Stort tv-show hylder dansk film og tv-fiktion

Nyt samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Film Akademi udvider Robert Prisen med flere tv-priser – TV 2 sender det nyskabende awardshow på tv.

Fra uddelingen af Robert Prisen i februar 2012. (Foto: Povl Thomsen / FAF)

Det danske svar på Oscar-uddelingen, Robert Prisen, gennemføres i 2013 i en anderledes og endnu større udgave, hvor der foruden 25 filmpriser også uddeles en række priser til den bedste danske tv-fiktion. Samtidig kommer det store awardshow på tv-skærmen på TV 2, som hermed går i tæt samarbejde med Danmarks Film Akademi.

- Vi vil gerne favne hele branchen, og det er naturligt at udvide prisuddelingen til også at omfatte tv-fiktion, fordi vi i dag befinder os i en branche, hvor grænserne mellem medierne bliver mere og mere flydende, og de samme kreative personer arbejder på tværs af branchen, siger formanden for Danmarks Film Akademi, Kim Magnusson, og fortsætter:

Formanden for Danmarks Film Akademi, Kim Magnusson, under uddelingen af Robert Prisen i februar 2012. (Foto: Povl Thomsen / TV 2)

- Vores branche har længe efterspurgt et større arrangement til at promovere dansk film. I samarbejde med TV 2 kan vi – med nytænkning og banebrydende initiativer – skabe grundlaget for en ny tid for dansk film og for Robert Prisen. Samtidig kan vi gøre Robert Prisen endnu mere tilgængelig og nærværende for danskerne.

Flere events på TV 2s hovedkanal
Etableringen af Robert Prisen som en ny, stor begivenhed på TV 2 ligger i tråd med TV 2s koncernstrategi om at skabe flere events sammen med danskerne. Og chefen for strategisk programudvikling hos TV 2, Keld Reinicke, glæder sig til nyskabelsen.

- Der er god grund til at hylde begge brancher, for det går rigtigt godt for både dansk film og dansk tv-fiktion. Vores plan er også, at ”Go’ morgen Danmark” og ”Go’ aften Danmark” i Robert-ugen går tæt på dansk film og tv-fiktion, siger Keld Reinicke og fortsætter:

Chef for strategisk programudvikling hos TV 2, Keld Reinicke. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

- Det er mange år siden, Robert Prisen har været på tv – og den har aldrig været på tv på den måde, som vi vil vise showet på TV 2. På samme måde, som når vi sender f.eks. ”DMA” og ”Zulu Awards”, vil vi løfte showet op til et helt nyt niveau og gøre det til en fast tradition for danskerne.

Uddelt siden 1984
Robert Prisen har været uddelt siden 1984 og er branchens egen pris til de bedste folk i filmverdenen. Et nomineringsudvalg på syv-ni personer udvælger de nominerede til de mange priser, og vinderne findes ved afstemning blandt medlemmerne af Danmarks Film Akademi.

Selve uddelingen af de mange film- og tv-priser finder sted ved et stort show torsdag 28. februar 2013, og Robert Prisen sendes på TV 2 lørdag 2. marts 2013.