Sludder og myter om sms-afstemninger

21. oktober 2008;
Af: TV 2 Kommunikation

Først påstod Ekstra Bladet, at teleselskaberne ikke kunne håndtere sms-afstemninger med mange stemmer. Da det blev tilbagevist afTV 2 og teleselskaberne, valgte Ekstra Bladet at fremføre en anden fejlagtig kritik.

Anne-Grethe Bjarup Riis og Michael Olesen på dansegulvet i fredags.

Enkelte aviser med Ekstra Bladet i spidsen har gjort anstrengelser for at skabe tvivl om rigtigheden af sms-afstemningerne i ”Vild med dans”. Anstrengelserne har været uden held. Der har nemlig ikke været problemer med sms-afstemningerne eller med resultaterne af disse afstemninger.

I går, mandag 20. oktober, rettede avisen henvendelse til TV 2 med kritik fra en ”eks-pert” om, at teleselskaberne slet ikke kan håndtere sms-afstemninger med mange stemmer, som det er tilfældet i ”Vild med dans”. Den kritik er helt forkert og blev derfor afvist af TV 2 og af telesel-skaberne. Herefter valgte Ekstra Bladet en anden vinkel, som også var baseret på forkerte fakta.

Nu lød kritikken nemlig på, at resultatet er givet på forhånd i en omdans i ”Vild med dans”. Ifølge Ekstra Bladet viser erfaringen, at det altid er det par, som danser omdans nummer to, der udgår. Men det er forkert.

- Jeg oplyste Ekstra Bladet om, at der både har været eksempler på, at par nummer ét og par nummer to i omdansen er udgået. Hans Pilgaard var i omdans to gange og dansede begge gange som første danser. I det ene tilfælde gik han videre, mens han røg ud i det andet. Anne-Grethe Bjarup Riis har været i omdans to gange, hvor hun har danset som både nummer ét og to. I begge tilfælde blev hun stemt videre i konkurrencen, siger TV 2s mobile manager, Jan Hoffmann.

Stemmer ”for” og ”imod” under omdansen
Erfaringen med sms-stemmerne viser i øvrigt, at seerne under omdansen stemmer både ”for” og ”imod”. Det betyder, at der f.eks. i fredags under Anne-Grethe Bjarup Riis’ dans også blev stemt meget på Anne-Mette Rasmussen – altså en slags ”modstemmer” mod Anne-Grethe Bjarup Riis.

På samme måde modtog Anne-Grethe Bjarup Riis mange stemmer under Anne-Mette Rasmussens dans – altså en slags ”modstemmer” mod Anne-Mette Rasmussen.

- Stemmerne i omdansen falder især under selve danse og umiddelbart derefter. Efter at Anne-Mette og Thomas var færdig med at danse gik der cirka 1 minut 40 sekunder, til Andrea lukkede sms-afstemningen. På det tidspunkt er sms-afstemningen for længst døende på den måde, at antallet af stemmer er minimalt og uden betydning for det samlede resultat, siger Jan Hoffmann.

TV 2 undersøger alle henvendelser
TV 2 får hver uge tre-fem henvendelser fra seere, der syntes, at de havde problemer med deres sms-stemmer, og TV 2 har herefter hurtigt undersøgt hver eneste af de konkrete henvendelser. I ingen af tilfældene har der vist sig at være  problemer med afstemningen.

En af de almindelige fejl skyldes, at sms-beskeder skrives med mellemrum mellem initialerne, f.eks. A M i stedet for AM. En sådan stemme bliver ikke accepteret, og det får mobiltelefonindehaveren besked på, ligesom der ikke opkræves særlig sms-takst for beskeden.

Nogle henvendelser til TV 2 skyldes også, at kvitteringerne – som alle tidligere sæsoner - kommer forsinket, når der er afsendt mange sms-stemmer. Den sene kvittering er imidlertid ikke udtryk for problemer med afstemningen.

Sms-stemmer til 1234 modtages nemlig straks, mens sms-kvitteringer først udsendes, når der er ledig kapacitet hos telefonselskaber og sms-operatø-ren. Derfor kan sms-kvitteringen godt komme væsentligt senere, men det vil altid fremgå af kvitteringen, om stemmen er registreret i tide.  

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}