Dansk tv-premiere: "Nådeløs hævn"

Søndag 4. marts viser TV 2 den stærke actionthriller med Jamie Foxx og Gerard Butler.

Gerard Butler som Clyde Shelton i den amerikanske thriller "Nådeløs hævn" fra 2009. (Foto: TV 2)


Hvordan stopper man en morder, som allerede er bag tremmer? Denne nærmest uløselige opgave får politiet i den fermt lavede og meget actionfyldte selvtægts-thriller "Nådeløs hævn" fra 2009, som har dansk tv-premiere søndag 4. marts på TV 2.

I hovedrollerne ses topnavne som Gerard Butler (kendt fra bl.a. "300" og "Gamer") og Jamie Foxx ("Ray" og "Miami Vice"). Den neglebidende spænding er instrueret af F. Gary Grey, der også har lavet thrillere som "Forhandleren", "The Italian Job" og "Payback Time".

Under et indbrud i sit hjem oplever Clyde Shelton (spillet af Gerard Butler) sit livs værste mareridt blive til virkelighed, da hans kone og lille datter bliver myrdet af indbrudstyvene. Morderne bliver hurtigt anholdt, men den unge anklager Nick Rice (Jamie Foxx) har mange ambitioner, og derfor er det vigtigt for ham, at han får nogen dømt i de sager, han vælger at tage op.

For at være sikker på det, laver han en aftale med en af de skyldige og får ham til at vidne for anklageren, mod at lade ham slippe billigt. Det får sagen hurtigt gennem systemet - men er det retfærdigt for Clyde, som har mistet kone og barn?

Står bag mordet
Det synes Clyde ikke og føler sig svigtet af retssystemet og myndighederne. Så da manden, der slap billigt, bliver fundet myrdet ti år senere, indrømmer Clyde uden anger, at det er ham, der står bag mordet. Samtidig giver han Nick en advarsel: Gør noget ved det mangelfulde juridiske system, ellers vil alle de involverede i den gamle retssag dø!

En blodig vendetta
Denne gang hjælper det ikke Nick, at han kan jonglere mesterligt med paragrafferne, for Clyde mener, hvad han siger, og er langt mere udspekuleret, end Nick i sin vildeste fantasi kunne forestille sig! Nu begynder de involverede i sagen fra dengang at dø - én efter én! Selvom Nick ved, hvem der står bag denne blodige vendetta mod ham og hele det juridiske system, synes det umuligt for ham at stoppe blodsudgydelserne.