”Rita” nomineret ved tv-festivalen i Monte Carlo

Både skuespillere og producere er nomineret til flere priser ved dette års internationale TV Festival i Monte Carlo. I Danmark har ”Rita” opnået høje seertal, gode vurderinger og flotte anmeldelser.


- Vi er rigtigt glade for, at danskerne har taget så godt imod ”Rita”, og så er det skønt, at man også internationalt har fået øjnene op for seriens kvaliteter. Festivalen i Monte Carlo er en anerkendt festival, og det er en stor cadeau til alle at være nomineret i så flotte kategorier. Vi er meget glade for og stolte af ”Rita” og af den succes, vi har skabt, siger TV 2s programchef, Keld Reinicke.

Producerne Karoline Leth og Jesper Morthorst samt manuskriptforfatter Christian Torpe er nomineret i kategorierne ”bedste internationale producer” og ”bedste europæiske producer” for en tv-dramaserie.

Skolelærerne Hjørdis (Lise Baastrup Nielsen) og Rita (Mille Dinesen) i TV 2s serie.

Desuden er hovedrolleindehaveren Mille Dinesen (Rita) nomineret i kategorien ”bedste skuespillerinde” i en tv-dramaserie, og det samme er Lise Baastrup, der i serien spiller Ritas kollega Hjørdis. Carsten Bjørnlund, der spiller skolelederen Rasmus, og Nikolaj Groth, der spiller Ritas ene søn Jeppe, er begge nomineret i kategorien ”bedste skuespiller” i en tv-dramaserie.

- For os, der har arbejdet og levet med ”Rita” gennem de seneste to-tre år, er det en kæmpe anerkendelse og en skøn kulmination på et langt, hårdt og uhyre sjovt forløb. Vi glæder os især over, at vores fantastiske og ekstremt dedikerede skuespillere har modtaget så mange nomineringer. De har lagt så meget arbejde og sjæl i ”Rita”, og vi er utroligt stolte af dem og af, hvad vi sammen har opnået, siger producerne Jesper Morthorst og Karoline Leth fra SF Film Production. 

Sønnen Jeppe (Nikolaj Groth Christensen), Rita (Mille Dinesen) og Molly (Sara Hjort).

”Rita” er i gennemsnit blevet set af 842.000 danskere, der også har vurderet serien fint – til 4,0 på en skala fra 1 til 5. Især de yngre voksne seere med børn i skolen har elsket serien, og det samme har i øvrigt langt de fleste tv-anmeldere. TV 2 og SF Film Production udvikler i øjeblikket på en sæson to af ”Rita”, som kan komme på skærmen engang i 2013, hvis produktionen sættes i gang.

Første sæson af ”Rita” blev produceret med støtte fra Public Service Puljen.

Det er SF Film Production, der producerer ”Rita” for TV 2. Producere er Jesper Morthorst og Karoline Leth. Christian Torpe er seriens hovedforfatter.

-----------------------------

Læs mere om serien ”Rita” her.

Læs interview med to af skaberne af "Rita" her.

Seriens titelmelodi ”Speak out now” bliver sunget af den danske verdensstjerne Oh Land, alias Nanna Øland Fabricius, som også har skrevet nummeret sammen med Kristian Leth og Fridolin Nordsø. Se og hør titelmelodien til "Rita" her.