Ny dansk fiktion hver søndag på TV 2 PLAY

TV 2 CHARLIEs nye krimiserie "Sommerdahl" har Peter Mygind i hovedrollen som politiefterforsker Dan Sommerdahl, der sammen med sin ven og makker, Flemming Torp (André Babikian), opklarer Helsingørs store kriminalsager. (Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2 CHARLIEs nye krimiserie "Sommerdahl" har Peter Mygind i hovedrollen som politiefterforsker Dan Sommerdahl, der sammen med sin ven og makker, Flemming Torp (André Babikian), opklarer Helsingørs store kriminalsager. (Mike Kollöffel / TV 2)

Søndag er ugens største dag på tv og streaming. Og søndag bliver nu også den dag, hvor TV 2 PLAY hele året vil premiere et nyt afsnit af en dansk fiktionsserie.

TV 2 er nu klar med et helt nyt strategisk tiltag og et stærkt løfte til danskerne: ”Danske serier på TV 2 PLAY. Nye afsnit hver søndag. Hele året.”

Med dette historiske tilbud, som ikke tidligere er set, bliver TV 2s stærke fokus på dansk fiktion endnu mere tydeligt. De serier og nye sæsoner, som hver søndag hen over foråret, sommeren og efteråret 2020 er på vej til PLAY-seerne, er blandt andre ’Rita’, ’Sygeplejeskolen’ og ’Minkavlerne’.

Det nye tiltag kommer i forlængelse af, at TV 2 i december offentliggjorde, at medievirksomheden i 2020 og de følgende år lægger cirka 20 procent oven i investeringen i dansk fiktion.

For relativt få år siden sendte TV 2 kun én serie om året samt en julekalender hvert andet år. I de seneste år har TV 2 øget fiktionsudbuddet betragteligt, så der nu sendes flere danske serier på både hovedkanalen, TV 2 CHARLIE, TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

- Alle de største aktører på streamingmarkedet investerer massivt i fiktion, som er tjenesternes stærkeste kort. TV 2 PLAY er det sted, hvor man kan se samtlige af vores serier og afsnit – nu altså med fast premieredag på nye afsnit hver søndag, uanset hvornår en serie sendes på de lineære kanaler. Hos TV 2 ønsker vi at give vores mange brugere en god vane med at se ny, dansk fiktion hver søndag i 52 uger om året. Vi tror, at dette ikke alene vil være et godt tilbud, men også et vigtigt og stærkt konkurrenceparameter for TV 2 PLAY, siger TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

- Vi er midt i en afgørende digital transformation, hvor vi accelerer udviklingen på TV 2 PLAY. Det er baggrunden for, at vi øger investeringerne i dansk fiktion, som er en genre, der klarer sig godt på vores traditionelle kanaler og også i høj grad leverer varen på TV 2 PLAY.

TV 2 har for nylig offentliggjort, at TV 2 PLAY har rundet 600.000 abonnementer svarende til, at op imod halvanden million danskere har adgang til tjenesten.

Syvende sæson af 'Badehotellet', som netop er afsluttet og set af 1,5 millioner seere på tv og rekord-seertilslutning på TV 2 PLAY, foregik i 1940 og havde tyskernes besættelse af Danmark som omdrejningspunkt. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Badehotellet’ tordner frem på TV 2 PLAY hver søndag
TV 2 har i en god måneds tid – og med bragende succes – præsenteret snigpremiere på TV 2 PLAY på Danmarks suverænt mest populære serie, ’Badehotellet’, otte og en halv dag inden tv-premieren mandag klokken 20.00.

Dén succes blev fulgt op søndag 1. marts, hvor der – foruden sæsonens sidste afsnit af ’Badehotellet’ – var premiere på den helt nye TV 2 CHARLIE-krimiserie ’Sommerdahl’. Denne serie får i de kommende uger snigpremiere søndag morgen.

Senere på foråret, sommeren og efteråret vil søndag være TV 2 PLAY-premieredag for nye serier som ’Efterforskningen’, Avaz-brødrenes ’Alfa’ (der tidligere havde arbejdstitlen ’Grow’) og unikke TV 2 PLAY-serier samt nye sæsoner af ’Rita’, ’Sygeplejeskolen’ og ’Minkavlerne’. Du kan læse mere om flere af serierne og sæsonerne herunder.

’Sommerdahl’, som løber over otte afsnit, er baseret på Anna Grues bestsellerbogserie om den skaldede detektiv. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Ny krimiserie: ’Sommerdahl’
Oplev Peter Mygind som politiefterforsker Dan Sommerdahl, der sammen med sin ven og makker opklarer Helsingørs store kriminalsager. Samtidig kæmper Dan for at holde sammen på ægteskabet med sin kone, der arbejder som chefkriminaltekniker hos Helsingør Politi.

Læs mere om og se trailer og billeder fra ’Sommerdahl’ her

Se ’Sommerdahl’ på TV 2 PLAY her

Pilou Asbæk og Søren Malling som henholdsvis anklager Jakob Buch Jepsen og drabschef Jens Møller i Tobas Lindholms 'Efterforksningen'. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Ny fiktionsserie: ’Efterforskningen’
Når ’Efterforskningen’ får premiere til efteråret, bliver det med nogle af Nordens største skuespillere på rollelisten. Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August og Rolf Lassgård spiller bærende roller i serien.

Serien, der er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, vil give et unikt indblik i Jens Møller og Københavns Politis imponerende og komplekse efterforskning, der førte til opklaringen af drabet på den svenske journalist Kim Wall. Serien er blevet til i tæt samarbejde med Jens Møller selv og Kim Walls forældre. 

Sebastian Jessen i rollen som Jakob, der er politibetjent i Brødrene Avaz' kommende tv-serie ’Alfa’. (Foto: Emilia Staugaard / TV 2)

Ny krimiserie af Avaz-brødrene: ’Alfa’
Avaz-brødrene, der med debutfilmen 'Mens vi lever' blev udråbt til dansk films fremtid, står bag den nye krimiserie ’Alfa’, som får premiere i foråret. Du kan se frem til en hæsblæsende fortælling og en stjernespækket rolleliste med bl.a. brødrene Andreas og Sebastian Jessen, Jonathan Harboe, Lars Mikkelsen, Thomas Levin og mange flere. 

Rita, spillet af Mille Dinesen, kommer for alvor på arbejde, når hun i den kommende sæson af 'Rita' åbner sin egen lilleskole. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Ny sæson: ’Rita’
Elevernes favoritlærer Rita vender tilbage i 2020, hvor hun smøger ærmerne op og åbner sin helt egen lilleskole sammen med kollegaen Hjørdis. Optagelserne til den nye sæson er færdige, og der er noget at glæde sig til, når der til sommer er premiere på femte omgang af skøn skolegang.

Mille Dinesen og Lise Baastrup er tilbage i de velkendte roller og bliver ledsaget af bl.a. Søs Egelind og Lisbet Dahl. De første fire sæsoner af ’Rita’ kan naturligvis ses på TV 2 PLAY.

TV 2 CHARLIE-serien er inspireret af perioden i begyndelsen af 1950’erne, hvor Danmark – i en situation med stor mangel på sygeplejersker – for første gang optog mænd på sygeplejerskeuddannelsen. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Ny sæson: ’Sygeplejeskolen’
’Sygeplejeskolen II’ og ’Sygeplejeskolen I’, som kan ses på TV 2 PLAY, er de mest sete programserier nogensinde på TV 2 CHARLIE. Og du kan glæde dig til at følge blandt andre Annas (Molly Egelind) liv på Fredenslund Sygehus, når ’Sygeplejeskolen III’ forventes at have premiere til efteråret.

I ’Minkavlerne’ medvirker Niels Hausgaard og Kirsten Lehfeldt som minkavlerparret Niller og Gerda. Blandt de øvrige medvirkende ses Bodil Jørgensen, Mick Øgendahl, Anna Stokholm, Frank Hvam, Ruben Søltoft samt de to unge manuskriptforfattere bag serien, Jonas Mogensen og Kasper Gross. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Ny sæson: ’Minkavlerne’
For nylig vandt serien ’Minkavlerne’ en ZULU Award som årets tv-serie, og ved den lejlighed blev det offentliggjort, at den populære serie er på vej med en sæson 2. Den nye sæson ventes at få premiere senere i 2020 – og du kan allerede nu varme op med første sæson på TV 2 PLAY.

Se trailer for ny dansk fiktion hver søndag på TV 2 PLAY herunder.

Seneste nyt

21. oktober 2020

TV 2 og Nordisk Film i samarbejde: Mere dansk børneindhold på PLAY

Link til TV 2 og Nordisk Film i samarbejde: Mere dansk børneindhold på PLAY
21. oktober 2020

’Partiernes skjulte overgreb’ - dokumentarserie i tre afsnit

Link til ’Partiernes skjulte overgreb’ - dokumentarserie i tre afsnit
21. oktober 2020

'Sygeplejeskolen' er tilbage 1. november

Link til 'Sygeplejeskolen' er tilbage 1. november

Billede {0} af {1}