Biografisk drama om Steve Jobs

Ashton Kutcher som Apples grundlægger Steve Jobs i det amerikanske drama 'Jobs' fra 2013. (Foto: TV 2)

Søndag 1. november har TV 2 dansk tv-premiere på ’Jobs’ - filmen om Apples grundlægger - med Ashton Kutcher i hovedrollen.

iPhone, iPad, iPod, MacBook og meget mere. Hvis der er én mand, der har betydet noget for vores dagligdag og for, hvordan vi anvender teknologi, er det it-innovatøren, iværksætteren og forretningsmanden Steve Jobs. Han er manden, der grundlagde Apple og gjorde det til det, det er i dag - et af verdens største teknologifirmaer.

Men hvem var han egentlig - og hvordan begyndte det hele? Det kan du få et nærmere indblik i søndag 1. november, når TV 2 har dansk tv-premiere på det biografiske drama 'Jobs' fra 2013. Den flotte og afslørende film har en række gode skuespillere i hovedrollerne, bl.a. Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad, Matthew Modine, J.K. Simmons og James Woods. 

Se trailer for ’Jobs’ nedenfor.

Laver et firma
I starten af 1970'erne går Steve Jobs (Ashton Kutcher) på universitetet Reed College i Oregon, USA, og som mange andre på denne tid er han optaget af den nye, alternative hippie-livsstil og hallucinerende stoffer. Han er dog også meget idérig, og på et tidspunkt går han sammen med sin ven, computereksperten Steve Wozniak (Josh Gad), og i Jobs forældres garage i Los Altos bygger de verdens første hjemmecomputer, Apple 1. 

Steve Jobs ser de kommercielle muligheder i den revolutionerende maskine, som han mener, engang skal stå i alle hjem. Sammen med sin kammesjuk Steve Wozniak laver han et firma, der skal udvikle og sælge hjemmecomputere. Men de mangler penge, så maskinen kan masseproduceres, og derfor begynder Steve Jobs det hårde arbejde med at finde investorer. Og selvom det er lidt uden for hans normale arbejdsområde, lykkes det.

Forskellige investorer kan også se potentialet i de nye maskiner, og i 1976 grundlægger Jobs Apple, der får kæmpe succes med computeren Apple II. Men som millionerne begynder at rulle ind, får Apple også kvalificeret konkurrence, og samtidig begynder Jobs' excentriske opførsel at blive et problem for både ham selv og hans omgivelser.

Ashton Kutcher – og andre stærke skuespillere
I rollen som Steve Jobs ses Ashton Kutcher, og hvis man har set optagelser med den rigtige Jobs, opdager man, hvor godt et arbejde Kutcher har gjort, da han skulle forberede sig til rollen. Kutcher ligner, går som og taler som Jobs. Ashton Kutcher begyndte karrieren som undertøjsmodel for Calvin Klein, men det var med sin rolle i tv-serien 'That 70's Show', han rigtigt gjorde sig bemærket.

Siden har han haft roller i en del film, bl.a. 'The Butterfly Effect', 'Dude Where's My Car?', 'A Lot Like Love', 'The Guardian', 'Til Jackpot os skiller', 'L.A. Gigolo', 'The Killers' og 'Venskab med fryns'. Desuden har han de senere år haft rollen som Walden Schmidt i den populære tv-serie 'Two and a Half Men'. Det er dog ikke kun sit skuespil, den celebre Ashton Kutcher er kendt for. Han havde et turbulent ægteskab med den noget ældre skuespillerinde Demi Moore, der gav megen omtale i den kulørte presse, og i dag er han gift med en anden skuespillerinde, den smukke Mila Kunis, som han også har et barn sammen med.

Overfor Ashton Kutcher medvirker en række superdygtige skuespillere i 'Jobs', bl.a. Dermot Mulroney (’Min bedste vens bryllup’, ’The Grey’, ’Rundt om Schmidt’), Josh Gad (’Love and Other Drugs’, ’Pixels’, ’21’), Matthew Modine (’Full Metal Jacket’, ’The Dark Knight Rises’, ’Weeds’), Oscar-vinderen J.K. Simmons (’The Closer’, ’Spider-man’, ’Whiplash’) og James Woods (’Videodrome’, ’Der var engang i Amerika’, ’Ray Donovan’).