TV 2 PLAY-serien ’Kemohjerne’ får international premiere på prestigefyldt filmfestival

Adam Ild Rohweder som Oliver i den danske tv-serie 'Kemohjerne' fra 2019. (Fotos: Yannick Wolff / TV 2)

Adam Ild Rohweder som Oliver i den danske tv-serie 'Kemohjerne' fra 2019. (Fotos: Yannick Wolff / TV 2)

Den danske fiktionsserie ’Kemohjerne’ er – som den første danske serie nogensinde – udtaget til visning på den prestigefyldte Sundance Film Festival. Serien er skabt af en række nye, danske talenter og var TV 2 PLAYs bidrag til Knæk Cancer, som i 2019 dermed for første gang indeholdt en fiktionsserie.

En række danske talenter inden for dansk fiktion står bag TV 2 PLAY-serien 'Kemohjerne', der nu – som den første danske serie – er udtaget til visning på den prestigefyldte filmfestival Sundance i kategorien ’Indie Episodic’. Serien er instrueret af Super16-talentet Kristian Håskjold, der hermed har fået en fantastisk debut med en tv-serie.

Multitalentet Kristian Håskjold er allerede et kendt navn i filmverdenen, hvor han har vundet adskillige priser og været repræsenteret på mere end 70 festivaler med blandt andet kortfilmene ’En værdig mand’ og ’Forever Now’. Han har ligeledes klippet den prisvindende ’Ternet Ninja’, der er den bedst sælgende biograffilm i Danmark siden 1985 med flere end 925.000 solgte billetter.

Også på rollelisten står en række talentfulde, unge skuespillere. ’Kemohjerne’ er skrevet af Kristian Håskjold og Johan Wang og produceret af det digitale underholdningshus Splay One, der efter firmaets seriedebut med ’Kemohjerne’ har ambitioner om at producere meget mere fiktion i de kommende år.

En del af Knæk Cancer 2019
’Kemohjerne’ er produceret til TV 2 PLAY med støtte fra Kræftens Bekæmpelse og var en del af Knæk Cancer 2019-programmerne på TV 2, TV 2 FRI og TV 2 PLAY.

- I forbindelse med Knæk Cancer-ugen er vi altid på udkig efter nye måder at fortælle de svære sygdomshistorier på, der vil kunne hjælpe os til at nå nye og særligt yngre målgrupper. Fiktion har længe stået på ønskelisten, og med ’Kemohjerne’ fik vi endelig mulighed for at vise fiktion til en overkommelig pris. ’Kemohjerne’ tilførte vores programportefølje nogle helt nye facetter og gav os mulighed for at kombinere både store følelser og humor i en mere ungdommelig fortællestil. Og serien viser også, at fiktion ikke behøver at være dyrt og stort anlagt for at kunne bidrage med de stærke historier, siger Nicolai Nybo Hansson, der er en af TV 2s Knæk Cancer-redaktører.

Blandt de medvirkende i 'Kemohjerne' er skuespiller Ditte Gråbøl, der spiller en af lægerne på den kræftafdeling, som Oliver indlægges på.

På TV 2 PLAY – hvor ’Kemohjerne’s fem afsnit stadig kan ses – klarede serien sig rigtigt fint.

- ’Kemohjerne’ har særdeles godt fat i de unge seere, idet en overraskende stor andel af seerne tilhører den ellers svære målgruppe af 21-30-årige. Noget tyder på, at de unge seere tilmed har været glade for dét, de så. Der er nemlig en flot fastholdelse fra episode til episode, og ikke mindst er der færre, der springer fra undervejs i en episode sammenlignet med andre programmer af samme karakter, siger Mette Birk, der er strategisk publiceringsspecialist i TV 2 Programplanlægningen.

Formidling af svært indhold
Også Kristian Håskjold glæder sig over udtagelsen til Sundance-festivalen, der er grundlagt af skuespilleren Robert Redford, og som foregår i Utah fra 24. januar til 3. februar 2020.

- Jeg er helt utrolig stolt og glad over, at ’Kemohjerne’ får lov at blive præsenteret for publikum på Sundance, som er en af de vigtigste filmfestivaler i verden. Med serien har jeg, inden for fiktionens rammer, ønsket så autentisk som muligt at skildre, hvad de fysiske, psykiske og sociale konsekvenser er af at gå igennem et kræftforløb. Jeg ser udtagelsen af serien som en kæmpe anerkendelse af, at jeg i samarbejde med det dygtige hold er lykkedes med at få formidlet det svære indhold, så det vinder genklang hos andre mennesker, siger Kristian Håskjold.

Adam Ild Rohweder som Oliver og Mads Reuther som vennen Emil i den danske tv-serie 'Kemohjerne'.

Bygger på interviews med kræftpatienter
’Kemohjerne’ følger den 28-årige Oliver, der må se sit helt almindelige liv med venner, studier og måske en ny kæreste vendt på hovedet, da han pludselig bliver diagnosticeret med testikelkræft. Udenfor Rigets mure fortsætter vennerne med livet som om intet var hændt, mens Olivers tilværelse sættes på stand by, og medicin, behandlinger og hans egen dødelighed bliver den nye virkelighed.

Serien bygger på mange timers samtaler med både kræftpatienter og personale på Rigshospitalet for at bringe skildringen af et kræftforløb så tæt på virkeligheden som muligt.

I hovedrollen som Oliver ses Adam Ild Rohweder, der blandt andet har spillet med i filmene 'Skammerens datter', 'Guldkysten' og 'Antboy 3'. Adam Ild Rohweder medvirkede ligeledes i den Bodilpris-vindende film 'Holiday', der også var nomineret i kategorien årets film ved 'ZULU Awards '19'.

Olivers far spilles af Jens Jørn Spottag, som også er kendt fra bl.a. 'Sygeplejeskolen', 'Ser du månen, Daniel', 'Arvingerne' og 'Der kommer en dag'.

I rollen som Olivers veninde, Signe, ses den unge sanger, danser og skuespiller Stephanie Nguyen, der blandt andet har danset for verdensstjernen Madonna. Derudover kan man opleve skuespillere som Ditte Gråbøl, Mathilde Passer, Claus Flygare og Karoline Brygmann.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}