TV 2 samler partilederne og de unge vælgere til stor debat i Esbjerg

Ud over partilederdebatten sender både 18 og 19 Nyhederne fra Esbjerg, ligesom Anders Breinholt kommer med en helt ny omgang af 'Valgquizzen'. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

Ud over partilederdebatten sender både 18 og 19 Nyhederne fra Esbjerg, ligesom Anders Breinholt kommer med en helt ny omgang af 'Valgquizzen'. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

12. oktober 2022;
Af: TV 2 Kommunikation

Klimaudfordringer, en presset økonomisk hverdag og mangel på boliger. Det er nogle af de centrale emner på dagsordenen, når TV 2 torsdag 13. oktober klokken 16 inviterer til debat på ungdomsuddannelsen Rybners i Esbjerg, hvor 13 partiledere og en minister skal i krydsild hos hundredvis af unge vælgere.

Blandt partilederne er De Radikales Sofie Carsten Nielsen, Enhedslistens Mai Villadsen, Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne, Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne og de to statsministerkandidater Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen.

TV 2 og TV Syd står sammen bag arrangementet, og eleverne på ungdomsuddannelserne har selv været med til at præge valget af emner.

Charlotte Beder og TV 2 ECHO-vært Amalie Rud Seerup styrer debatten, som vil komme til at foregå på en helt ny måde. Den sendes naturligvis også på TV 2 og TV 2 NEWS.

Der sendes løbende fra Rybners Gymnasium i tidsrummet fra kl. 15.00-20.00, hvor der dagen igennem vil blive taget udgangspunkt i lokale problemstillinger – hele tiden med et nationalt perspektiv.

 

Masser af valg-tv på både TV 2 og TV 2 NEWS

TV 2 og TV 2 NEWS sender fra kl. 15.00, hvor 'News & Co'-værterne sammen med et veloplagt panel byder velkommen til særudgaven 'NEWS & Co og de unge stemmer'. I den forbindelse er Mogensen & Kristiansen med vært Anne Vig og TV 2 ECHOs udsendte reporter, Jacob Svensmark, med direkte fra Esbjerg.

Både 18 og 19 Nyhederne bliver sendt fra Esbjerg, ligesom TV Syd er på stedet live i deres regionale nyhedsudsendelser. Og så kommer Anders Breinholt med en helt ny omgang af 'Valgquizzen', der sendes kl. 18.25 på TV 2 og TV 2 NEWS.

TV 2 har i perioden op til hjulpet med at gøre valgdækningen til en del af undervisningen, og eleverne har pyntet gymnasiet op til en politisk festdag, som danner rammen for dagens valgdækning på TV 2s kanaler. Ud over at deltage i de direkte udsendelser bliver de unge også inddraget i TV 2 ECHOs forskellige valgaktiviteter, ligesom TV 2 Vejret også vil gøre eleverne klogere på blandt andet klimaforandringerne, i forbindelse med at holdet sender dagens vejrudsigter fra Esbjerg.

Læs mere om TV 2s valgdækning her.

 

Billede {0} af {1}