’Norskov’ – alle har brug for et fællesskab

Da Bonden (Jacob Hauberg Lohmann) får en narkodom på 14 år, står hans byggefirma til konkurs, men Claudia (Marijana Jankovic), hans serbiskfødte hustru, er ikke parat til at miste alt. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2s dramaserie om byen, der ikke har tænkt sig at lægge sig til at dø, er tilbage med helt nye afsnit torsdag 26. oktober. 

TV 2s kanaler har allerede præsenteret syv nye tv-serier og -sæsoner i den bedste sendetid i 2017, det hidtil største fiktions-år for TV 2. Og torsdag 26. oktober klokken 20.00 er der premiere på TV 2 og TV 2 PLAY på nummer otte: Anden sæson af dramaserien ’Norskov’, hvor byen er i opbrud, og hvor venskaber, familiebånd og byens orden er kastet op i luften.

’Norskov’ vandt Tvprisen 2017 for bedste tv-serie, og i 2016 fik serien Billed-Bladets TV-Guld for årets nye tv-program. Første sæson af ’Norskov’ er solgt til Australien, Benelux-landene, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Irland, USA, Sverige og Norge.

Første sæson fokuserede på de tre barndomsvenner, Tom, Martin og Bonden, som har valgt forskellige veje i livet. I den nye sæson vender vi tilbage til Norskov otte måneder efter begivenhederne fra sæson 1. Kvinderne i Norskov spiller en større rolle i dramaet og spejler temaer som identitet, maskulinitet og kriminalitet fra nye vinkler. Den nye sæson kan både ses i forlængelse af sæson 1 og som en stand alone-miniserie.

I TV 2s dramaserie 'Norskov' er der opbrud. 'Bonden' er fængslet for narkokriminalitet, og venskaber, familiebånd og byens orden er kastet op i luften. Hvem skal man stole på, og hvor hører man til? Fra venstre er det Oliver Bondesen (Mathias Käki Jørgensen), Tom Noack (Thomas Levin), Casper 'Bonden' Bondesen (Jacob Hauberg Lohmann), Claudia Bondesen (Marijana Jankovic), Jackie Noack (Anne Sofie Espersen) og Martin Kierkegaard (Claus Riis Østergaard). (Foto: Sigurd Høyen / TV 2)

Alle har brug for et fællesskab
Byens entreprenør, Bonden, er afsløret som narkobagmand og sat i fængsel, og familiesandheder er kommet på bordet. Norskov er i forandring, og det samme er Norskovs mennesker. Ingen af dem kan ændre, hvad de kommer fra, men de kan ændre, hvor de er på vej hen.

- Bondens fængsling og dom åbner et tema om loyalitet. Når nogen træder forkert, er der dem, der trækker sig, og andre, der rykker tættere på og støtter op om den, der er kommet i knibe. I Norskov har Bondens gamle venner og partnere lagt afstand til den narkodømte entreprenør og er parate til at overtage hans konkursramte firma, mens hustruen Claudia er trukket tættere på sin mand og demonstrerer familiens loyalitet, siger hovedforfatteren på ’Norskov’, Dunja Gry Jensen, og fortsætter:

- Alle mennesker har brug for et fællesskab. Det er kun i forbindelse med andre, at vi for alvor bliver mennesker. Dem, vi vælger at høre sammen med, er med til at bestemme, hvem vi er. I Norskov er der nogen, som bliver lukket ind i fællesskabet, men ikke føler, de hører til. Og der er andre, som banker på, men ikke bliver lukket ind.

- Vi er alle forbundne, hvad enten vi ønsker det eller ej. Det er en overordnet præmis i ’Norskov’. Serien beskæftiger sig med fællesskab og ensomhed, samhørighed og frihed. Alle seriens karakterer er på deres måde en del af et samfund og har en rolle enten i eller uden for fællesskabet. I den nye sæson bliver fællesskabstemaet afprøvet i forhold til familie, kærlighed og de kriminelle kredse, siger Dunja Gry Jensen.

Norskov – otte måneder senere
Da entreprenøren Bonden får en fængselsdom på 14 år for narkosmugling, beslutter hans serbiskfødte hustru, Claudia, at træde ind som chef i hans byggefirma for at skabe en fremtid for sig selv og datteren Lucia. 

Claudia kommer dog hurtigt på kollisionskurs med Norskovs inderkreds, som har andre planer for firmaet, og hun opdager undervejs, at hun kun kan stole på sig selv – og så måske den politibetjent, som satte hendes mand bag tremmer.

Unge Oliver Bondesen er ramt af en kraftig hjernerystelse efter en motorcykelulykke og har måttet opgive drømmen om en ishockeykarriere. Han er flyttet ind hos havnedirektøren Martin og hans hustru, Jackie Noack, som er Norskovs ukronede dronning. Men de nye forældre har svært ved at tackle Oliver og de hemmeligheder, som ulmer under overfladen og truer den lille families skrøbelige ro.

Læs mere om og se flere billeder fra sæson 2 af 'Norskov' her.

Oliver Bondesen (Mathias Käki Jørgensen) og Jackie Noack (Anne Sofie Espersen) i TV 2s dramaserie 'Norskov'. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Tom støtter Claudia
Tom Noack er blevet efterforskningsleder på Norskovs lokale politistation og skal i gang med at bekæmpe byens mange indbrud med sit team af efterforskere. Samtidig forsøger han som den eneste at støtte Claudia Bondesen og hjælpe hende ind i den inderkreds, som hans søster Jackie kan give adgang til. Men lige under den venlige opmærksomhed lurer en tiltrækning, som den gode Tom ikke selv er opmærksom på, før det er for sent.

Fra fængslet lægger Bonden sine egne planer og forsøger bl.a. at kontrollere den lidt for handlekraftige hustru. Hvis nogen tror, han har tænkt sig at sidde de næste ti år med hænderne i skødet, kan de godt tro om!

På rollelisten finder vi igen Claus Riis Østergaard, Thomas Levin, Jacob Hauberg Lohmann, Anne Sofie Espersen, Mathias Käki Jørgensen, Marijana Jankovic, Henrik Birch m.fl., og ligesom første sæson er den nye sæson optaget i og omkring Frederikshavn.

’Norskov’ er produceret af SF Studios med støtte fra Public Service Puljen, Den Vestdanske Filmpulje, Frederikshavn Kommune og partnere i Frederikshavn og Hjørring Kommune.