Ny sæson af ’Badehotellet’: Så kom krigen

Grosserer Madsen, fru Madsen, fru Frigh, Lydia, fru Weyse og hr. Aurland er blandt de mange kendinge, der igen vender tilbage til Andersens Badehotel for at holde en velfortjent sommerferie. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2 har offentliggjort premieredatoen for syvende sæson, som foregår i sommeren 1940 – den første sommer, hvor Danmark er besat af tyskerne.

Danmarks mest populære tv-serie i de seneste fire år, TV 2- og TV 2 PLAY-serien ’Badehotellet', vender tilbage med premiere på syvende sæson mandag 27. januar 2020. Og denne gang foregår serien i 1940.

Efter mange sæsoner med advarsler om situationen hos Danmarks nabo mod syd er kontorchef Aurlands bekymringer blevet til virkelighed. Der er krig i Europa, og Danmark er blevet besat af det nazistiske Tyskland.

Krigen sætter flere af gæsterne på Andersens Badehotel i en række komplicerede situationer.

- I den første besættelsessommer er danskernes dilemma: Skal man give værnemagten den kolde skulder, eller gør man klogest i at samarbejde? Det har vi også gjort til temaet hos gæster og personale på badehotellet, fortæller forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad til TV2.DK og fortsætter:

- Nogle vælger det ene, andre det andet. Nogle tager kampen op. Og så er der dem, der slet ikke har lyst til at tage stilling.

Grosserer Madsen er med i den nye sæson af 'Badehotellet'. I den seneste sæson nåede han at lande en aftale om et stort byggeri for nazisterne i Tyskland.

Historier, der interesserer danskerne
TV 2 offentliggjorde onsdag 18. december en liste over de mest sete tv-serier i Danmark i 2019, og for fjerde år i træk toppes listen af ’Badehotellet’. Det gennemsnitlige seertal var i 2019 på 1,5 millioner, og hertil kommer et meget højt seertal på streamingtjenesten TV 2 PLAY. Samtidig opnår serien rekordhøje kvalitetsvurderinger hos danskerne.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, har tidligere forklaret succesen for ’Badehotellet’, der er en blanding af drama og komedie, på blandt andet denne måde:

- Stig Thorsboe og Hanna Lundblad leverer som Danmarks dygtigste manuskriptforfattere fundamentet for det hele. Deres varemærke er historier, der interesserer danskerne, og de vil gerne underholde og samtidig have noget på hjerte, så ingen føler, at de spilder deres tid.

- Samtidig giver ’Badehotellet’s ensemble – og skuespillernes fantastiske forløsning af deres karakterer – mange indgange til serien. Vi følger livet upstairs and downstairs, vi lever os ind i de unges problemer og virkelighed, mens andre spejler sig i de ældre ægtepar. Der er mange gode grunde til, at ’Badehotellet’ er et af de tv-programmer, som flest danskere ser sammen med andre, og som har de allerhøjeste seertal blandt unge, siger Katrine Vogelsang.

Amanda (spillet af Amalie Dollerup) er den nye forpagter på Andersens Badehotel, når serien vender tilbage mandag 27. januar 2020.

Ny hotelforpagter – og ny chef i køkkenet
I sæsonpremieren 27. januar slår Amanda for første gang dørene op til det nordjyske badehotel, hvor hun er ny forpagter af hotellet med kyndig hjælp fra vennen Philip Dupont i køkkenet.

Da vi forlod gæsterne i sjette sæson i 1939, var krigen på vej med hastige skridt mod Danmark. Hr. og fru Madsens datter Vera fik med nød og næppe hjulpet fru Fjeldsøs jødiske slægtning Robert over grænsen, mens grosserer Madsen fik landet en aftale om et stort byggeri for nazisterne i Tyskland.

- Uheldigvis er 1940 Amandas første sommer som ejer af hotellet. Så hun er med god grund spændt på, om gæsterne vil komme, når de er nødt til at rejse den lange vej med tog og rutebil, fordi privat bilkørsel er blevet forbudt, forklarer Stig Thorsboe og Hanna Lundblad.

Men gæsterne kommer. De trænger alle til at komme på ferie og få krigen lidt på afstand. Desværre skal de snart finde ud af, at ikke engang det solbeskinnede badehotel kan sige sig helt fri for tyskerne.

Du kan se eller gense de seks tidligere sæsoner af 'Badehotellet' på TV 2 PLAY.

-----

Læs mere og se trailer for den nye sæson i denne artikel på TV2.DK.