Nervepirrende nytårspremiere

1. januar kl. 21.15 har TV 2 dansk tv-premiere på den nervepirrende danske thriller "Kandidaten" med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen.


På første dag i 2011 har TV 2 dansk tv-premiere på den flotte og meget spændende danske thriller ”Kandidaten” fra 2008. Den heftige film handler om en regelret jurist, som efter en våd bytur pludselig vågner op ved siden af liget af en ung pige, der er blevet myrdet.

I hovedrollen ses Nikolaj Lie Kaas, som spiller overfor dygtige og kendte skuespillere som Laura Christensen, Kim Bodnia, Tuva Novotny, David Dencik, Ulf Pilgaard, Jesper Langberg og Birgitte Hjort Sørensen.

Sit livs mareridt
Forsvarsadvokaten Jonas (Nikolaj Lie Kaas) er i et fast forhold til den smukke Pernille (Tuva Novotny), og han har altid holdt sig på den rigtige side af loven. Men da han får afslag på et drømmejob, tager han på en heftig bytur, hvor han ender på et hotelværelse med den unge pige Louise (Laura Christensen). Næste morgen vågner Jonas op til sit livs mareridt. Louise ligger brutalt myrdet på gulvet, og alle spor peger på, at det er Jonas, der har begået mordet.

Nikolaj Lie Kaas og Laura Christensen i den nervepirrende thriller "Kandidaten".

Anklaget for mord
Jonas kan intet huske af gårsdagens begivenheder, og nu står han anklaget for et mord, han ikke har begået. Eller har han? Pernille og Jonas’ bedste ven Michael (David Dencik) begynder gradvist at tvivle, og Jonas må flygte alene ud i natten.

Snart har Jonas på fornemmelsen, at der ligger andet og mere bag mordmysteriet end først antaget. Nogen er efter ham. Nogen afpresser ham. Nogen styrer begivenhedernes gang. Og de stopper ikke, før flere har mistet livet. Men hvem er det?

Pænheden skrælles af
Nu bliver den før så regelrette forsvarsadvokat trukket dybere og dybere ind i en kriminel underverden, hvor intet er, hvad det synes at være. I takt med at han forsøger at finde sandheden bag mordet, indser Jonas, at han kun har en udvej: At skrælle pænheden af og blive som dem, han jager.

Nikolaj Lie Kaas
I rollen som Jonas optræder Nikolaj Lie Kaas. Han er søn af den kendte skuespiller Preben Kaas og blev færdig på Statens Teaterskole i 1998 og har siden optrådt både på Det Kongelige Teater samt i andre og mere eksperimenterende dramaer på de mindre teaterscener.

Selvom han kun er 33 år, har han allerede vundet både tre Bodil- og tre Robert-priser.

Hans filmdebut var i ”Drengene fra Sankt Petri”, en præstation, han både vandt en Bodil- og en Robert-pris for. Herefter fulgte blandt andet rollen som Carl Nielsen i Erik Clausens ”’Min Fynske Barndom” samt en optræden i Lars von Triers ”Idioterne”, som udløste endnu en Bodil-pris. I både ”I Kinas spiser de hunde” og ”Gamle mænd i nye biler” kunne han opleves som storrygende, men underkuet kok, og også i Anders Thomas Jensens populære ”Blinkende Lygter” medvirkede han.

For sin præstation i ”Et rigtigt menneske” vandt han en Robert-pris, og for sin rolle i Susanne Biers dogmefilm ”Elsker dig for evigt” har han indkasseret både en Bodil- og en Robert-pris. Desuden har vi set ham i film som ”Reconstruction”, ”Brødre”, ”Solkongen”, ”Adams æbler”, ”Kærlighed på film”, ”Ved verdens ende”, ”Parterapi” og den amerikanske ”Engle og dæmoner”

Masser af kendte navne
Overfor Nikolaj Lie Kaas optræder en række kendte skuespillere, bl.a. Laura Christensen (Taxa, Råzone, Dig og mig), Kim Bodnia (Pusher, Gamle mænd i nye biler, Den gode strømer), Tuva Novotny (Dag og Nat, Den sorte Madonna, Simon & Malou), David Dencik (En Soap, Broderskab, Blekingegade), Ulf Pilgaard (Giv Gud en chance om søndagen, Nattevagten, Nikolaj & Julie), Jesper Langberg (Matador, Sommer, Olsen Banden Junior) og Birgitte Hjort Sørensen (Borgen, Anja & Viktor – i medgang og modgang”, ”Ved verdens ende”).