Stjernerne vælter DMA

TV 2 løfter nu endelig sløret for de mange stjerner, der optræder ved Danish Music Awards i København i Forum lørdag 9. november.

Anders Breinholt er vært ved Danish Music Awards 2013 i Forum 9. november. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Forberedelserne er i fuld gang til Danish Music Awards 2013, og der er lagt op til et brag af et show, når Danmarks ældste og mest prestigefyldte musikpriser uddeles lørdag 9. november klokken 20.00. TV 2 sender hele showet live fra Forum i København, og det bliver med garanti en fest, man ikke vil gå glip af, hvad enten man er en af de heldige, der har fået fingre i en billet, eller man nyder aftenen hjemme i sin sofa!

Ud over at kåre vinderne af de 18 priser, der er i spil ved dette års Danish Music Awards, skal DMAs Ærespris også uddeles til en kunstner, som gennem tiden har sat et markant aftryk på den danske musikscene. Til denne pris er der ingen nominerede og kun én vinder.

Nye numre og stjerner i nye konstellationer
Ud over uddelingen af de mange priser kommer Danish Music Awards 2013 også til at byde på en række unikke optrædener fra nogle af landets hotteste kunstnere anno 2013. Publikum vil både kunne opleve premierer på helt nye numre og se stjernerne i nye konstellationer.

Blandt aftenens stjerner på scenen er Burhan G, der skyder festen i gang med en hyldest til nogle af årets største hits. Thomas Helmig kvitterer for tildelingen af æresprisen i 2012 med en svedig optræden, og Quadron, der er blandt aftenens topnominerede, kommer hele vejen fra Los Angeles for at fyre den af.

Også Marie Key, der ligesom Quadron står til at kunne gå hjem med flere af de eftertragtede statuetter, indtager scenen i løbet af aftenen. Både TopGunn og Shaka Loveless vil helt sikkert også gøre sig bemærket, og så kommer Rasmus Seebach til at blæse folk omkuld med tv-premieren på sin nye single "Sandstorm". Og mon ikke også Christopher og Mads Langer har en overraskelse i ærmet, når de går på scenen?

Breinholt alle gode gange tre
For tredje år i træk er det Anders Breinholt, som styrer festen i Forum, og han glæder sig:

- Jeg har sagt ja til at være vært for tredje gang, fordi DMA for mig er årets bedste tv-show. Med fare for at lyde lidt patetisk og rørstrømsk så er det, fordi det er et show, hvor musikken er omdrejningspunktet, og det er jo lige noget for en "gammel" radiovært som mig, siger TV 2-vært Anders Breinholt, og fortsætter:

- Denne begivenhed er "one night only", og det er fedt at være vært, fordi hele Forum denne ene aften summer af forventninger, skuffelser og overraskelser. Det er live, og der er 6.000 tilskuere og hundredetusindvis af tv-seere hjemme i stuerne. Det er bare altid sjovt at være en del af sådan et stort
set-up, fortæller TV 2-vært Anders Breinholt.

Listen over de nominerede til de 18 priser, der uddeles ves ved Danish Music Awards 2013 kan ses på dma.tv2.dk. Her kan man også læse mere om, hvorfor de er nomineret og ikke mindst stemme på sin favorit til Årets Publikumspris.

Følg din favorit online
Siden fredag 11. oktober har flere af de nominerede kunstnere på skift overtaget DMAs officielle Instagram-profil (DMA_TV2) og givet deres fans et eksklusivt blik bag kulissen. Stafetten fortsætter frem til 9. november, og på selve aftenen vil man blandt andet kunne følge med fra DMA backstage og se reaktionerne fra aftenens vindere og tabere.

Danish Music Awards 2013 afholdes i samarbejde med TV 2, IFPI og Koda i Forum i København lørdag 9. november. Showet sendes live på TV 2 fra kl. 20.00. Billetter til showet kan købes via billetlugen.dk. Du kan læse meget mere om selve showet og de nominerede på dma.tv2.dk, ligesom du kan deltage i snakken på de sociale medier ved at benytte #DMA13.