Peter Tanev ny vært på TV 2 Fri

Peter Tanev er en af landets mest populære formidlere af vejret. Nu kan TV 2s nye fritidskanal, TV 2 Fri, tilbyde et helt nyt program, hvor Peter Tanev kan formidle sin anden store passion, lystfiskeri.

Peter Tanev får sit eget lystfiskerprogram på TV 2 Fri – og fortsætter på TV 2|VEJRET. (Fotos: Carsten Andersen / TV 2)

Nedtællingen er i fuld gang. I dag er der præcis en måned til, at TV 2s nye kanal TV 2 Fri går i luften. Det sker søndag 5. maj, og der arbejdes i døgndrift på at få alt indhold på plads og på at kunne byde seerne velkommen til premieren på hele Danmarks nye fritidskanal.

TV 2 Fri kommer til at beskæftige sig med en lang række emner inden for hobby, hus og have.

På fisketur med Peter Tanev
En meget udbredt interesse for mange danskere er lystfiskeri. Tager vi ikke selv ud at fiske, kender vi formentlig én, der gør det. Og for de fleste danskere står der jævnligt fisk på menuen hjemme på middagsbordet.

For Peter Tanev er det en drøm, der går i opfyldelse, når han nu får sit eget program om at fiske. Programmet kommer dog også til at handle om meget andet end fisk, og for seere, der interesserer sig bare en lille smule for den danske natur, vil der være masser at hente. Peter Tanev er uddannet naturgeograf og har en kolossal viden om danske naturfænomener, dyrenes adfærd og kulturhistorien i forskellige egne af landet.

Peter Tanevs fascination af Danmark set via en fiskestang går så langt tilbage, han kan huske. Første gang Peter Tanev havde en fiskestang i hånden, sad han i en klapvogn på en mole. Senere hev hans far Peter med ud til moser og moler og fiskede skaller og gedder, og siden Tanev selv fik lov til at cykle til vandet, har han stået med en fiskestang i hånden.

Har talt om fiskeri-program siden starten
Peter Tanev begyndte som vejrvært på TV 2 i 1996, hvor han fortsætter med at formidle vejret. Men siden 1996 har han også talt om at lave et fiskeprogram.

- Alle, der været omkring mig, har hørt mig tale om et program om at fiske, eller også har de været involveret i en dummy til programmet. Da jeg første gang hørte om TV 2 Fri, tænkte jeg: ”Yes, der er nogen, der har opfundet Tanevs kanal”. Og det er måske meget godt, at jeg ikke kom i gang med at lave et program om at fiske på hovedkanalen, for det program passer helt fantastisk godt til TV 2 Fri, siger Peter Tanev og fortsætter:

- Det bliver fantastisk at lave dette program. Vi vil gøre det autentisk. Det bliver hyggeligt og seværdigt. Der behøver ikke være kendte med eller nogen, der bliver stemt hjem. Vi skal formidle alt det fantastiske ved at være på fisketur, og vi skal fange fisk!

- Vi starter nok med at tage ud og prøve at fiske havørred. Vi har et af de bedste farvande for havørred rundt om os. Jeg skal se, om jeg kan fange den største gedde, jeg har nogensinde har fanget. Vi skal også ud at fiske fra kutter og se, om vi kan fange nytårstorsken, siger Peter Tanev.

Hans nye program om lystfiskeri bliver optaget hen over sommeren og i det tidlige efterår, og programmet bliver sendt på TV 2 Fri til efteråret.

Peter Tanev er stadig – i fuldstændigt samme omfang som før – tilknyttet TV 2|VEJRET. Ingen behøver med andre ord at frygte at skulle undvære Peter Tanev som en af landets mest elskede formidlere af det danske vejr.

-------------------

Se trailer for TV 2 Fri her.

Læs flere artikler om TV 2 Fri her.