TV 2 er i gang med sit største fiktionsår nogensinde, og fra søndag 5. marts kan du se den seksdobbelte Robertprisvinder ’Der kommer en dag’ som miniserie på TV 2.
Da Robertpriserne blev uddelt 5. februar, var den danske film ’Der kommer en dag’ aftenens helt store prisvinder med seks priser, bl.a. for bedste film, for bedste originale manuskript (Søren Sveistrup) samt for bedste kvindelige og mandlige birolle (Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen).
Præcis en måned efter den store prishøst kan du se ’Der kommer en dag’, der er baseret på hændelserne i det virkelige børnehjem Godhavn, som miniserie på TV 2 i tre afsnit, der sendes søndag 5. marts, søndag 12. marts og søndag 19. marts.
Seneste nyt - opdatering 4. marts 2017: Lars Mikkelsen vinder også Bodilprisen i kategorien bedste mandlige hovedrolle for rollen som forstander Frederik Heck i 'Der kommer en dag'.
Miniserien ’Der kommer en dag’ er med til at cementere 2017 som TV 2-kanalernes største fiktionsår, hvor serierne ’Grethe’, ’Badehotellet’ og ’SJIT Happens’ allerede har haft premiere, og hvor TV 2 CHARLIE 6. marts har premiere på dramaserien ’Mercur’.
For få dage siden offentliggjorde TV 2 desuden, at dramaserien ’Norskov’ vender tilbage på TV 2 til efteråret – og der er endnu mere ny dansk fiktion på vej til TV 2s og TV 2 PLAYs seere og brugere senere i 2017.
Læs mere om ’Norskov’ sæson 2 her.
Udsættes for vold og ydmygelse
'Der kommer en dag' foregår i 1967 og handler om de uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13 år. Drengene er blevet anbragt på børnehjemmet Gudbjerg, efter at deres enlige mor har fået en alvorlig sygdom.
På Gudbjerg anvendes dels traditionelle metoder for at få de mere eller mindre utilpassede unge til at makke ret, men også vold og ydmygelse er hverdagskost. Forstanderen, der spilles af Lars Mikkelsen, går forrest i den overdisciplinerede behandling af eleverne, og han udøver sin magt uden nåde.
Filmens Gudbjerg er – som nævnt – baseret på hændelserne i tidligere børnehjem Godhavn, hvor behandlingen af drengene var så brutal, at nogle af de tidligere elever har lagt sag an imod staten. Fra flere sider er de mange Robertpriser set som et skulderklap og en oprejsning til de svigtede børnehjemsdrenge.
- ’Der kommer en dag’ er en kæmpestor film om et uafviseligt vigtigt emne, som vi er glade for og stolte over at kunne præsentere som miniserie. Handlingen er skrevet i tre kapitler, og vi så meget hurtigt potentialet i at fortælle historien i tre afsnit, hvor vi endnu bedre kan sætte handlingen ind i den tid, den foregår i, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.
Et fænomenalt cast
Også seriens executive producer hos TV 2, Pernille Bech Christensen, glæder sig over at vise ’Der kommer en dag’ i tre afsnit.
- Det er en gribende historie og et fænomenalt cast. Det klæder ’Der kommer en dag’ emotionelt, at fortællingen og karakterernes udvikling gennem historien foldes ud på en måde, hvor tv-serie-formatet viser sin styrke, siger Pernille Bech Christensen.
Foruden de fire nævnte Robertpriser fik ’Der kommer en dag’ prisen for bedste scenografi (Sabine Hviid) og for bedste kostumier (Stine Thaning).
De to hovedroller som børnene Elmer og Erik spilles af henholdsvis Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt.
På listen over voksenskuespillere ses – foruden prisvinderne Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl – Lars Ranthe, Søren Sætter-Lassen, Sonja Richter, David Dencik, Paw Henriksen, Jens Jørn Spottag og Solbjørg Højfeldt.
'Der kommer en dag' er instrueret af Jesper W. Nielsen. Miniserien er produceret af Zentropa med støtte fra TV 2, Det Danske Filminstitut, FilmFyn, Film Väst, Zentropa International Sweden, Nordisk Film & TV Fond og The MEDIA programme of the European Union.
------
’Der kommer en dag’ kan ligeledes ses på TV 2 PLAY i forbindelse med visningen på tv. Afsnittene fra TV 2 genudsendes tirsdagen efter på TV 2 CHARLIE, første gang tirsdag 7. marts.
På TV 2 PLAY kan du også den udgave af dokumentarprogrammet ’De brændte børn’, som handler om tre Godhavns-drenge og deres mangeårige kamp for at komme videre i livet efter de overgreb, de blev udsat for.