Hæsblæsende tv-premiere på TV 2

Søndag 3. oktober har TV 2 dansk tv-premiere på den flotte og topunderholdende superhelte-actionfilm ”Iron Man” med Robert Downey Jr. i hovedrollen. Filmen er baseret på den berømte Marvel-tegneserie af samme navn, og handler om rigmanden Tony Stark, der bygger en super-dragt, som han bruger til at bekæmpe ondskab i.


Tony Stark (Robert Downey Jr.) er en af de vigtigste våbenproducenter i verden, en genial opfinder og en playboy. Under en test af et af hans højteknologiske våben i et mellemøstligt land bliver han pludselig angrebet og bortført af nogle oprører, ledet af krigsherren Raza. De holder nu Tony Stark fanget i en hule med et værksted, hvor de vil have ham til at rekonstruere et højteknologisk missil, som hans firma laver.

En uigennemtrængelig rustning
Situationen virker håbløs for Tony Stark, der også blev såret under kidnapningen, men han lægger en dristig plan. Mens han lader som om, han arbejder på missilet, fremstiller han i hemmelighed en helt ny slags våben, en ugennemtrængelig super-rustning. Iført denne dragt angriber Stark oprørerne, og det lykkes ham at undslippe.

Hurtigere end et jagerfly
På fri fod og tilbage i USA beslutter Stark at lægge sit firmas produktion om til fredeligere formål, hvilket direktøren for Stark Industries, Obadiah Stane (Jeff Bridges), er stærkt imod. Samtidig vælger Stark at forbedre dragten, udstyre den med kraftige våben, og gøre den i stand til at flyve hurtigere end et jagerfly. Den stærkt opgraderede dragt bruger han nu til at bekæmpe ondskab under navnet Iron Man – og han får snart nok at se til, især fra en kant, han ikke havde regnet med.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. markerede sig stærkt i titelrollen i Richard Attenboroughs "Chaplin", hvor han til perfektion levendegjorde filmlegenden Chaplin, og inden en fængselsdom for kokainmisbrug bragte hans karriere ud på et sidespor, medvirkede han i film som Robert Altmans "Short Cuts" og Oliver Stones "Natural Born Killers". I årene efter fortsatte tumulten i hans privatliv, men efter at være blevet afvænnet for sit misbrug, fik han for nogle år siden et imponerende comeback, og er lige nu en af de hotteste mandlige skuespillere i Hollywood. Blandt de store succeser, han har medvirket i de senere år er "Kiss Kiss, Bang Bang", ”Zodiac”, ”Tropic Thunder”, aftenens film ”Iron Man”, ”Sherlock Holmes” og senest ”Iron Man 2”.

Andre gode skuespiller-navne
Udover Robert Downey Jr. medvirker også tre andre meget kendte skuespiller i den stort anlagte “Iron Man”, nemlig Oscar-vinderen Jeff Bridges (Sidste forestilling, The Big Lebowski, Crazy Heart), Oscar-vinderen Gwyneth Paltrow (Seven, Shakespeare in Love, Hals store kærlighed) og Terrence Howard (Four Brothers, Get Rich og Die Tryin’, Fighting).