Mille Dinesen vinder international tv-pris for ”Rita”

Mille Dinesen vinder ’Den Gyldne Nymfe’ ved den store TV Festival i Monte Carlo for sin rolle i TV 2s succesrige dramaserie ”Rita”. Samtidig fortæller TV 2 nu, at der kommer en ny sæson af ”Rita”.

Mille Dinesen i hovedrollen i TV 2s dramaserie "Rita". (Fotos: Per Arnesen / TV 2)


TV 2 og skuespilleren Mille Dinesen blev torsdag aften hædret med en stor, international pris for TV 2s nye dramaserie ”Rita”, hvor Mille Dinesen spiller hovedrollen som den politisk ukorrekte skolelærer af samme navn. Mille Dinesen blev nemlig hædret med ’Den Gyldne Nymfe’ ved den årlige TV Festival i Monte Carlo.

- Det er meget stort! udbrød en overrasket Mille Dinesen, da hun fik beskeden om, at hun ville modtage prisen som bedste skuespillerinde i en tv-dramaserie foran bl.a. internationale stjerner som Juliane Margolis (serien ”The Good Wife”), Michelle Dockery (”Downton Abbey”), Lena Headey (”Game of Thrones”) og cirka 40 andre skuespillerinder fra hele verden.

- Jeg er meget beæret over alene at være nomineret, og jeg havde end ikke drømt om, at jeg ville vinde. Det er jeg virkelig, virkelig glad for. Det har været sådan en fornøjelse at arbejde med rollen som Rita, og det er en fantastisk gave at få den internationale anerkendelse, siger Mille Dinesen.

Skolelærerne Hjørdis (Lise Baastrup Nielsen), som også var nomineret til en pris i Monte Carlo, og Rita (Mille Dinesen) i TV 2s serie.


Sæson 2 er på vej
TV 2s programchef, Keld Reinicke, ønsker Mille Dinesen stort tillykke med den prestigefyldte pris.

- Prisen i Monte Carlo er et fantastisk skulderklap til Mille Dinesen og til et hold, som med en stor og dedikeret indsats har skabt en ny dramaserie til TV 2, som både har kant og er moderne i sit udtryk. ”Rita” er en rigtig TV 2sk serie, og jeg vil godt løfte sløret for, at der kommer en sæson 2 af ”Rita” på TV 2. Det har vi besluttet for kort tid siden, siger Keld Reinicke.

TV 2s nye koncernstrategi slår fast, at dansk fiktion er et stort indsatsområde for TV 2s hovedkanal, og at TV 2s serier skal samle danskerne, have kant og være med til at definere kanalens brand. TV 2 har tidligere offentliggjort, at også en anden dansk serie, krimiserien ”Dicte”, er på vej til TV 2-skærmen.

Sønnen Jeppe (Nikolaj Groth Christensen), Rita (Mille Dinesen) og Molly (Sara Hjort) fra første sæson af "Rita".


Mere fokus på skolen i næste sæson
Manuskripterne til den kommende sæson af ”Rita” er ved at blive finpudset, og optagelserne går i gang til oktober.

- Folkeskolen er en guldgrube, når det handler om at lave fortællinger, der berører os alle. Universet i ”Rita” – både det private og det arbejdsmæssige – rummer fantastiske historier og muligheder, og det vil seerne få glæde af i den nye sæson. Danskerne har taget særdeles godt imod karakteren Rita og alle de mennesker, der omgiver hende i serien, og vi vil i den nye sæson sætte mere fokus på skolen, hvor Rita igen får masser af udfordringer, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Da danskerne i februar stiftede bekendtskab med den markante skolelærer Rita, skete det med begejstring. ”Rita” blev fulgt af mange seere torsdag aften – 842.000 i gennemsnit – og samtidig vurderede danskerne serien flot.


Mange nomineringer til ”Rita”
Da Mille Dinesen vandt prisen i Monte Carlo, var hun langt fra den eneste fra ”Rita”-holdet, som var med i kampen om priser. Ud over Mille Dinesen var hele seks personer nomineret – heraf tre andre skuespillere, Lise Baastrup (kollegaen Hjørdis), Carsten Bjørnlund (skolelederen Rasmus) og Nikolaj Groth (Ritas yngste søn). Herudover var der nomineringer til producerne Karoline Leth og Jesper Morthorst samt til hovedforfatter Christian Torpe.

Senest har folkene bag ”Rita” også opnået seks nomineringer før uddelingen af den danske tv-branches store pris TvPrisen 2012, der finder sted 17. august i København. De seks nomineringer til ”Rita” er i kategorierne "bedste tv-drama", "bedste kvindelige tv-skuespiller" (hvor både Mille Dinesen og Sara Hjort Ditlevsen er nomineret), "bedste mandlige tv-skuespiller" (Carsten Bjørnlund), "bedste fotograf i tv-drama/comedy" (Kim Høgh Mikkelsen) og "bedste klippearbejde i tv-drama/comedy" (Per K. Kirkegaard).

”Rita” er produceret med støtte fra Public Service Puljen, og det er SF Film Production, der producerer ”Rita” for TV 2.

-----------------------------

Læs mere om serien ”Rita” her.

Læs interview med to af skaberne af "Rita" her.

Seriens titelmelodi ”Speak out now” bliver sunget af den danske verdensstjerne Oh Land, alias Nanna Øland Fabricius, som også har skrevet nummeret sammen med Kristian Leth og Fridolin Nordsø. Se og hør titelmelodien til "Rita" her.