ZULU og Rainbow Business Danmark sammen om årets mangfoldighedsfest

Ibi Støving og Abdel Aziz Mahmoud er værter ved Danish Rainbow Awards 2020 (Foto: TV 2 )

Ibi Støving og Abdel Aziz Mahmoud er værter ved Danish Rainbow Awards 2020 (Foto: TV 2 )

28. september 2020;
Af: Ursula Holton, TV 2 Kommunikation

TV 2 ZULU sender prisuddelingen ’Rainbow Awards’, som hylder mangfoldigheden og alle, der gør en forskel for LGBT+ miljøet.

Sidste år tog Rainbow Business Danmark og ZULU hinanden i hånden, og for første gang i Danish Rainbow Awards 11-årrige historie blev den regnbuefarvede prisuddeling tv-transmitteret.

I denne uge gentager ZULU og Rainbow Business Danmark succesen og det gode samarbejde, når Danish Rainbow Awards 2020 løber af stablen. Showet, som produceres af Warner, afholdes i Cirkusbygningen onsdag 30. september og sendes på ZULU og TV 2 PLAY fredag 2. oktober.

- Vi har kæmpe respekt for den indsats, folkene bag Danish Rainbow Awards udfører for LGBT+ personer, og det er en stor fornøjelse, at ZULU igen i år skal sende fra en af årets mest livsglade og mangfoldige prisfester. Danish Rainbow Awards passer fantastisk sammen med ZULU. Vi hylder og dyrker forskellighed, og vi kæmper for at gøre verden til et sjovere og et lidt bedre sted, siger Sune Roland, der er indholdschef for TV 2 PLAY og ZULU.

Forperson fra Rainbow Business Danmark Niels Lautrup Holm supplerer:

- Når et show som Danish Rainbow Awards bliver vist på tv, vidner det om, hvor langt vi er I Danmark. En forening som Rainbow Business Denmark kan i dagens Danmark arbejde sammen med en stor mediekoncern som TV 2 og et internationalt produktionsselskab som Warner – det er ikke en selvfølge for mange andre LGBT+ organisationer rundt om i verden at blive hørt og blive taget seriøst. Det er noget, vi skal fejre og værne om, fortæller Niels Lautrup Holm.

Der er også en fin seriøsitet og noget virkelig smukt i, at alle til festen har noget i spil. Alle har et personligt og stærkt engagement i showets formål og vision, og det kan virkelig mærkes. Abdel Aziz Mahmoud

Noget på spil

De to værter til Danish Rainbow Awards 2020 bliver Ibi Støving, som også var vært ved Danish Rainbow Awards 2019, og Abdel Aziz Mahmoud, som selv modtog prisen for ’Årets LGBT-person’ ved Danish Rainbow Awards 2018.

- Jeg glæder mig helt vildt til at være vært. Det er et show med en helt særlig stemning. Der er intet filter og masse af sassiness, og det kan der ikke andet end at komme en fest ud af. Men der er også en fin seriøsitet og noget virkelig smukt i, at alle til festen har noget på spil. Alle har et personligt og stærkt engagement i showets formål og vision, og det kan virkelig mærkes i salen, fortæller Abdel Aziz Mahmoud og tilføjer:

- Det er en kæmpe ære at være med til at hylde alle dem, der gør en forskel. Det gælder ikke kun folk fra LGBT+ miljøet. Vi kommer også til at hylde heteroer, som går forrest i kampen for at gøre en forskel. Det er stærkt og meget sigende for, hvor vi står i Danmark i dag. Det er vigtigt at huske, at nok kan minoriteten gøre opmærksom på sagen, men det er majoriteten som kan rykke sagen fremad. Og samtidig er det vigtigt, at vi bliver ved med at markere sejrene og fejre, hvor langt vi er kommet i Danmark. Jeg tror, at mange i udlandet misunder, at vi har et show som Danish Rainbow Awards, som er en fest for alle, slutter Abdel Aziz Mahmoud

Danish Rainbow Awards afholdes i Cirkusbygningen onsdag 30. september og kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY fredag 2. oktober.

 

Billede {0} af {1}