’Fool’s Gold’ uden afbrydelser

For første gang kan den romantiske komedie med Matthew McConaughey og Kate Hudson ses på landsdækkende tv.

Kate Hudson som Tess Finnegan og Matthew McConaughey som Benjamin Finnegan i den romantiske komedie 'Fool's Gold'. (Fotos: TV 2)

Lørdag 26. september sendes den amerikanske komedie ’Fool’s Gold’ for første gang på dansk tv uden reklameafbrydelser.

'Fool's Gold' giver en unik mulighed for at flygte lidt væk fra det danske efterår og i stedet hoppe i bølgen i det solbeskinnede caribiske hav. Her kan man opleve de to Hollywood-skuespillere Matthew McConaughey og Kate Hudson på jagt efter en legendarisk guldskat.

Ifølge gamle sagn skulle der ligge en gigantisk guldskat i det blå hav ud for Key West. Skatten stammer fra det spanske skib Aurelia, som forsvandt under mystiske omstændigheder med lasten fuld af guld undervejs til den spanske dronning i 1715. Surferen og eventyreren Benjamin Finnegan (Matthew McConaughey) har ledt efter skatten i mange år, men det - og de konstante medfølgende økonomiske problemer - er hans kone, den smukke Tess Finnegan (Kate Hudson), blevet så træt af, at hun nu vil skilles.

Donald Sutherland (i midten) som Nigel Honeycutt i 'Fool's Gold' fra 2008.

Et banebrydende spor
Ud over problemerne med Tess og den potentielt dyre skilsmisse er Benjamins skib ved at ruste op, og han skylder penge til gud og hvermand.

Han har altså desperat brug for penge, men da situationen ser værst ud, finder han et helt banebrydende spor af den skat, som han forgæves har ledt efter i mange år. Desværre går der ild i hans skib, som synker. Nu er gode råd dyre, for hvordan skal han få finansieret en skattejagt?

Skyr ingen midler
Tess har fået arbejde for rigmanden Nigel Honeycutt (Donald Sutherland), og via hende lykkes det Benjamin at overtale Nigel til at stille sin luksusyacht til rådighed for en skattejagt.

Det betyder, at Benjamin pludselig skal samarbejde med sin desillusionerede eks-kone, som han stadig elsker. Og det er ikke den eneste udfordring for Benjamin. En af dem, han skylder penge, er gangsteren Bigg Bunny, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig skatten helt alene. Nu må Benjamin finde guldet, vinde Tess' gunst og undgå, at Bigg Bunny får fat ham. Men spørgsmålet er, om der overhovedet er en skat?

Masser af gode navne
'Fool' s Gold' er instrueret af Andy Tennant, der også har lavet film som 'Sweet Home Alabama', 'Anna og kongen' og 'Hitch'. I hovedrollerne ses Oscar-vinderen Matthew McConaughey ('Dallas Buyers Club', 'The Lincoln Laywer', 'True Detective'), Kate Hudson ('Almost Famous', 'How To Lose a Guy In 10 Days', 'You, Me and Depree') og Donald Sutherland ('Rødt Chok', 'Stjålne kroppe', 'Dirty Sexy Money').

Desuden medvirker gode folk som Ray Winstone ('Sexy Beast', 'Hugo', 'The Departed'), Ewen Bremner ('Trainspotting', 'Great Expectations', 'Black Hawk Down') og Alexis Dziena ('Broken Flowers', 'When in Rome', 'Nick & Norah's Infinite Playlist').

Når TV 2 sender 'Fool's Gold' uden afbrydelser, varer filmen godt 1 time 50 minutter. Ved tidligere visninger på kommercielle kanaler har filmen typisk varet 20 procent længere tid - op til 2 timer 15 minutter inklusive reklameafbrydelser.