Dansk instruktør bag ’The Numbers Station’

Malin Akerman som Katherine og John Cusack som Emerson i Kasper Barfoeds britiske actionthriller 'The Numbers Station' fra 2013. (Foto: TV 2)

TV 2 har søndag aften dansk tv-premiere på den britiske actionthriller med bl.a. John Cusack.

Flere danske filmfolk strømmer til England og USA, hvor de laver stjernespækkede film og tv-serier for store budgetter. En af dem er den danske filminstruktør Kasper Barfoed, der efter danske produktioner som 'Den som dræber', 'Tempelriddernes skat' og 'Kandidaten' tog skridtet til den internationale filmverden med action-thrilleren 'The Numbers Station' i 2013, som bl.a. har John Cusack på rollelisten.

Filmen får dansk tv-premiere på TV 2 søndag 4. juni. Kasper Barfoed har siden forsat successen med film som 'Sommeren '92' og tv-serierne 'Dicte' og 'Gidseltagningen'.       

Vagt for kodebryder – der angribes af bevæbnede soldater
Den erfarne CIA-agent Emerson Kent (John Cusack) er på en drabsmission, der går helt galt, og efter den får han stress-problemer og nægter at snigmyrde for CIA mere. I stedet får han en opgave, der burde være væsentligt mere stille og rolig. Han skal være vagt og oppasser for kodebryderen Katherine (Malin Akerman), der arbejder fra en tophemmelig bunker et sted i England. Hun sender kodede beskeder til agenter i felten, og Emerson skal for alt i verden beskytte hende.

Umiddelbart er Emerson ikke meget for den nye opgave. Han er ganske vist glad for, at han ikke skal myrde flere mennesker for den hemmelige tjeneste, men han frygter også, at hans nye mission bliver kedelig. Han får dog hurtigt meget at se til, da en gruppe tungt bevæbnede elitesoldater pludselig angriber Kathrine og ham.

Det lykkes Emerson at klare angriberne, men basen er kompromitteret, og han får besked fra CIA-ledelsen om, at han skal dræbe Kathrine, så fjenden ikke får fingre i hende og hendes viden. Forstærkningerne kan først være fremme om fire timer, men han og Kathrine kan høre, at nogen allerede borer uden for bunkeren og forsøger at komme ind. Hvad skal Emerson stille op?

Se traileren for filmen nedenfor.