Nyt, rullende quizprogram på TV 2

Torsdag 29. september kører "Taxaquizzen" for første gang over skærmen på TV 2. Og det sker med en nybegynder bag rattet. 27-årige Sigurd Kongshøj Larsen er ny vært, chauffør og quiz-master.

Sigurd Kongshøj Larsen er både vært, chauffør og quiz-master i "Taxaquizzen".

Forestil dig en helt almindelig taxa: Du hopper ind på bagsædet, du ved, hvor du vil køres hen, og hvad det kommer til at koste. Forestil dig så, at den taxa, du prajer, viser sig at være alt andet end almindelig. At taxameter og Wunderbaum er skiftet ud med lysshow, høj musik og en chauffør, der er klar til at betale dig! Det eneste, det kræver, er, at du har is i maven og er skarp nok til at svare rigtigt på en stribe spørgsmål. Ellers er det ud! Det er udgangspunktet for det nye, uortodokse quizprogram "Taxaquizzen", som har premiere på TV 2 torsdag 29. september.

- Jeg er virkelig blevet glad for programmerne, og jeg er især stolt over, at vi med Sigurd Kongshøj Larsen har fundet en ny vært til TV 2, der i den grad fungerer. Jeg tror og håber, at seerne vil synes, at det er sjovt og underholdende med et nyt og friskt quizshow i en ny og skæv ramme, siger Pelle Hvenegaard, som er redaktør på "Taxaquizzen".

- Det fede ved "Taxaquizzen" er, at der er en kæmpe variation blandt de mennesker, der sætter sig ind i taxaen, så man får en række ret underholdende småportrætter af alle mulige typer, og det hele er drevet frem af en sjov quiz med en morsom og skarp vært. Jeg tror, at vi alle sammen kan sætte os ind i den situation, som quizzens passagerer oplever - det er en slags "du er kunde nummer én million". Det er noget, som vi alle drømmer lidt om, siger Pelle Hvenegaard.

Tv-vært og chauffør på en gang
"Taxaquizzen" er Sigurd Kongshøj Larsens debut som tv-vært. Fra førersædet styrer han med hård hånd rollen som yderst snakkesaglig chauffør og quizmaster. Det er sjovt, men kræver sin mand. 


- Det er en sjov og syret oplevelse at køre rundt og samle folk op på gaden. Jeg aner ikke, hvem der sætter sig ind, og kunderne aner ikke, hvad de sætter sig ind til. Det er kun ganske få, der ikke har ønsket at deltage i quizzen. Langt de fleste passagerer har kastet sig ud i det. Det giver en naturlig spænding - og så er det selvfølgelig fantastisk at se, hvor overraskede og glade de fleste folk bliver over at være med. Men det er selvfølgelig også fedt at vinde en pose penge, når man er på vej til fest, middag, vaskeri eller hvad folk nu engang skal til, siger TV 2s nye vært, Sigurd Kongshøj Larsen. 

- Mit største problem har været at finde vej samtidig med alt det andet, der foregår i vognen. Det har været ret pinligt til tider. Jeg har selv været meget underholdt af at snakke og quizze med alt fra pensionister til tatovører, rollespillere og sushi-kokke, så det håber jeg også, seerne bliver, siger Sigurd Kongshøj Larsen.

---------------------------------

Emmy-vinder
Programformatet "Taxaquizzen" har vundet en stribe Emmy-priser i USA i kategorien "Best Game Show" i 2008, 2009 og 2010. Programmet er udviklet af engelske ITV, og serien er blevet vist i 32 lande.