Thomas Vinterberg og Zentropa bag ny stor dramaserie på TV 2

Alle seks afsnit af 'Familier som vores' er instrueret af Thomas Vinterberg, som sammen med Zentropa har arbejdet på projektet det seneste år. (Foto: Anders Overgaard / TV 2 )

Alle seks afsnit af 'Familier som vores' er instrueret af Thomas Vinterberg, som sammen med Zentropa har arbejdet på projektet det seneste år. (Foto: Anders Overgaard / TV 2 )

'Familier som vores' bliver en familiesaga i seks afsnit.

Det bliver Thomas Vinterbergs første tv-serie, og dramaserien er en dansk familiesaga, hvor Thomas Vinterberg foretager tankeeksperimentet: Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?

Drømmen om en lys fremtid

I 'Familier som vores', er alt, som det plejer, i Danmark, faktisk bedre, for solen står højt denne sommer. Men forude venter en ny tid, hvor landet langsomt evakueres. Vi skal sige farvel til det, vi elsker, til det vi kender, til det vi er. Over de næste par år vil Danmark udvandre i forskellige retninger. Kun huse, skoler og tomme gader står tilbage… når vandet langsomt vil gøre sin entré.

De, der selv har råd, kan rejse til gode lande - de, der ikke har så meget, må rejse med et offentligt program til mere udfordrende steder. Familier, venskaber og forelskede par vil blive skilt ad. Had og splittelse vil opstå blandt nogle, kærlighed og forsoning blandt andre. Al ejendom er med et slag værdiløst, alle formuer forandret, og lykken blandt de rejsende danskere tilsmiler kun de heldige.

Vinterbergs første tv-serie

Thomas Vinterberg instruerer selv alle seks afsnit af 'Familier som vores' og skriver manuskriptet sammen med Bo hr. Hansen, som han også skrev sin debutfilm 'De største helte' sammen med.

- Thomas Vinterberg er i en klasse for sig, og siden han var med til at grundlægge dogmefilmene i halvfemserne med blandt andet sit eget gennembrud, 'Festen', har han gang på gang vist sit talent for at fortælle skæbnehistorier, vi aldrig glemmer. Thomas Vinterberg er helt unik og kan som få skabe fortællinger, der sætter sig i sjælen. Det glæder vi os til at være med til på TV 2, siger TV 2-fiktionchef Katrine Vogelsang.

Zentropa skal producere

Thomas Vinterberg skaber tv-serien 'Familier som vores' sammen med Zentropa, og de har i fællesskab arbejdet på projektet det seneste års tid. Zentropa har tidligere skabt tv-serier som 'Riget', 'Blekingegade, 'Klovn', 'Der kommer en dag' og senest 'Håbet'. Sisse Graum Jørgensen, der for Zentropa blandt andet har produceret Thomas Vinterberg-film som 'Jagten', 'Kollektivet' og senest 'Druk', skal producere serien sammen med Kasper Dissing, ligeledes producer på 'Druk' hos Zentropa.
'Familier som vores' produceres med støtte fra Public Service Puljen.

Optagelserne til 'Familier som vores' går i gang ultimo 2021 eller primo 2022, og castet vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, når de vigtigste roller er besat.

 

Billede {0} af {1}