Comme ci - kom så! Følg VM-håndbold på TV 2

OL-guldvinderne kæmper for mere hæder til Danmark under VM i håndbold i Frankrig. (Foto: DHF / TV 2)

Så sker det! De danske OL-guldvindere i herrehåndbold er i Frankrig for at kæmpe om VM-medaljer. TV 2 er klar til den store begivenhed, som danskerne kan følge intensivt på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY, vm.tv2.dk og på TV 2s sociale medier.

Den ultimative udfordring. Det bliver det, når det danske herrelandshold skal afsted til VM i Frankrig. Danmark har vundet guld ved EM i 2008 og 2012 og guld ved OL i 2016 - men har aldrig vundet VM.

Som regerende olympiske mestre er der gode chancer for et historisk første verdensmesterskab til det danske landshold, men de største favoritter til at vinde guld er dog de regerende verdensmestre fra Frankrig med stjerner som Nikola Karabatic, Daniel Narcisse og Thierry Omeyer.

De har vundet en lang række slutrunder de senere år, blandt andet VM i 2015 og EM i 2016, og de spiller på hjemmebane - bakket op af 67 millioner franskmænd, der alle forventer fransk VM-guld. Men Mikkel Hansen og co. slog Frankrig i finalen til OL og har nu muligheden for at triumfere igen. Spørgsmålet er, om det vil det lykkes Danmark at nå til tops?

Sådan sender TV 2 fra VM i håndbold.

Se trailer herunder.

En fest at dække de store slutrunder
Der er lagt i kakkelovnen til et historisk VM i håndbold, og det bliver ikke meget større for de folk på TV 2, som skal arbejde med den store slutrunde.

- Vi glæder os meget til VM. Vi er den tv-station i Danmark, som dækker håndbold hver dag. Hver uge. Hver måned. Vi er der til de store kampe. Vi er der til de små kampe. Vi er overalt i landet - til hverdag. Derfor er det naturligvis også en fest for os, når vi kan få lov at dække de store slutrunder, hvor vi kan vise det bedste af det bedste, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT.

Sørger for at være dér, hvor VM er
Folkene på TV 2 SPORT er vant til at dække håndbold til hverdag, men et VM er noget helt specielt. Alle forberedelser er gjort for at give seerne den bedst mulige oplevelse af begivenhederne i Frankrig. Fokus er på at være helt tæt på landsholdet og på de ting, der sker i Frankrig.

- Vi gør os så umage som overhovedet muligt i et inderligt forsøg på at give seerne og brugerne et så godt produkt som overhovedet muligt. Det er vores faste stab af solide håndboldmedarbejdere, som laver slutrunden til danskerne. Det er de mennesker, som står i de danske håndboldhaller hver eneste uge og laver håndbold fra de danske ligaer, som også står i Frankrig og på Kvægtorvet i Odense og laver håndbold fra VM. Lige fra studieværter og kommentatorer over eksperter og reportere til fotografer og teknikere. Ja, og så sørger vi for at være dér, hvor VM er. Vi har en redaktion og et studie, som følger med Danmark rundt i Frankrig, men vi har også et lille ”hold” hos hver af de øvrige puljer. Og vi har derudover et studie hjemme i Danmark, som kan dække resten, siger John Jäger. 

Et af de velkendte navne på banen er playmaker Morten Olsen. (Foto: Scanpix / TV 2)

Velkendte og nye navne
I forbindelse med VM har der været lidt ændringer i den bemanding, som seerne vil opleve på skærmen. 

- Det er de velkendte navne krydret med lidt nyt. Thomas Kristensen og Bent Nyegaard er den duo, der taler til de danske successer i herrehåndbold. Morten Ankerdal og Lars Christiansen står i studiet i Frankrig. Og de får besøg af både Peter Bruun Jørgensen, Claus Møller Jacobsen og til sidst også den kommende landstræner Nikolaj Jacobsen. Og så har vi Stine Bjerre Jørgensen som vært hjemme i Danmark på TV 2 SPORT med forskellige eksperter ved sin side. Blandt andre Skjern-spilleren Daniel Svensson og GOG-træner Jakob Larsen. Desuden er der vores faste stab af stærke håndboldreportere og håndboldteknikere, siger John Jäger.

Et VM-magasin på skrift
TV 2 dækker VM massivt, og udover selve kampene på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, den journalistiske behandling af slutrunden i VM-studiet, på TV 2 SPORT-appen, på det store website vm.tv.dk, på de sociale medier osv., er der også nogle helt nye VM-tiltag denne gang:

- Vi har i år lavet et magasin på papir i forbindelse med VM i Frankrig. Vi har haft gode erfaringer med at lave et Tour de France-magasin, og vi har fornemmet en interesse for det samme på håndbolden. Og både vores tv-dækning, digitale dækning og dækning på de sociale medier indeholder nye elementer, som brugerne kan glæde sig til. Vi har for eksempel den tidligere assistenttræner for landsholdet og nuværende træner for mesterholdet BSV, Peter Bredsdorff-Larsen, siddende ved tasterne på tv2.dk under vores livedækning af de danske kampe, siger John Jäger.

--------

Læs mere her: Kom tæt på håndboldstjernerne i TV 2s VM-magasin