Mere publikumshæder til ’Badehotellet’

Fra sjette sæson af 'Badehotellet', der blev sendt i 2019 - og som nu har fået to publikumspriser på otte dage. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Fra sjette sæson af 'Badehotellet', der blev sendt i 2019 - og som nu har fået to publikumspriser på otte dage. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

26. januar 2020;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Ved Robert Prisen-uddelingen søndag aften blev der for første gang uddelt en seerpris til en tv-serie. Den gik til ’Badehotellet’ – som hermed hentede sin anden publikumspris på otte dage.

Inden for de seneste 11 måneder er der uddelt fire publikumspriser til danske tv-serier, og i alle fire tilfælde er prisen gået til TV 2-serien ’Badehotellet’.

Den seneste af de fire blev vundet søndag aften under Danmarks Film Akademis uddeling af Robert Prisen 2020 i København. Publikumsprisen har fået navnet ’Go’ Seerprisen’ og er opkaldt efter TV 2-programmerne ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Live’, der har stort fokus på dækning af film og tv-serier.

Det er første gang, den store Robert Prisen-uddeling omfatter en publikumspris til en tv-serie. Her vandt ’Badehotellet’ sæson 6 i en afstemning blandt de mest sete tv-serier i Danmark i 2019, blandt andet i konkurrence med TV 2-serierne ’Tinka og Kongespillet’, ’DNA’ og ’Lykke-Per’ og DR1-serierne ’Bedrag’ og ’Fred til lands’.

'Badehotellet VI' blev set af 1,5 millioner seere i snit på tv og havde derudover et meget stort publikum på TV 2 PLAY. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Badehotellet’ er Danmarks mest sete og højest kvalitetsvurderede tv-serie i de seneste fire år. I 2019-sæsonen var det gennemsnitlige seertal 1,5 millioner pr. afsnit, og vurderingen var rekordhøj på 4,5 på skalaen fra 1 til 5, hvor 5 er højest. Læs mere om de mest sete danske tv-serier i 2019 her.

Den nye – og syvende sæson – af ’Badehotellet’ har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 27. januar 2020. Læs mere her – og se trailer og flere fotos her.

Mange publikumspriser
’Badehotellet’ har i de seneste år fået væsentligt flere stjerner hos anmelderne end i de første sæsoner – senest fem hjerter i Politiken og fire stjerner fra Ekko til mandagens sæsonpremiere. Men det er hos seerne, at ’Badehotellet’ høster usædvanligt store og mange roser. Det ses – foruden i seertallene på tv og streaming og i kvalitetsvurderingerne – også, når der uddeles publikumspriser til tv-serier.

De andre publikumspriser, som uddeles til danske tv-serier, kommer fra Billed-Bladet, og her har ’Badehotellet’ vundet fem år i træk, senest i marts 2019. TV 2-serien har vundet Svendprisen for årets danske tv-dramaserie de seneste tre år. I lørdags vandt ’Badehotellet’ – for andet år i træk – Seerprisen ved uddelingen af Tvprisen, og søndag aften vandt TV 2-serien så den første udgave af ’Go’ Seerprisen’ ved Robert Prisen-uddelingen.

Den eneste publikumspris, som ’Badehotellet’ ikke har vundet, er ZULU Awards, hvor vinderen vælges af et ungt publikum, og hvor ’Klovn’ og ’Perfekte Steder’ er de seneste vindere.

Der var stående bifald og langvarige klapsalver, da Feras Fayyad - uden selv at kunne være til stede - blev hædret med Robert Prisen for årets bedste lange dokumentar.

Bedste dokumentar: 'The Cave'
Ved uddelingen af Robert Prisen var der også en pris for årets dokumentar til TV 2-dokumentaren ’The Cave’ – en pris, som i øvrigt fik aftenens længste bifald og stående hyldest til instruktøren Feras Fayyad, holdet bag dokumentaren og de stærke medvirkende. ’The Cave’ er for nylig udpeget som en af de fem kandidater til en Oscar.

Danmarks Film Akademis priser til tv-serier og tv-serie-skuespillere gik til DR1-serien ’Bedrag III’ (tre priser), Xee-serien '31', DR3-serien 'Doggystyle II' og DR1-serien ’Fred til lands'.

 

 

Billede {0} af {1}