Tre TV 2-serier nomineret til stor publikumspris

Edward og Helene Weyse (Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil) i syvende sæson af 'Badehotellet', der foregår i sommeren 1940 - den første sommer under Tysklands besættelse af Danmark. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Edward og Helene Weyse (Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil) i syvende sæson af 'Badehotellet', der foregår i sommeren 1940 - den første sommer under Tysklands besættelse af Danmark. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

SVEND Prisen, hvor vinderne alene findes af publikum, uddeles i Svendborg 26. august. Af de fem nominerede tv-serier kommer tre fra TV 2.

TV 2 er den største leverandør af danske fiktionsserier til voksne. Det afspejler sig også i nomineringerne til SVEND Prisen 2020, hvor tre af de nominerede tv-serier er sendt på TV 2 og TV 2 PLAY.

De tre nominerede TV 2-serier er syvende sæson af ’Badehotellet’, familiejulekalenderen ’Tinka og Kongespillet’ og krimiserien ’DNA’. Svend PRISEN er fem gange tidligere uddelt til de mest populære danske tv-serier, og fire gange er prisen gået til TV 2-serier – tre gange til ’Badehotellet’, én gang til ’Rita’ og én gang til DR-serien ’Bedrag’. SVEND Prisen er kendetegnet ved, at det alene er publikum, der afgør vinderne.

De to øvrige nominerede serier i 2020 er DR1-serierne ’Fred til lands’ og ’Når støvet har lagt sig’.

De nominerede tv-serier er samtidig de fem mest sete serier i perioden 1. juli 2019 – 30. juni 2018, som SVEND-uddelingen omhandler. Også på de følgende pladser – nummer 6-10 – dominerer TV 2-kanalernes serier med gennemsnitlige tv-seertal mellem knap 600.000 seere og 83.000 seere. Hertil kommer streaming-seertal, som ikke generelt offentliggøres af tv-selskaberne.

De fem næste serier på hitlisten over de mest sete tv-serier er den igangværende sæson af ’Rita’ (TV 2), ‘Sommerdahl’ (TV 2 CHARLIE), ’Mellem os’ (TV 2), ’Minkavlerne’ (TV 2 ZULU) og ’Store Lars’ (TV3).

Josephine Højbjerg i rollen som Tinka i TV 2s familiejulekalender 'Tinka og Kongespillet' fra december 2019. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Josephine Højbjerg i rollen som Tinka i TV 2s familiejulekalender 'Tinka og Kongespillet' fra december 2019. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Nominering til Josephine Højbjerg, der spiller Tinka

Blandt de tre nominerede i kategorien ”Årets danske skuespiller i en tv-dramaserie” er Josephine Højbjerg, der har rollen som Tinka i TV 2- og TV 2 PLAY-julekalenderen ’Tinka og Kongespillet’. De to øvrige nominerede i kategorien er Arian Kashef i ’Når støvet har lagt sig’ og ’Morten Hee Andersen i ’Fred til lands’.

SVEND Prisen 2020 så ellers længe ud til at blive aflyst på grund af corona-situationen, men nu gennemføres prisuddelingen i en anden form end normalt.

– Det bliver ikke en SVEND, som vi kender det, hvor vi samler flere tusinde mennesker på Torvet i Svendborg. I stedet laver vi en coronavenlig prisuddeling, hvor man kan se med hjemmefra stuerne. Vi har arbejdet på højtryk for at få en alternativ udgave af årets prisuddeling stablet på benene, for SVEND-priserne skal uddeles, corona eller ej. Det er vigtigt for os, at vi sikrer en folkelig hyldest af biografoplevelsen og det foregående års danske film- og tv-produktioner, siger bestyrelsesformand Klaus Hansen.

Prisuddelingen finder sted onsdag 26. august 2020 i Scala Svendborg og livestreames direkte fra Sydfyn til resten af landet. Du finder årets nominerede og afstemningen her.

Seneste nyt

02. december 2020

Julen er et hit – på tv og streaming

Link til Julen er et hit – på tv og streaming
02. december 2020

TV 2 PLAY har rundet 700.000 abonnementer

Link til TV 2 PLAY har rundet 700.000 abonnementer
Niels Hausgaard blev hædret med 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak' 2020.
02. december 2020

Niels Hausgaard vinder æresprisen 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak 2020'

Link til Niels Hausgaard vinder æresprisen 'STORM-Prisen' ved 'Året der gak 2020'

Billede {0} af {1}