Ny, ambitiøs spændingsserie på vej til danskerne

Et af de splinternye tilbud i 2018 er den storslåede spændingsserie ’Greyzone’ med Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen som droneingeniøren Victoria. (Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

I februar er der premiere på to store fiktionstilbud på TV 2 – nemlig den helt nye spændingsserie ’Greyzone’ med Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen søndag 25. februar klokken 20.00 samt Danmarks mest populære serie ’Badehotellet’ mandag 12. februar klokken 20.00.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

I 2017 satte TV 2 gang i rekordmange nye fiktionsproduktioner, og i 2018 kan de første af disse mange fiktionspakker åbnes af de danske tv-seere og TV 2 PLAY-brugere.

Et af de splinternye tilbud i 2018 er den storslåede spændingsserie ’Greyzone’ med Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen som droneingeniøren Victoria. Serien får premiere søndag 25. februar klokken 20.00.

’Greyzone’ er en international co-produktion, der er optaget i Danmark, Sverige og Tyskland. Droneingeniøren Victoria bliver taget som gidsel af terrorister, der planlægger et terrorangreb i Skandinavien, og samtidig forsøger efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige at afværge angrebet.

- Det er fantastisk at have så mange og stærke fiktionsserier på vej, og vi glæder os til at dele ’Greyzone’ med danskerne. ’Greyzone’ er en højkvalitetsserie, som længe har stået på vores ønskeseddel, og vi har fået nogle af de stærkeste spillere på markedet med i dette storstilede projekt, som har været fem år undervejs, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

’Greyzone’, der er international co-produktion, er optaget i Danmark, Sverige og Tyskland.

'Greyzone' produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fond.

’Badehotellet’ er tilbage 12. februar

Februar byder på hele to fiktionspremierer på TV 2s hovedkanal, for mandag 12. februar klokken 20.00 begynder den nye sæson af ’Badehotellet’. Handlingen udspiller sig i sommeren 1932, og stamgæsterne har atter trodset krisen og er flyttet ind for at nyde ferien på Andersens Badehotel, som til allersidst i seneste sæson skiftede ejer. Men nye gæster blander sig snart i handlingen, så intet på det lille hotel går helt, som det plejer.

’Badehotellet’ har for længst slået sig fast som Danmarks mest sete tv-serie i disse år, og samtidig er ’Badehotellet’ den serie, som får den højeste kvalitetsvurdering af de danske seere og brugere.

Når ’Badehotellet’-sæsonen er slut, overtages sendetidspunktet mandag klokken 20.00 af serien ’Mercur’, som sidste år sikrede TV 2 CHARLIE sine højeste seertal nogensinde. I 2018 bliver det på TV 2 muligt for endnu flere danskere at se serien om dengang, radiomonopolet blev brudt i Danmark.

'Greyzone' produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fond.

Flere nye TV 2-serier til efteråret – og også ny fiktion på TV 2s nichekanaler

TV 2 har i de senere år udvidet sin produktion af danske fiktionsserier og sender hvert år flest nye fiktionstitler og -sæsoner til voksne. Og de mange fiktionstilbud på TV 2 fortsætter i efteråret – og på TV 2s nichekanaler i løbet af 2018.

Til efteråret byder TV 2 bl.a. på en helt ny sæson af komedieserien ’Klovn’, på Christoffer Boes actiondrama ’Kriger’ og på familieserien ’Håbet’, der tager seerne med ind i fuldriggernes fascinerende verden.

I 2018 byder TV 2 ZULU på en ny sæson af kærlighedsserien ’Perfekte Steder’, og også TV 2 CHARLIE og streamingtjenesten TV 2 PLAY arbejder på nye fiktionstilbud til danskerne.