Store ændringer på vej i den kommende sæson af 'Toppen af poppen'

Medina, Dopha, Anne Linnet, Peter Sommer, Thomas Alstrup, Mekdes og Simon Alstrup er klar til optagelserne på den kommende sæson af 'Toppen af poppen'.

Medina, Dopha, Anne Linnet, Peter Sommer, Thomas Alstrup, Mekdes og Simon Alstrup er klar til optagelserne på den kommende sæson af 'Toppen af poppen'.

07. juni 2023
Af: Mette Klitten, PR-konsulent
Nu drager et nyt hold skarpe musikere og sangskrivere mod Harboøre i Vestjylland, hvor der venter en uge med stærke nyfortolkninger af hinandens sange. Samtidig er der endnu mere reportage at se frem til i det velkendte underholdningsprogram.

Musikken har altid været omdrejningspunktet for 'Toppen af poppen', hvor fortolkningens ædle kunst er blevet udfoldet og har givet danskerne store, unikke øjeblikke. Nu skrues der i højere grad op for musikken, når sæsonens produktion går tættere på tilblivelsen af de stærke fortolkninger og giver et indblik i det at være med i programmet.

- Kernen er naturligvis stadig artister, som fortolker hinandens sange, men selve produktionsformen bliver anderledes. Helt teknisk bliver der mere reportage. Vi optager på et rigtigt spillested, i omgivelser som musikerne normalt arbejder i. Vores intention er at gå tættere på og vise mere af vores medvirkendes arbejde med musikken, siger TV 2-underholdningsredaktør Dorte Borregaard.

De indholdsmæssige ændringer kommer efter 12 sæsoner med det succesfulde underholdningsformat.

- I takt med at tv-forbruget har forandret sig, udbuddet er blevet større, og brugerne flytter sig fra flow-tv til streaming, har også store formater som 'Toppen af poppen' brug for at forny sig for at forblive relevante, siger Dorte Borregaard og uddyber:

- I jubilæumssæsonen havde vi succes med at sammensætte musikere, der tidligere har været med, i nye konstellationer. Nu går vi skridtet videre og blander nye artister med andre, som tidligere har været med. Det er en interessant tilgang, som de også har haft succes med i Sverige. Vi er meget spændte på, hvad den nye konstellation af musikere betyder for dynamikken og ikke mindst de færdige programmer.

Nye og kendte ansigter

Optagelserne til den kommende sæson finder sted i Harboøre, hvor syv musikere tjekker ind på det lille spillested 18B. Her skal de tilbringe den næste uge i musikkens tegn, når de på skift skal høre deres egne sange i en andens fortolkning.

Årets musikere er Mekdes, Dopha, Peter Sommer, brødrene fra Jonah Blacksmith samt Medina og Anne Linnet, der begge tidligere har været med.

- Vi har valgt at tage to af vores største artister med igen, fordi de begge har et kæmpe sangkatalog og har leveret ufatteligt mange hits gennem tiden, som vi slet ikke er færdige med at genopleve i nye fortolkninger, siger Dorte Borregaard.

Anne Linnet medvirkede første gang i 'Toppen af poppen' tilbage i 2011, hvor TV 2 sendte anden sæson af det populære underholdningsprogram, mens Medina var med i både sæson ni og den særlige jubilæumssæson fra 2020.

Den trettende sæson af 'Toppen af poppen' vises først i foråret 2024, hvilket også er et led i nytænkningen af formatet.

- Ligesom vi ryster posen på indholdet, vil vi også spille vores kort bedst muligt i forhold til sendetidspunktet og give et format som 'Toppen af poppen' de bedste vilkår. Derfor flytter vi den kommende sæson ind i de mørke måneder, hvor vi tænker, at danskerne kan trænge til både fordybelse og sommerstemning, som er noget af det, 'Toppen af poppen' kan levere, og som vi håber, seerne vil tage godt i mod, slutter Dorte Borregaard.

Optagelserne til den trettende sæson af 'Toppen af poppen' finder sted på 18B i Harboøre fra 6. juni, og den nye sæson kan ses på TV 2 og TV 2 Play i starten af 2024.

Billede {0} af {1}