Og Oscar-værterne er … Katrine Hertz Mortensen & Mikkel Kryger

Årets største filmbegivenhed, Oscar 2013, vises direkte på TV 2.

Mikkel Kryger og Katrine Hertz Mortensen bliver de danske værter ved Oscar-uddelingen 2013. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Søndag 24. februar samles Hollywoods allerstørste stjerner i Dolby Theatre i Los Angeles til Oscar-uddelingen 2013. I år bliver den store og festlige begivenhed vist direkte på TV 2s hovedkanal, og mens det er den amerikanske komiker Seth MacFarlane, der skal stå for showet på scenen i Hollywood, er det TV 2-værterne Katrine Hertz Mortensen og Mikkel Kryger, der holder snor i begivenhederne i studiet i København.

Værterne får i løbet af aftenen besøg af blandt andre Oscar-vinderen Susanne Bier, filmanmelderne Ann Lind Andersen og Casper Christensen samt filmekspert Søren Frellesen.

TV 2|NYHEDERNEs USA-korrespondent Jesper Steinmetz er også med direkte fra Dolby Theatre i Hollywood, og når stjernerne ankommer på den røde løber, vil modeeksperterne Uffe Buchard og Pernille Theisbæk kommentere deres look, mens designeren Jesper Høvring vil have fokus på stjernernes kjoler.

- Jeg glæder mig til at følge Oscar-aftenen helt tæt. Vi har eksperter og fagfolk med, der hele natten kan give os alle detaljer. I år håber jeg, at Quentin Tarantino og "Django Unchained" løber med det hele, siger Mikkel Kryger og fortsætter:

Seth MacFarlane er vært for Oscar-uddelingen i Los Angelse. (Foto: ABC / Bob D'Amico)

- Jeg elsker, når der sker noget uventet ved Oscar-uddelingen, som når Sacha Baron Cohen hælder aske ud på den røde løber, eller Björk møder op i verdens grimmeste svanekjole. Jeg medbringer personligt Kleenex, for jeg elsker takketaler og kommer helt sikkert til at flæbe.

Den nødvendige træning?
Hans medvært Katrine Hertz Mortensen har især opmærksomheden på stjernernes kjoler, og så er hun spændt på, hvordan det bliver at være oppe og på en hel Oscar-nat.

- Jeg er virkelig spændt på, hvilke kjoler der bliver vist frem på den røde løber, hvem der vinder, hvordan værten klarer den - og ja, hvordan vi selv klarer den! Det er første gang i mange år, jeg skal være vågen og frisk en hel nat. Jeg håber, de mange nætter med urolige børn har givet mig den nødvendige træning, siger hun.

Oscar-uddelingen er i år ekstra spændende set med danske øjne, fordi den danske film "En kongelig affære" er nomineret i kategorien ’Bedste udenlandske film’. Selvom instruktøren Nikolaj Arcel er sikker på, at Michael Hanekes "Amour" vinder den kategori, har det amerikanske filmakademi før overrasket.

Der er også stor spænding om, hvorvidt "Lincoln", der er nomineret i 12 kategorier, bliver aftenens store vinder? Og kunne Ben Afflecks "Operation Argo" løbe med prisen for bedste film?

Oscar-værterne Katrine Hertz Mortensen og Mikkel Kryger er til daglig værter på "Go' morgen Danmark". (Foto: Per Arnesen / TV 2)

"Kongens store tale" på TV 2
TV 2 varmer op til Oscar-uddelingen med masser af Oscar-nominerede og Oscar-vindende film, blandt andet den politiske thriller "Syriana" med George Clooney og Matt Damon, Coen-brødrenes western "True Grit" og ikke mindst den firedobbelte Oscar-vinder "Kongens store tale" fra 2010, der får dansk tv-premiere på TV 2 umiddelbart inden Oscar-uddelingen.

Ud over Oscar-showet viser TV 2 også i år det danske svar på "The Oscars", nemlig "Robert: Årets film- og tv-pris" direkte torsdag 28. februar.

"Oscar 2013" på TV 2 søndag 24. februar fra klokken 23.05. Man kan også se højdepunkterne fra nattens begivenheder og masser af opfølgning i "Go' morgen Danmark" mandag 25. februar.

Man kan også følge Oscar-uddelingen på tv2.dk, hvor der også er alt om Oscar-uddelingen og liveopdateringer hele natten.