Storstilet TV 2-dækning skal guide danskerne gennem skelsættende valg

De gennemgående valgværter på TV 2s hovedkanal bliver Hans Redder, Troels Mylenberg, Cecilie Beck og Ask Rostrup, der også vil være i studiet på Christiansborg på selve valgaftenen. (Foto: TV 2)

De gennemgående valgværter på TV 2s hovedkanal bliver Hans Redder, Troels Mylenberg, Cecilie Beck og Ask Rostrup, der også vil være i studiet på Christiansborg på selve valgaftenen. (Foto: TV 2)

05. oktober 2022;
Af: TV 2 Kommunikation

Danskerne står over for et af de mest uforudsigelige folketingsvalg i nyere tid. Valget afholdes tirsdag 1. november og skydes i gang med en partilederdebat allerede i aften, og TV 2 er klar til en intensiv dækning på tværs af platforme. Målet er at rykke valgkampen helt tæt på de ekstraordinære udfordringer, der forandrer danskernes hverdag lige nu.

Valgkampen står til at blive lige så uforudsigelig, som de store udfordringer, der lige nu rammer danskernes hverdag. Energikrise, stigende forbrugerpriser, eskalerende klimaproblematikker, krig og pandemi. Det stiller ekstra krav til, at valgdækningen skal skabe overblik, samle og guide danskerne til at tage stilling, og den opgave har TV 2 forberedt sig grundigt på.

TV 2s valgdækning bliver en storstilet satsning, hvor der vil være fokus på at være til stede i hele landet med masser af historier om de helt nære temaer.

- Meget tyder på, at alt ikke bliver, som det plejer i denne valgkamp. Vi står over for en ny politisk virkelighed med 14 partier, tre statsministerkandidater, og samtidig går vi til valg midt i en krisetid. Derfor har vi en ekstra stor og vigtig public service-opgave med at formidle valget, så alle kan følge med, og så danskerne føler sig klædt på til at træffe et valg. Vores valgdækning bliver omfattende, og den kommer til at tage udgangspunkt i det liv, danskernes gerne vil leve, og de udfordringer, der rammer os lige nu, siger TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors Nielsen.

Nu, hvor valget er blevet udskrevet, sætter TV 2 en række tiltag i gang. I aften sender TV 2 blandt andet partilederdebat sammen med DR med værter fra begge kanaler. TV 2 følger op med endnu en partilederdebat på valgets sidste aften.

TV 2 NEWS bliver hele Danmarks valgkanal

Som en del af TV 2s omfattende valgdækning indtager TV 2 NEWS en helt central rolle, hvor der rykkes rundt på sendeplanen, og hvor både eksisterende og nye magasiner sætter fuldt blus på valget.

- TV 2 NEWS bliver hele Danmarks valgkanal. Her vil vi dække valget non-stop fra alle områder af landet, samtidig med at seerne hele tiden kan holde sig opdateret på den seneste udvikling fra Christiansborg, hvor vi også etablerer et studie. Derudover vil både vores faste og nye politiske magasinprogrammer køre med en række forskellige valgtemaer, siger Ulla Pors Nielsen.

Valgtræf i Odense 9. oktober og Aalborg 27. oktober – og valgdebat i Esbjerg 13. oktober

To gange i løbet af valgkampen inviterer TV 2 til store valgtræf på Fyn og i Nordjylland arrangeret i samarbejde med henholdsvis TV 2 Fyn og TV 2 Nord. Her vil man kunne komme forbi i løbet af eftermiddagen og aftenen og se liveudgaver af velkendte programmer fra TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 Regionerne, samtidig med at der også vil være events med masser af plads til politisk diskussion og dialog mellem borgere og politikere. Både 9. oktober i Odense og 27. oktober i Aalborg vil TV 2 være massivt til stede med dækning fra TV2.DK, TV 2 ECHO, TV 2 NEWS og de store nyhedsudsendelser på TV 2.

Det første valgtræf kulminerer i en debat mellem de tre statsministerkandidater, mens det andet ender i en særudgave af ’Højlunds Forsamlingshus’. Indimellem de to valgtræf arrangerer TV 2 også valgdebat i Esbjerg 13. oktober, hvor TV 2 og TV Syd sætter fokus på nogle af de dagsordener, der optager unge vælgere.

Læs mere om TV 2s valgtræf her.

Stærkt hold på tværs af kanaler

Hele valgkampen igennem vil seerne blive mødt af vidende og engagerede værter fra både TV 2 og TV 2 NEWS. De gennemgående valgværter på TV 2s hovedkanal bliver Cecilie Beck, Ask Rostrup, Troels Mylenberg og Hans Redder, der også vil være i studiet på Christiansborg på selve valgaftenen.

Undervejs i valgkampen sender TV 2 også ’Partilederne Live’, hvor værter fra TV 2 Nyhederne i samarbejde med værter fra ’Go’ Aften Live’ går tæt på hver af de 14 partiledere og deres politik.

- Vi har sat et superstærkt valghold på TV 2, der har stor erfaring med at dække valg, og jeg meget tryg ved, at de kan guide os sikkert igennem et meget spændende og potentielt skelsættende valg, siger Ulla Pors Nielsen.

Digitalt valgunivers skal skabe klarhed og overblik

TV 2 opruster også på de digitale platforme, og på TV2.DK vil man kunne følge valgkampen tæt. Reportere fra TV2.DK dækker ligesom deres kolleger fra TV 2 NEWS og nyhedsudsendelserne på hovedkanalen valget fra alle områder af landet.

Samtidig er det også på TV2.DK, at vælgerne kan finde den velkendte kandidattest, hvor de kan klikke sig igennem og blive klogere på, hvilke politikere fra deres egen storkreds de er mest enige med.

Det er også på TV2.DK, at man finder ’Det mener partierne’, hvor danskerne kan slå op og sammenligne, hvad partierne egentlig mener på specifikke områder.

- Både vores kandidattest og ’Det mener partierne’ er udviklet med brugerne i centrum. Vi har testet og lyttet til, hvad de har efterspurgt. Samtidig er emner og spørgsmål udvalgt på baggrund af en stor undersøgelse fra Megafon og i samarbejde med vores dygtige politiske redaktion, så man bedre kan forstå nogle af forskellene mellem partierne og kandidaterne, siger Ulla Pors Nielsen.

Sådan dækker TV 2 valget:

  • I aften kl. 20 sender TV 2 partilederdebat sammen med DR. TV 2 følger op med endnu en partilederdebat på valgets sidste aften.
  • TV 2 NEWS bliver valgkanal og dækker valget fra hele landet og med studie på Christiansborg.
  • På hovedkanalen TV 2 vil man blandt andet kunne følge de store partilederdebatter, ligesom de almindelige nyhedsudsendelser har stort fokus på valget og bliver udvidet i samarbejde med de otte TV 2 Regioner.
  • TV 2 sender ’Partilederne Live’, hvor værter fra TV 2 Nyhederne i samarbejde med værter fra ’Go’ Aften Live’ i løbet af valgkampen går tæt på hver af de 14 partiledere og deres politik.
  • To dage i løbet af valgkampen inviterer TV 2 til lokale valgtræf i Odense 9. oktober og Aalborg 27. oktober i samarbejde med TV 2 Fyn og TV 2 Nord. Her vil borgere kunne komme forbi og opleve liveudgaver af en lang række velkendte TV 2-programmer.
  • TV 2 ECHO laver valgdækning skræddersyet til unge på forskellige sociale medier og have blikket rettet mod de emner, der fylder mest hos de unge. TV 2 arrangerer også valgdebat i Esbjerg 13. oktober med et stort fokus på unge i samarbejde med TV Syd.
  • På TV2.DK vil man kunne klikke sig gennem den velkendte kandidattest eller bruge opslagsværket ”Det mener partierne” til at blive klogere på kandidater og partier.

 

Billede {0} af {1}