'Keramikkamp' på TV 2

Ti af Danmarks bedste hobbykeramikere - her samlet omkring værten Pelle Emil Hebsgaard og de to dommere i 'Keramikkamp' i midten af billedet - kaster sig ud i kampen om titlen som landets bedste. Men hvem har overblikket, kreativiteten og hænderne til at forme sig til den helt store sejr? (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

I TV 2s nye underholdningsprogram 'Keramikkamp' dyster ti hobbykeramikere om at blive kåret til Danmarks bedste. Dommerne er Michael Geertsen og Pi Bjørg Lind, mens Pelle Emil Rex Hebsgaard får sin værtsdebut på TV 2. Der er premiere onsdag 3. april på TV 2 og TV 2 PLAY.

Husker du formningslokalet i folkeskolen med drejeskiven fuld af ler og den store ovn, hvor de skæve askebægre og forkølede figurer skulle brændes og forhåbentlig stadig stod efter de mange varmegrader?

Keramik er igen ved at finde vej til danskernes bevidsthed – både for dem, der lever af det, og for dem, der beskæftiger sig med det på hobbyplan. Det er de sidste, vi skal møde ti af i det nye underholdningsprogram 'Keramikkamp' på TV 2, hvor de dyster om at blive kåret som vinder af 'Keramikkamp'.

Dommer Pi Bjørg Lind er til daglig professionel keramiker. Nu skal hun bedømme hobbykeramikerne i 'Keramikkamp'.

Babusjkadukker og raku
De ti hobbykeramikere kommer fra hele landet. De bliver i otte programmer udfordret i alt fra spisestel og babusjkadukker til porcelæn og rakubrænding. Deltagerne er vidt forskellige – nogle af dem har lavet keramik hele deres liv, mens andre kun har gået et halvt år på aftenskole.

Fælles for dem alle er en passion for keramik, og målet er naturligvis at få titlen som Danmarks bedste hobbykeramiker. Der er dog lang vej til finalen, for deltagerne bliver i hvert program bedømt af to af landets skarpeste keramikstjerner, Pi Bjørg Lind og Michael Geertsen. De bestemmer, hvem der bliver kåret til ugens keramiker, og hvem der må forlade konkurrencen.

Keramiker Michael Geertsen er den anden dommer i 'Keramikkamp' 2019.

Dommerne
Pi Bjørg Lind er uddannet keramisk designer fra glas- og keramikskolen på Bornholm. Hendes unikke design er anderledes og skævt, og Pi går især op i æstetik og enkelthed.

- Jeg lægger rigtig meget vægt på originalitet og finish. Det er i finish, at man kan se, hvor dygtige folk er, og hvor godt de mestre håndværket, siger Pi Bjørg Lind.

Michael Geertsen er uddannet pottemager i 1988. Hans abstrakte skulpturer er udstillet verden over på blandt andet The Metropolitan i New York og The Victoria & Albert Museum i London. Michael har netop flyttet både bolig og atelier til Bornholm, hvor han også udstiller på Bornholms Kunstmuseum.

- Jeg er nok mest af alt det, man vil kalde en falleret rockstjerne, som bare laver keramik i stedet for. Man kan jo nok forvente, at jeg siger tingene, som de er uden omsvøb. Jeg vil hele tiden pege på, at der er noget i vejen fremfor at stå og juble i hjørnet, siger Michael Geertsen.

Pelle Emil Rex Hebsgaard er i vært i 'Keramikkamp', der har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag 3. april.

Værten
Pelle Emil Rex Hebsgaard er ny vært på TV 2. Han vil med sin charme og uhøjtidelige humor styre konkurrencen, der udspiller sig på Kählers gamle fabrik i Næstved.

I hvert program er der et tema og to opgaver: En hovedopgave, som stiller krav til deltagernes kreativitet og forståelse for materialet, og en tekniktest, hvor deltagerne uden forberedelsestid skal vise deres tekniske kunnen i alt lige fra drejning, dekorering og modellering.    

'Keramikkamp' har premiere onsdag 3. april kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Se trailer for 'Keramikkamp' herunder.