TV 2 samler hele kongeriget til historisk tronskifte

Natasja Crone og Troels Mylenberg leder TV 2s seere gennem den historiske dag søndag 14. januar 2024. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Natasja Crone og Troels Mylenberg leder TV 2s seere gennem den historiske dag søndag 14. januar 2024. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

08. januar 2024
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
TV 2 er til stede i hele kongeriget, når vi søndag 14. januar siger farvel og tak til dronning Margrethe og velkommen til Danmarks nye konge, Frederik 10. Markeringen af den historiske begivenhed er allerede i gang på tværs af TV 2s platforme, og den inkluderer blandt andet nye dokumentarer om både dronningen og vores kommende konge, et stort liveshow fra Kongens Nytorv og ikke mindst en omfattende dækning søndag 14. januar.

Hele Danmark står over for en historisk begivenhed, når dronning Margrethe søndag 14. januar abdicerer og overlader tronen til sin ældste søn, kronprins Frederik, der udråbes til konge. TV 2 er massivt til stede på dagen og samler kongeriget om den vigtige begivenhed. TV 2 er repræsenteret i hele Danmark i samarbejde med Regionerne og har desuden udsendte på Færøerne, i Grønland og i den kommende dronnings hjemland, Australien, hvor Jesper Steinmetz er med fra. 

- Det var et overraskende og historisk øjeblik, da dronningen annoncerede sit farvel til tronen nytårsaften. Dronningen har været en samlende figur i mere end et halvt århundrede - hun har haft stor betydning for rigtig mange på tværs af hele kongeriget, og det markerer vi naturligvis på TV 2, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, og fortsætter:  

- Vi dækker det hele tæt frem til tronskiftet - blandt andet med nye dokumentarer om både dronningen og vores kommende konge, et stort liveshow fra Kongens Nytorv sammen med DR, og ikke mindst masser af royalt tv på tværs af TV 2s kanaler. Det hele kulminerer søndag 14. januar, hvor vi følger den historiske begivenhed live hele dagen. 

Nyt portrætprogram og direkte show fra Kongens Nytorv

Allerede lørdag 6. januar var der premiere på et helt nyt portrætprogram om dronning Margrethe, der igennem sjældne arkivklip og personlige interviews ser tilbage på dronningens liv, opvækst og regentperiode med de op- og nedture, der har præget hendes mange år som Danmarks monark. 

Portrætprogrammet kan naturligvis fortsat ses på TV 2 Play sammen med en række andre royale programmer, som brugerne også kan se på en særlig guldkanal på TV 2 Play. Både på TV 2, TV 2 News, TV 2 Charlie og ikke mindst tv2.dk og Echo vil der være masser af royalt tv og live-dækning af den store begivenhed, ligesom både 'Go’ morgen Danmark' og 'Go’ aften Live' dækker tronskiftet hele ugen.  

Fredag 12. januar sætter TV 2 og DR i fællesskab gang i folkefesten ved et stort anlagt show direkte fra Kongens Nytorv i København, hvor danskerne og hele rigsfællesskabet samles om at sende en tak til dronning Margrethe. Der venter masser af sjove, rørende og musikalske gaver, som præsenteres af værterne Natasja Crone og Stéphanie Surrugue. Læs mere om showet, 'Danmarks dronning - den største tak', her.

Der er optakt til det store liveshow fra klokken 16, hvor 'Go’ Aften Live' og '19 News' sender fra Kongens Nytorv og ser frem mod aftenens folkefest. Værterne er Louise Wolff, Janni Pedersen og Adam Duvå Hall.

TV 2s seere får også en særlig udgave af 'News & Co.' lørdag 13. januar direkte fra Amalienborg Slot, hvor Anne Vig og Dennis Ritter får besøg af veloplagte gæster og stiller om til reportere i hele kongeriget. 

Se traileren for TV 2s sending søndag 14. januar her.

Dækning hele søndagen og ny dokumentar om Danmarks kommende konge

Søndag 14. januar er TV 2 og TV 2 News massivt til stede ved Christiansborg Slot og Amalienborg Slot, der danner rammen for det historiske tronskifte. 

Værterne er Natasja Crone og Troels Mylenberg, der sammen med blandt andre Ulla Terkelsen, Jakob Steen Olsen og Hans Engell samt historikere og en række af de mennesker, der har mødt eller arbejdet sammen med dronningen gennem livet, leder seerne igennem dagen direkte fra studier på Amalienborg slotsplads og Christiansborg slotsplads.  

I Københavns gader vil mange af TV 2s værter dække den historiske begivenhed – blandt andre Divya Das, Louise Wolff, Ditte Haue, Anne Vig, Lasse Sjørslev og Ida Wohlert, der taler med både danskere og de mange turister, der kommer til København for at følge begivenheden. 

TV 2 runder den store dag af med en helt ny dokumentar om Danmarks kommende konge. I dokumentaren, 'Danmarks nye konge', tegner TV 2 et portræt af drengen, der ikke ville være konge. Af den unge mand, der fik befolkningen imod sig, men overvandt modgangen. Og af den voksne moderne familiefar, der er vokset med den royale opgave, og nu står klar til at overtage tronen og kongeriget. 

Efter dokumentaren følger live-programmet 'Frederik & Mary – Danmarks nye kongepar', hvor Mikkel Kryger og Lise Rønne er værter i TV 2s studie i Tivoli. Her vil seerne blive præsenteret for højdepunkter fra den store historiske dag, musik og gæster, med fokus på det nye kongepar og den nye hverdag, der venter dem. 

Program for søndag 14. januar på TV 2 – tider og titler er vejledende: 

Klokken 08.00: 'Go’ morgen Danmark' – 'Tak, dronning Margrethe – velkommen kong Frederik' 

Klokken 10.00: 'Tak, dronning Margrethe – velkommen kong Frederik' - en historisk dag 

Klokken 14.00: Statsråd på Christiansborg Slot 

Klokken 15.00: Kronprins Frederik udråbes som konge fra balkonen på Christiansborg Slot 

Klokken 17.00: Overførsel af de kongelige faner fra Christian IX’s Palæ til Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg. 

Klokken 17.30: 'Tak, dronning Margrethe - velkommen kong Frederik' 

Klokken 19.00: 19 News 

Klokken 19.30: Regioner 

Klokken 19.55: Ny dokumentar: 'Danmarks nye konge' 

Klokken 20.35: 'Frederik & Mary – Danmarks nye kongepar' – live fra TV 2s studie i Tivoli i København 

Klokken 22.30: 'Store øjeblikke fra en historisk dag' 

Links

Billede {0} af {1}