Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'

Fie (Rosalinde Mynster) og Molly Andersen (Bodil Jørgensen) i den nye sæson af 'Badehotellet'. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Den nye sæson af TV 2-serien ’Badehotellet’ kom flyvende fra start med 1.582.000 seere og en kvalitetsvurdering på 4,5 på skalaen fra 1 til 5.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation


TV 2s populære serie ’Badehotellet’ fik – trods vinterferie og mange danskere på rejse væk fra hjemmet – en flyvende start på femte sæson mandag 12. februar. Sæsonpremieren havde 1.582.000 seere i snit, og det er den mest sete sæsonpremiere på 'Badehotellet'. Også på TV 2 PLAY lå 'Badehotellet' helt i top i går.

Seertallet vil oven i købet vokse de kommende dage, hvor Kantar Gallup registrerer den TV 2 PLAY-streaming, som sker af sæsonpremieren, samt den sening, som sker via catch-up, optagelse o.l.

- Det er overvældende at opleve så stor begejstring fra seere og brugere for femte år i træk. Jeg er samtidig dybt imponeret over et produktionshold inklusive forfattere og skuespillere, der igen og igen formår at holde kvaliteten helt i top og være så sprudlende, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

69 procent af dem, der havde tændt for fjernsynet mandag mellem klokken 20 og 21, så ’Badehotellet, og de gav igen serien en meget høj vurdering på 4,5 på skalaen fra 1 til 5.

- Når seere og brugere samles i hobetal om serien på femte år, skyldes det, at de aldrig oplever at være blevet skuffet over 'Badehotellet'. Og det er skønt, at vores seere også er med, når et nyt par, ægteparret Molin, ankommer til ’Badehotellet’ og skaber en ny dramatone og en anderledes udvikling i serien, siger Katrine Vogelsang.

TV 2s fiktionschef sender de mange ’Badehotellet’-seere en venlig hilsen for deres støtte.

- Det betyder enormt meget for ’Badehotellet’, at serien har den kolossalt store opbakning. Det er altid stærkt motiverende for at gøre sig ekstra umage, at der sidder så mange forventningsfulde danskere og ser med hver uge, siger Katrine Vogelsang.

I den igangværende sæson vil hotellets nye gæster, ægteparret Molin, give anledning til store forandringer i 'Badehotellet'. På billedet ses Alma Molin (Lisa Werlinder) og Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen) i klitterne ved hotellet.

Nye toner fra flere anmeldere
Ved seriens start i december 2013 var ’Badehotellet’ under hård beskydning fra anmelderne, men tonen hos flere avisers anmeldere har ændret sig over de seneste sæsoner. Berlingske har fordoblet fra to til fire stjerner til ’Badehotellet’, og Jakob Steen Olsen skriver bl.a. i dagens anmeldelse:

”Her i femte sæson har den ellers så udskældte ’Badehotellet’ fundet sin egen enkle melodi. (…) ’Badehotellet’, serien for tryghedsnarkomaner af i går, er ganske enkelt blevet bedre, end den var: Fra ”Hadebordellet” til ’Badehotellet’ på fem sæsoner. Det er ganske godt gået. Og derfor er der ingen grund til, at kritikken af den ikke også skulle blive det, bedre altså, selv om det føles, som om man skal æde sin gamle stråhat med peberrodssovs fra fru Andersens velforsynede køkken, hvis man indrømmer det.”

Også Politiken har fordoblet antallet af hjerter til serien fra to til fire, og i den seneste anmeldelse skriver Henrik Palle bl.a.:

”I al sin karikerede fortidighed kan man – efter fire sæsoner – ikke frakende ’Badehotellet’ dets kitchede brand. Og derfor er det også hyggeligt, at serien nu vender tilbage med nyt fra det nordjyske badeland anno 1932”.

I Morgenavisen Jyllands-Posten giver Nanna Frank Rasmussen tre stjerner til ’Badehotellet’. Hun skriver, at ”et højt seertal ikke er lig med stor kunst” og supplerer:

”’Badehotellet’ har vist sig at være en overlever, et lykkeligt ægteskab indgået mellem tv-stationen og publikum, for seerne har endnu ikke søgt om skilsmisse.”

Blandt dagens øvrige anmeldelser er der fire stjerner til sæsonpremieren på ’Badehotellet’ i de 13 aviser, som udgives af Jysk Fynske Medier, samt fra Nordjyske Stiftstidende. Ekstra Bladet giver ’Badehotellet’ to stjerner.