Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet: TV 2 NEWS og Radio4 samler politikere og eksperter til stor debat i Aarhus

Anne Mette Svane, chefredaktør og kanalchef på TV 2 NEWS. (Foto: TV 2)

Anne Mette Svane, chefredaktør og kanalchef på TV 2 NEWS. (Foto: TV 2)

Hver tredje dansker er i tvivl om, hvor krydset skal sættes ved den kommende folkeafstemning – og om de overhovedet vil stemme. TV 2 NEWS og Radio4 giver ved et stort arrangement onsdag 18. maj muligheden for at blive klædt på til at træffe beslutningen.

Folkeafstemningen om det danske forsvarsforbehold nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at TV 2 NEWS nu skruer markant op for dækningen. Det sker med en række satsninger, som går i luften fra mandag 16. maj.

Det er en beslutning med stort historisk vingesus, der skal træffes på et tidspunkt, hvor der er krig i Europa. Og her bliver det en afgørende opgave at klæde seerne på til at kunne træffe et oplyst valg, fortæller Anne Mette Svane, chefredaktør og kanalchef på TV 2 NEWS.

- Vi har et klart mål om, at vores dækning bliver relevant og forståelig. Vi kommer til at gå ind i de komplekse dele af forbeholdet, men vil formidle det vedkommende med interessante gæster, forståelige grafikker, debatter og reportager fra Danmark og resten af verden, siger Anne Mette Svane.

- Derudover vil vi naturligvis også have fokus på at teste de argumenter, der kommer fra både ja- og nej-siden, siger hun.


Stor høring i Aarhus

Et af de store initiativer på TV 2 NEWS bliver en høring med op mod 400 publikummer på Dokk1 i Aarhus onsdag 18. maj 18.45. Her krydser fem partiledere klinger om folkeafstemningen, og en række eksperter vil være med til at svare på spørgsmål fra publikum og seere. Alt sammen styret af vært Gertrud Højlund.

- Vi ser frem til at give danskerne en unik mulighed for at blive klogere på, hvor de skal sætte deres kryds. Vi ved fra målinger, at rigtig mange fortsat er i tvivl, og det er klart vores ambition, at de skal være bedre klædt på, når de har fulgt høringen, siger chefredaktør Anne Mette Svane.

Ved høringen er der også mulighed for at se Anne Vig i selskab med Peter Mogensen og Michael Kristiansen fra Tirsdagsanalysen, når de varmer op til debatten.

Debatten kan følges på TV 2 NEWS og Radio4, og der bliver undervejs mulighed for at stille spørgsmål til politikere og eksperter via en livechat på tv2.dk. De første 250 billetter til arrangementet blev solgt på få timer, men der er mulighed for at skrive sig på ventelisten her.


TV 2 NEWS skruer op for dækningen

Der vil gennem valgkampen også være en lang række andre initiativer på NEWS. Hver morgen svarer eksperter på de mest centrale spørgsmål fra vores seere, og efter 19 Nyhederne er der i hverdagene politisk topduel.

I den løbende dækning vil der blandt andet være fokus på at gøre danskerne klogere på, hvor forsvarssamarbejdet i EU er på vej hen, hvad forbeholdet betyder for danske missioner, hvad et ja- eller nej kan betyde på den længere bane, og hvordan krigen i Ukraine spiller ind.

I dagene op til og efter afstemningen vil dækningen bliver intensiveret. Mandag 30. maj dedikerer NEWS tre timer til at dykke ned i fakta og trække de store linjer, mens valgaftenen onsdag 1. juni bliver samsendt mellem TV 2 og NEWS, inden NEWS fra morgenen er klar til at samle op på aftenens begivenheder.

Folkeafstemningen vil blive dækket intensivt på tværs af alle TV 2s platforme. Det kan du læse mere om i næste uge her på siden.

 

Billede {0} af {1}