Christoffer Boe laver nyt actiondrama til TV 2

'Kriger' er et actiondrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk og en kærlighedshistorie mellem veteranen CC (Dar Salim) og politikvinden Louise (Danica Curcic). (Foto: Karoline Tiara Lieberkind / TV 2)

Optagelserne er netop gået i gang til 'Kriger' med bl.a. Dar Salim og Danica Curcic på rollelisten – serien får premiere på TV 2 i efteråret 2018. 

Den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe står bag den nye dramaserie 'Kriger' til TV 2, som får premiere i efteråret 2018.

'Kriger' er et actiondrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk og en kærlighedshistorie mellem veteranen CC og politikvinden Louise.

- Tv er nutidens legale narko, men når det er bedst, er der ikke kun tale om en tom rus og en lang kamp mod abstinenserne indtil næste afsnit. Det er også med tv, at fiktionskaraktererne kan få lov til at udfolde sig i fuld bredde, samfundstemaer undersøges, og livet dramatiseres i alle dets mange nuancer af grå. Det er narko med indhold! Ambitionen med 'Kriger' er klart at give tv en skarp, moderne og potent miniserie, som ikke ser sig tilbage - mens den bevæger sig væk fra samtalekøkkenerne og den daglige weltschmerz og ud i samfundets periferi, hvor mænd og kvinder lever og dør for at forsvare deres idealer, siger Christoffer Boe, der har skrevet manuskriptet i samarbejde med Simon Pasternak. 

Læs også de seneste nyheder fra TV 2 Fiktion:
Rita er tilbage - på skolebænken og på TV 2
TV 2 klar med ny, stor international co-produktion

Fællesskaber, loyalitet og forræderi
I 'Kriger' vender CC hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner. På CC’s sidste mission gik det galt, og hans bedste ven, Peter, blev dræbt. Hjemme i Danmark er CC plaget af skyld og kan ikke finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig. For at lindre sin skyldfølelse hjælper han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særligt fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom.

Castet er et stærkt line-up med navne som Dar Salim (CC), Danica Curcic (Louise) og Lars Ranthe (Tom). Desuden medvirker Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jacob Oftebro, Andrea Vagn Jensen m.fl.

Fiktionschef: ”En instruktør i særklasse”
- Det er helt fantastisk, at Christoffer Boe, som er en instruktør i særklasse, har haft mod og lyst til at kaste sig over tv-serie-formatet. Det er en ære, at han vil være med til at løfte TV 2s fiktion, som vi har store planer med. Jeg er helt sikker på, at hans visuelle kunnen og kunstneriske vision vil løfte dansk tv-drama til et nyt niveau med 'Kriger', siger Katrine Vogelsang, TV 2s fiktionschef.

Producer: ”Et intensivt tv-værk”
- Med 'Kriger' ønsker vi at kombinere vores tv-serie erfaring med Boes markante kreative tilgang og visionære kræfter og skabe en vidtrækkende, intensiv serie om fællesskab, loyalitet og kærlighed, siger producer Jonas Allen.

Producerteamet Jonas Allen og Peter Bose fra Miso Film står bag bl.a. TV 2-serierne 'Den som dræber' og 'Dicte' og de norske tv-krimiserier 'Varg Veum' og 'Frikjent'.

Den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe står bag den nye dramaserie 'Kriger' til TV 2, som får premiere i efteråret 2018. (Foto: My Thordal / TV 2)

Christoffer Boe
Christoffer Boe er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2001. Han vandt Camera d'Or-prisen ved Cannes Film Festival for sin første spillefilm 'Reconstruction' (2003). Han har desuden lavet filmene 'Allegro (2005), 'Offscreen' (2006), 'Alting bliver godt igen' (2010), og senest spillefilmen 'Spies og Glistrup', der var en af de bedst sælgende film i 2013. 

Lige nu er han aktuel med den filmiske særudstilling 'Rejsen' på Moesgaard Museum, der er en filmudstilling om menneskelige grundvilkår. Udstillingen kan ses frem til 26. november 2017.

Efter 'Kriger' skal Christoffer Boe instruere thrilleren 'Journal 64' med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares. Det er den fjerde TV 2-støttede film baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellere om Afdeling Q.

Optagelserne til 'Kriger' er netop gået i gang, og serien, der bliver på seks afsnit, får premiere på TV 2 i efteråret 2018. Serien produceres af Miso Film for TV 2 i samarbejde med DFI/Public Service Puljen, Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales.