En fantastisk folkesag – og 153 mio. kr. til at knække cancer

For tredje år i træk viste danskerne en kolossal opbakning til at hjælpe kræftramte og til at bekæmpe kræft. Allerede mandag 27. oktober kommer Knæk Cancer-pengene i arbejde.

Knæk Cancer-ugen 2014 endte med et rekord-indsamlingsresultat på godt 153 mio. kr. - klik på billedet for at se det i dobbelt størrelse. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Knæk Cancer-ugen med oplysning, underholdning og indsamling mod kræft er blevet en fantastisk folkesag. Aldrig tidligere har så mange været involveret i løbet af ugen, og alt fra flaskesamlere, pudekæmpere og kagebagere med mange flere har rundt om i landet knoklet for at knække cancer og samle penge ind.

Ugens mange aktiviteter og tv-programmer kulminerede lørdag aften med showet ’Knæk Cancer Live’ og en samlet indsamling i løbet af ugen på 153.309.504 kroner til Kræftens Bekæmpelse – et rekordbeløb, som igen er endnu højere, end TV 2 og Kræftens Bekæmpelse havde turdet håbe på.

I 2012 skaffede Knæk Cancer 102 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse, og det tal voksede til 144 mio. kr. sidste år. Med årets resultat på fantastiske 153 mio. kr. har Knæk Cancer igen nået et af de højeste danske indsamlingsbeløb i nyere tid.

Justitsminister Mette Frederiksen var en af de mange politikere, som sad i call-center under 'Knæk Cancer Live'. Bagved ministeren ses skuespilleren Niels Olsen og politiker-kollegaen Johanne Schmidt-Nielsen.

Allerede mandag sættes Knæk Cancer-penge i arbejde
- Vi er dybt taknemmelige for den store indsats og støtte til kræftpatienterne, som danskerne igen i år har ydet i Knæk Cancer-kampagnen, og som TV 2 har været med til at formidle. Knæk Cancer er helt tydeligt en folkesag, hvor danskere med både små og store bidrag, virksomheder, foreninger og mange andre igen har vist, at de står sammen i kampen mod kræftsygdomme. Jeg er både opmuntret og beæret over den store opbakning og takker på vegne af kræftpatienter og pårørende til kræftpatienter, siger direktør Leif Vestergaard Pedersen, Kræftens Bekæmpelse, og fortsætter:

- Nu skal millionerne hurtigst muligt bruges til at forbedre kræftindsatsen i Danmark. Allerede i løbet af mandag 27. oktober vil vi give grønt lys til de første forskere, der sidder og venter på at gå i gang. Og der er ingen tvivl om, at resultaterne af forskningsprojekterne vil være med til at forbedre behandlingen og forholdene for kræftpatienterne. En særlig opgave bliver at afdække, hvorfor danske kræftpatienter klarer sig dårligere i forhold til kræftpatienter i Norge og Sverige.

På websitet detgårpengenetil.dk kan man læse om de mange kræftprojekter, som Knæk Cancer allerede har sat i gang, og om dem, som nu får tilført penge fra indsamlingen.

Sangeren Christopher kom til 'Knæk Cancer Live', efter at han tidligere på aftenen havde givet koncert i Herning.

Knæk Cancer
gør en forskel

TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, glæder sig også over succesen med at gøre Knæk Cancer til en folkesag.

- Knæk Cancer er et af de bedste eksempler på, hvad vi på TV 2 vil med vores programmer og med vores aktiviteter på nettet og på de sociale medier. Det handler om at engagere, og det handler om, at TV 2s programmer skal have relevans for danskerne og gøre os klogere på livet, siger en stolt Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

- Knæk Cancer er så stort, at eventen i kraft af den imponerende, folkelige opbakning gør en klar forskel for kræftforskningen og for kræftpatienterne i Danmark.

Ugens Knæk Cancer-programmer er samlet på TV 2 PLAY og kan ses gratis her.

To af aftenens værter var Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen, der også er årets Knæk Cancer-ambassadører.

Knæk Cancer er resultatet af en stor holdindsats fra medarbejdere hos produktionsselskaber, Kræftens Bekæmpelse og TV 2. Herudover har Knæk Cancer fået opbakning fra sangere, musikere, komikere, skuespillere, politikere og tv-værter, ligesom der i fredagens og lørdagens call-centre sad et stort antal kendte danskere klar til at modtage opkald fra de mange seere, der ringede ind for at bidrage.

I løbet af ugen har en række TV 2-programmer bidraget stort til indsamlingen – ved bl.a. lotterier og opfordringer til støtte. Nogle de store bidrag kom fra ’Vild med dans’-seerne (knap 28 millioner kroner) samt ’Go’ morgen Danmark’, ’Go’ aften Danmark’ og Knæk Cancer-lotteriet (23,5 millioner kroner). En lang række virksomheder har ligeledes støttet Knæk Cancer - læs mere her.

Både virksomheder og private kan stadig bidrage til indsamlingen. Læs mere på knækcancer.tv2.dk, hvor også en række private indsamlinger fortsætter i de kommende dage.