanne og Mads. Til sidst slutter hovedpersonen aftenen af med brag, da hun afslører den frække historie bag et af sine helt store hits.

Der er premiere på ”Toppen af poppen” tirsdag 14. august klokken 20.00 på TV 2.

Sanne Salomonsen
Man kan ikke sige dansk rock uden at sige Sanne Salomonsen. Med sin store og dynamiske stemme, som spænder fra sensuel inderlighed til kraftfuld råstyrke, er hun en institution i dansk rock og har dannet skole for en hel generation af danske sangspirer. Der er stor respekt omkring Sanne, og for flere af deltagerne i “Toppen af poppen” er det da også Sannes numre, der er de sværeste at skulle ændre på og gøre til sine egne, “for det er bare så meget Sanne”, som Nabiha siger.

Sannes gennembrud kom med bandet Sneakers og Anne Linnet Band, og siden er det blevet til en lang række albums og hits, senest platinalbummet “Tiden brænder”.

Sanne har gennem årene solgt mere end to millioner albums. I “Toppen af poppen” indtager Sanne scenen med masser af energi og fed attitude, og hun overraskes med nyfortolkninger af blandt andet “Voodoo”, “Taxa” og “Det er ikke det du siger”.

Johnson
– Det fede ved ”Toppen af poppen” er, at man her får mulighed for at vende mønten og høre en anden version af sin musik og tekster. Hvordan ser det ud fra din side, fra dit synspunkt?

Sådan siger rapperen Johnson om det at være med i “Toppen af poppen”. Johnson – med fornavnet Marc – er født i 1979 i Esbjerg. Hans første soloalbum, “Det Passer”, blev udgivet i 2006, og på dette album gæsteoptræder blandt andre L.O.C. og U$O, som ligesom Kato har været nogle af samarbejdspartnerne gennem årene.

I 2009 kom så det andet soloalbum fra Johnson, “Alt Mit Shit”, hvorpå hitsinglerne “Bawler Hele Dagen” og “Teriyaki” ligger.

I “Toppen af poppen” får vi lov at se helt nye sider af Johnson, som duperer de andre med sin eminente tekstskrivning.

Mads Langer
Den danske singer-songwriter Mads Langer kom til verden i 1984 i Skive. 22 år senere debuterede han med albummet “Attention Please”, og i 2009 udgav han sit andet album, “Mads Langer”.

I juli 2010 skrev Mads Langer international kontrakt med Sony Music, som betyder udgivelse af tre albums i Europa og USA. Første album, “Behold”, kom på gaden sidste år og indeholdt blandt andet en coverversion af Olive’s “You’re Not Alone”. Det er blevet et kæmpehit både i og uden for Danmark og har i den grad placeret Mads Langer i danskernes bevidsthed.

Mads brillerer igen og igen med fantastiske tekster, skøn indlevelse og dyb inderlighed, men bag den skrøbelige facade gemmer der sig også andre og mere “farlige” sider, og det overrasker især Johnson i ”Toppen af poppen”.

Peter Belli
69-årige Peter Belli debuterede som sanger tilbage i 1959 med rocken flydende i blodet. Op gennem 70’erne og 80’erne var det dog især den bløde del af dansk musik, som Belli bevægede sig i med numre som “Teddybjørn”, “Bedste” og Kurt Thyboes “Ingen Regning”. Alle dansktophits, der den dag i dag stadig spilles i Giro 413.

I 1991 udgav Peter Belli sammen med De nye Rivaler pladen “Yeah”, der blev hans hjemkomst til rocken, og han optrådte samme år på Roskilde Festivalen. Belønningen for succesen kom i februar 1992, da Peter Belli modtog en Grammy som “Årets Sanger”. Samme år udkom albummet “Ribbet og flået”, og året efter blev live-cd’en “Rock and roll live” optaget på Skanderborg Festivalen.

Peter Belli is still going strong, hvilket han mere end beviser i “Toppen af poppen”, hvor han modtager stor respekt og hyldest for sine nyfortolkninger af de andres musik. Nyfortolkninger, der nemt kan gå hen og blive nye hits for Ulven.

Nabiha
Nabiha voksede om i et hjem fuld af kærlighed til musikken og som den næstældste i en søskendeflok på syv. Da Nabiha var fem år, forelskede hun sig i reggaemusikken, men senere faldt kærligheden på rock, R&B og elektronisk musik.

Nabiha blev i sin tid opdaget af guitaristen Søren Reiff og udgav under pseudonymet Tiger Lily en række numre, der har hittet på alverdens klub-scener.

I 2009 udkom singlen “Deep Sleep”, der ikke alene blev et hit i Danmark, men også gav international anerkendelse. “Deep Sleep” var forløberen til albummet “Cracks”, som udkom i 2010. Det internationale album “More Cracks” indeholdt blandt andet hits som “The Enemy” og “Never Played The Base” og cementerede for alvor Nabiha som souldiva.

Nabiha har modtaget adskillige nomineringer blandt andet Danish Music Awards, og i “Toppen af poppen” får vi lov at høre hendes skønne nyfortolkninger og historien om hendes møde med Aerosmith-legenden Steven Tyler.

Kasper Winding
Komponist, musiker og producer Kasper Winding er en mand med mange talenter. Han fik sit første job som komponist som 14-årig og har siden udgivet 11 albums, heriblandt “Mig og Charlie” og “No 5” med hittet “Kom Nu Hjem”, som begge lå nr. 1 på albumlisterne.

Kasper Winding er også en anerkendt producer og har produceret for en lang række kunstnere som C.V. Jørgensen, Baal, Caroline Henderson, Efterklang, Hypnolove og MEW. Det var også Kasper, der sammen med Guy Manuel de Homem-Christo fra Daft Punk i 2011 producerede Sebastien Tellier’s verdenskulthit “Devine”.

Kasper Winding har i de seneste år optrådt som DJ og indspillet under navnet Domestika. I 2011 kom det seneste album “Voila!”. Kasper står desuden bag musikken til 25 spillefilm, flere balletter og har instrueret både teater og musikvideoer i og uden for Danmark.

– Det bedste ved at være med i “Toppen af poppen” er, at jeg får mulighed for at prøve mig selv af. Prøve at spille andres sange, hvilket er noget, jeg gør yderst sjældent, og så se, hvor langt ud jeg kan tage det. Med respekt selvfølgelig, siger Kasper Winding.

Dicte
Dicte er født i Glostrup i 1966. Hun startede med at spille musik som ganske ung og optrådte første gang i 1983 med egne sange. I 1989 var hun med til at danne succesbandet “Her Personal Pain”.

Dictes første soloalbum udkom i 1994, og samme år modtog hun et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Siden er det blevet til i alt syv soloalbums indeholdende musik, der gør Dicte til en ener i dansk musik. Hun har ikke været bange for at prøve kræfter med genrer som jazz, klassisk og R&B, selv om rock er det mest tydelige i hendes musik.

– Det er fantastisk, hvad der kan komme ud af det, når dygtige kunstnere mødes og leger med hinandens musik. Jeg kom pludselig i tanke om, hvorfor vi laver musik – og ikke kan lade være, siger Dicte om sin medvirken i “Toppen af poppen”.