En af Danmarks mest populære havepersonligheder på TV 2 Fri

Den kendte havemand Claus Dalby bliver fast gæst i programmerne ”Frihuset”, hvor han bl.a. vil give inspiration til seernes egne haver.

Claus Dalby besøger programmerne ”Frihuset” og giver inspiration til seernes egne haver. (Foto: Forlaget Klematis)

Søndag 5. maj gik Danmarks nye fritidskanal TV 2 Fri i luften med fokus på hobby, hus og have. Og kanalen kan nu løfte sløret for endnu en markant personlighed, der vil medvirke i kanalens program ”Frihuset”. Den kendte blogger, havemand og havebogsforfatter Claus Dalby har nemlig sagt ja til at skabe et frodigt og blomstrende univers omkring Frihuset.

Claus Dalby er en af Danmarks mest populære havepersonligheder, og han har udgivet en række meget solgte havebøger på sit eget forlag, Klematis. Han har også lavet haveprogrammer på DR2, bl.a. programserien ”Drømmehaver”, som fortsat er blandt kanalens mest sete programtitler.

- Claus Dalby vil være med til at indrette Frihaven og vil besøge programmet flere gange om ugen for at øse af sin store viden om farveafstemte staudebede, krukkevækster, drivhuse og meget andet. For alle os, der elsker haver, er det fantastisk at have Claus med på det hold, der dagligt vil inspirere seerne med tips og ideer, siger kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Networks.

Foto fra Claus Dalbys have ved patriciervillaen i Risskov ved Aarhus. (Foto: Claus Dalby)

Inspiration at hente - uanset havens størrelse
Allerede i premiereprogrammet søndag og i programmet mandag 6. maj var Claus Dalby i ”Frihuset”. Mandag talte han med havearkitekt Kjeld Slot og ”Frihuset”-vært Elizabeth Anderson om haven og dens indretning.

Selv om Claus Dalby har en tæt pakket kalender, meldte han sig hurtigt klar til den nye udfordring hos TV 2 Fri.

- Jeg kan ikke lade være med at sige ja til udfordringer, og når en kanal og et program sætter direkte spot på haven, er jeg med – og jeg glæder mig. I de kommende uger og måneder vil jeg i ”Frihuset” især sætte fokus på krukkehaven, og der bliver inspiration at hente, uanset om man har en stor have, en lille have eller en altan, siger Claus Dalby.

Værterne i "Frihuset" gør klar til premieren søndag 5. maj. Fra venstre ses Elizabeth Anderson, Thomas Uhrskov, Flemming Rune, Lene Beier, Cecilie Hother og Peter Rygaard. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

Få mere at vide om TV 2 Fri
TV 2 Fri er Danmarks første fritidskanal, hvor der sættes fokus på have, hobby, mad, gør-det-selv, bolig, natur, vejr og meget mere til seernes nære liv.

TV 2 Fri har en stærk dansk kanalprofil, og et af kanalens flagskibe vil være det daglige to-timers magasinprogram ”Frihuset”, som sendes direkte fra den smukt beliggende landejendom i Hornsherred af samme navn.

Du kan læse mere om Danmarks nye fritidskanal og om TV 2 Fris danske programmer via dette link – og om nogle af de mange aktiviteter i ”Frihuset” på premieredagen her.

Værterne i ”Frihuset” kan du lære mere om via dette link.

Du kan se en trailer for kanalen her, og via nedenstående links kan du læse om TV 2 Fris udenlandske programmer om hus og have, mad samt natur og hobby.

omtv2.tv2.dk og på tekst-tv side 590 kan du læse, hvordan du kan modtage TV 2 Fri.