TV 2 samler vælgerne i Odense, Esbjerg og Aalborg

TV 2s valgtræf i Odense 9. oktober var fyldt med masser af debat og politiske diskussioner, valgquiz og meget mere. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

TV 2s valgtræf i Odense 9. oktober var fyldt med masser af debat og politiske diskussioner, valgquiz og meget mere. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

05. oktober 2022;
Af: TV 2 Kommunikation

Allerede søndag 9. oktober og igen torsdag 27. oktober inviterer TV 2 sammen med TV 2 Fyn og TV 2 Nord de danske vælgere til valgtræf med henholdsvis ’Topmøde’ med statsministerkandidaterne, ’Højlunds Forsamlingshus’ og masser af lokale aktiviteter, der skal sætte gang i den demokratiske samtale. Torsdag 13. oktober er der fokus på de unge vælgere i Esbjerg.

TV 2 er klar til en intensiv dækning af valget på tværs af platforme, og målet er at dække valgkampen helt tæt på de ekstraordinære udfordringer, der forandrer danskernes hverdag lige nu. TV 2 rykker også valgdækningen fysisk ud i landet og inviterer sammen med TV 2 Fyn og TV 2 Nord til valgtræf i både Odense og Aalborg – samt en valgdebat i Esbjerg 13. oktober, hvor TV 2 og TV Syd sætter fokus på nogle af de dagsordener, der optager unge vælgere. Alle dage vil TV 2 være massivt til stede med dækning fra TV2.DK, TV 2 ECHO, TV 2 NEWS og de store nyhedsudsendelser på TV 2.

- Det er afgørende for TV 2s valgdækning, at valget ikke bare er noget, der foregår på Christiansborg. Derfor rykker vi flere af vores store valgevents og debatter ud af tv-studierne og ud til vælgerne. Vi vil give danskerne en stemme og bl.a. fortælle om nogle af de udfordringer, folk har, der hvor de bor, og så vil vi med vores valgtræf gerne byde op til en god, demokratisk samtale. Vi har sammen med vores kolleger hos TV 2 Fyn, TV Syd og TV 2 Nord sammensat en række arrangementer, hvor der både vil være masser af politiske aktiviteter i uformelle rammer men også store debatter og valg-tv til hele landet, siger Kamilla Walsøe, Eventchef i TV 2 Nyhederne.

Topdebatter, NEWS-magasiner, valgquiz og nyhedsudsendelser fra Odense og Aalborg

TV 2, TV 2 NEWS og de regionale samarbejdspartnere sender direkte fra både Odense og Aalborg fra kl. 16, og programmet byder blandt andet på ’NEWS & Co. & Partierne’, ’Valgquizzen med Anders Breinholt’, ’Tirsdagsanalysen’ med Mogensen og Kristiansen og ikke mindst regionale og nationale nyheder. I Odense er der derudover også Topmøde kl. 20 med de tre statsministerkandidater, Mette Frederiksen, Søren Pape Poulsen og Jacob Ellemann-Jensen, hvor Cecilie Beck er vært, mens Gertrud Højlund inviterer til debat i ’Højlunds Forsamlingshus’ i Aalborg sammen med en række toppolitikere og et veloplagt publikum.

Ved siden af de nationale programmer vil TV 2 Fyn og TV 2 Nord også være til stede med både lokale debatter og ikke mindst masser af regionalt tv.

- Vi glæder os på alle måder til at være en del af valgtræffet på Storms Pakhus. Demokratisk kan vi fra TV 2 Fyn konkret koble lokale og regionale valgtemaer direkte sammen med TV 2s nationale perspektiv. Vi sender også fire timer live fra vores scene, så valgtræffet reelt bliver en kæmpe kickstart for valgkampen for hele Danmark – med et ekstra tryk i Odense og på Fyn. Ikke mindst fordi hele ånden i valgtræffet bliver ægte folkelig og festlig. Dette er sket i et forbilledeligt, tæt og lydefrit samarbejde mellem TV 2 og TV 2 Fyns medarbejdere forud. Public service, når det er allerbedst, faktisk, siger Esben Seerup, direktør for TV 2 Fyn.

Valgtræffet i Odense foregår i Storms Pakhus, mens Nordkraft i Aalborg danner rammen om valgtræffet i Nordjylland. De to arrangementer er åbne for alle, men hvis man gerne vil deltage som publikum til eksempelvis ’Topmødet’ i Odense eller ’Højlunds Forsamlingshus’ i Aalborg, er der et begrænset antal billetter til rådighed – læs mere her. Der er også mulighed for at deltage som publikum til ’Tirsdagsanalysen’ og til ’Valgquizzen med Anders Breinholt’ – læs mere her (i første omgang kan der bookes billetter til arrangementet i Odense - billetter til arrangementet i Aalborg bliver tilgængelige senere).

Speeddating med partierne, politikerquiz, besøg statsministerens kontor og meget mere

Både i Odense og Aalborg vil TV 2s værter og eksperter stå bag en række aktiviteter, og her vil man både kunne komme på speeddating med partierne, quizze og debattere med politikerne, besøge en tro kopi af statsministerens kontor, høre musik og deltage som publikum i de store TV 2- og TV 2 NEWS-programmer.

Som en del af aktiviteterne i området byder TV 2s Karen-Helene Hjort og Thomas Buch velkommen til blandt andet ’Tvivler-terapi med Hans & Hans’ (Engell og Redder), ’Bag om topmødet’ med Cecilie Beck, debatdyst samt citatquiz med Anne Vig og Michael Kristiansen og Peter Mogensen.

Sidst men ikke mindst vil både TV 2 ECHO og TV 2 Vejret være til stede ved begge valgtræf. TV 2s vejrhold sender live fra begivenheden og fortæller blandt andet om klimaforandringerne, mens ECHO sætter fokus på de unge vælgeres udfordringer.

TV 2 samler partilederne og de unge vælgere til stor debat i Esbjerg

Klimaudfordringer, en presset økonomisk hverdag og mangel på boliger. Det er nogle af de centrale emner på dagsordenen, når TV 2 torsdag 13. oktober klokken 16 inviterer til debat på ungdomsuddannelsen Rybners i Esbjerg, hvor 13 partiledere og en minister skal i krydsild hos hundredvis af unge vælgere.

Blandt partilederne er De Radikales Sofie Carsten Nielsen, Enhedslistens Mai Villadsen, Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne, Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne og de to statsministerkandidater Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen.

TV 2 og TV Syd står sammen bag arrangementet, og eleverne på ungdomsuddannelserne har selv været med til at præge valget af emner.

Charlotte Beder og TV 2 ECHO-vært Amalie Rud Seerup styrer debatten, som vil komme til at foregå på en helt ny måde. Den sendes naturligvis også på TV 2 og TV 2 NEWS.

Der sendes løbende fra Rybners Gymnasium i tidsrummet fra kl. 15.00-20.00, hvor der dagen igennem vil blive taget udgangspunkt i lokale problemstillinger – hele tiden med et nationalt perspektiv.

TV 2 og TV 2 NEWS sender fra kl. 15.00, hvor 'News & Co'-værterne sammen med et veloplagt panel byder velkommen til særudgaven 'NEWS & Co og de unge stemmer'. I den forbindelse er Mogensen & Kristiansen med vært Anne Vig og TV 2 ECHOs udsendte reporter, Jacob Svensmark, med direkte fra Esbjerg.

Både 18 og 19 Nyhederne bliver sendt fra Esbjerg, ligesom TV Syd er på stedet live i deres regionale nyhedsudsendelser. Og så kommer Anders Breinholt med en helt ny omgang af 'Valgquizzen', der sendes kl. 18.25 på TV 2 og TV 2 NEWS.

TV 2 har i perioden op til hjulpet med at gøre valgdækningen til en del af undervisningen, og eleverne har pyntet gymnasiet op til en politisk festdag, som danner rammen for dagens valgdækning på TV 2s kanaler. Ud over at deltage i de direkte udsendelser bliver de unge også inddraget i TV 2 ECHOs forskellige valgaktiviteter, ligesom TV 2 Vejret også vil gøre eleverne klogere på blandt andet klimaforandringerne, i forbindelse med at holdet sender dagens vejrudsigter fra Esbjerg.

Læs mere om TV 2s valgdækning her.

 

Billede {0} af {1}