Så ruller vi igen: Tour de France fra 26. juni på TV 2 PLAY og TV 2

Tour de France har deltagelse af rekordmange - nemlig 11 - danske ryttere, når løbet sættes i gang lørdag 26. juni.

Tour de France har deltagelse af rekordmange - nemlig 11 - danske ryttere, når løbet sættes i gang lørdag 26. juni.

Otte flade etaper, fem kuperede, to enkeltstarter, seks bjergetaper - og rekordmange danske ryttere. 3.417,5 km fyldt med drama, overraskelser, angreb, nedture, fantastiske kulisser og store, uforglemmelige øjeblikke. Verdens hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb begynder lørdag 26. juni i Brest i Bretagne og slutter søndag 18. juli på Avenue des Champs-Élysées i Paris.

Sommeren er lig med Tour. Og mens andre nyder sol, strand og rosévin på terrassen, går TV 2 i Tour-mode: Chris Anker Sørensen, Rolf Sørensen og Dennis Ritter kommenterer det dramatiske cykelløb, mens det køres, Jonas Nyhøj og Henrik Jul Hansen er klar med analyser og gæster i 'Tour de France: Studiet'.

Og hver aften under Touren er Rasmus Staghøj og Lars Bak i 'AftenTour', hvor de serverer højdepunkter, interviews og analyser for seerne. I 2021 deltager hele 11 danske ryttere i Tour de France - det højeste antal nogensinde.

Alle etaper fra start til slut på TV 2 PLAY
Og TV 2 er selvfølgelig med hele vejen til Paris. På TV 2 kan man se alle etaperne, studieprogrammer og 'AftenTour'. Og på TV 2 PLAY kan man se samtlige etaper live fra start til slut - helt uden afbrydelser - samt fyldige sammendrag, 'Rolf & Ritter på Tour' og meget mere.

- Vores ambition er at bringe seerne 'tættere på'. Jeg er sikker på, at vi igen i år kan lykkes med at holde fast i det velkendte og samtidig køre nye tiltag i stilling. Studiet i Frankrig med Rasmus Staghøj og Lars Bak kom til sidste år. Det fortsætter i år. Chris Anker Sørensen blev føjet til vores flok for nogle år siden, og han udgør nu - sammen med Dennis Ritter og Rolf Sørensen - den stærke trio i kommentatorboksen. Og hjemme har vi Jonas Nyhøj som studievært med blandt andre Henrik Jul og Bjarne Riis som eksperter, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT, og i spidsen for TV 2s dækning af cykelsport.

- Vi er tro imod vores ambition om, at Tour de France er for alle. Vi formidler ikke til dem, der mener, at de ved alt om cykelsport i forvejen. Vi dækker Touren, så alle kan få en god oplevelse. Det er ambitionen igen i år. Vi er stolte over, at vi kan formidle både folkeligt og professionelt og troværdigt. Og det kan mine folk, siger John Jäger.

Ekstra spændende Tour i år
Set med danske øjne er det en ekstra spændende Tour i år, da Danmark har en række stærke ryttere, der kan sætte deres præg på løbet, blandt andre Jakob Fuglsang, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv, Magnus Cort, Søren Kragh Andersen, Jonas Vingegaard, Mads Pedersen m.fl.

- Jeg glæder mig meget over, at der nu igen er nogle danskere, der får lov til at køre efter etapesejre. Tak til Søren Kragh Andersen for hans præstationer sidste år. Dansk cykelsport har igen i denne sæson vist sig frem fra sine fineste side, og jeg glæder mig til at se, om der er nogle af danskerne, der kan fortsætte den gode danske stime i Touren, siger John Jäger.

En humoristisk hyldest
TV 2s kampagnefilm for årets Tour de France, der er gået viralt og allerede har opnået omkring fem millioner visninger på verdensplan, er en humoristisk hyldest til dem, der elsker cykling så meget, at de trodser hån og latterliggørelse. Læs mere om Tour-kampagnefilmen her.

Du kan se TV 2s kampagnefilm her.

Billede fra TV 2s kampagnefilm for Tour de France 2021. (Foto: TV 2)

Billede fra TV 2s kampagnefilm for Tour de France 2021. (Foto: TV 2)

Wimbledon på TV 2 PLAY og TV 2s kanaler fra mandag 28. juni
To dage efter Tour-starten bliver sportssommeren endnu større, idet den traditionsrige Wimbledon-turnering begynder i England.

TV 2 dækker Wimbledon mere omfattende end nogensinde, idet TV 2 PLAY nu har mulighed for at sende Wimbledon-tennis fra 15 samtidige kampe. Hertil kommer, at TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X sender tennis, ligesom TV 2s hovedkanal dækker Wimbledon i daglige magasinprogrammer og i sportsnyhedsudsendelserne.

Læs mere om den humoristiske kampagnefilm, som fortæller om den nyskabende Wimbledon-dækning.

Billede {0} af {1}