Cavling-nominering til TV 2-dokumentar

’Moskeerne bag sløret’ er produceret af Dokumentarkompagniet og TV 2 med støtte fra Public Service Puljen. (Foto: TV 2)

Martin Kjær Jensen og Irene Thyrri, der står bag TV 2-dokumentarserien ’Moskeerne bag sløret’, er nomineret til Cavlingprisen, som uddeles 6. januar. Det er andet år i træk, at et TV 2-program er nomineret til en Cavling.

Journalisterne bag TV 2s dokumentarserie ’Moskeerne bag sløret’, Martin Kjær Jensen og Irene Thyrri, er nomineret til Cavlingprisen 2016.

Dokumentarserien, der i november vandt Foreningen af Undersøgende Journalistiks (FUJs) hovedpris - Graverprisen 2016 - skabte stor debat og satte dagsorden i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt en række udvalgte moskeer i Danmark modvirker eller medvirker til integrationen.

- Vi er super stolte af, at TV 2 for andet år i træk bliver nomineret til den fineste journalistpris i Danmark - Cavlingprisen. Jeg ser det som endnu et skulderklap til vores store fokus på - i det her tilfælde sammen med Dokumentarkompagniet i Aarhus - at levere noget af Danmarks bedste undersøgende journalistik og vores ønske om at være førende på dokumentarområdet, siger TV 2s programchef, Thomas Breinholt.

For et år siden var journalisterne bag TV 2-dokumentaren ’De vaccinerede piger’ om mulige og oversete bivirkninger af HPV-vaccinen, Signe Daugbjerg og Michael Bech, blandt de nominerede til Cavlingprisen.

Thomas Breinholt, programchef på TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

’Moskeerne bag sløret’ er produceret af Dokumentarkompagniet og TV 2 med støtte fra Public Service Puljen. Bag projektet står - foruden Martin Kjær Jensen og Irene Thyrri - Lars Høj, Jacob Kragelund og Morten Mouritsen. Det omfattende arbejde med programserien blev yderligere formidlet og udrullet via stor opbakning fra bl.a. gravegruppen på TV 2 Nyhederne.

De øvrige Cavling-nominerede er Berlingske-journalisterne Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund for deres afdækning af den såkaldte kvælstof-sag samt Informations serie 'Vidnesbyrd', der er en lang række kvinders personlige vidnesbyrd om at blive voldtaget. Bag projektet står Lærke Cramon, Sigrid Nygaard og Anna Sperling.

Vinderen afsløres 6. januar - læs mere om Cavlingprisen her.