TV 2 går all in på EM i håndbold

Mette Tranborg i aktion for Danmarks kvindelandshold, som 30. november indleder EM-slutrunden i Frankrig. (Fotos: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

Mette Tranborg i aktion for Danmarks kvindelandshold, som 30. november indleder EM-slutrunden i Frankrig. (Fotos: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

21. november 2018;
Af: Martin Weinreich, TV 2 Kommunikation

December er ikke kun julemåned – det er også håndboldmåned. Der er EM i håndbold i Frankrig, og det danske kvindelandshold skal i ilden mod Europas bedste håndboldnationer. EM-dækningen kan følges på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og på em.tv2.dk.

Et af årets helt store højdepunkter for alle de danskere, der sætter pris på det hurtige og hårde spil, er EM i håndbold for kvinder. I år finder den store begivenhed sted i Frankrig fra torsdag 29.november til søndag 16. december.

TV 2 har rettighederne til EM og sender massivt fra slutrunden, blandt andet Danmarks åbningskamp mod arvefjenden Sverige fredag 30. november klokken 20.50 på TV 2.

- Vi på TV 2 ser i den grad frem til, at håndboldhøjtiden igen rammer skærmene. De store sportsevents er en vigtig del af TV 2s strategi. Historisk set samler de store events som en håndboldslutrunde rigtigt mange danskere omkring skærmene, og det vil vi også kæmpe for bliver tilfældet i december, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

- Vores velsmurte håndboldredaktion har gjort sig umage, og vi går som altid all in på disse håndboldslutrunder. Vi vil give danskerne en massiv dækning på alle vores platforme. Det hører jo julen til, at de danske håndboldkvinder kæmper for medaljer til Danmark på TV 2, og vi glæder os – som børn til juleaften – til at følge EM, siger Frederik Lauesen.

Alle kampe fra EM 
TV 2 dækker EM i Frankrig massivt og stiller i stærkeste opstilling til de mange kampe. Værter under slutrunden er Morten Ankerdal, Stine Bjerre Mortensen og Heidi Møller Eskildsen. Eksperter er Trine Nielsen, Bent Nyegaard, Lærke Møller, Sofie Bæk Andersen og Peter Bruun Jørgensen. Kommentatorerne er Thomas Kristensen, Lars Bruun-Mortensen og Jonas Nyhøj.

- Håndbold-EM har vi eksklusivt på TV 2s kanaler. Vi sender naturligvis alle Danmarks kampe på TV 2 og en masse gode kampe på TV 2 SPORT. Er du total håndboldfan, så kan jeg anbefale TV 2 PLAY, hvor alle kampe fra EM vil blive vist direkte. Slutrunden bliver selvfølgelig også fulgt tæt på em.tv2.dk og TV 2 SPORTs app, så vi bør få det hele med, siger Frederik Lauesen.

Det er stadig uvist, om - og i givet fald hvor meget - Danmarks vigtige, men skadede landsholdsprofil Stine Jørgensen kommer til at spille under EM-slutrunden.

Er Stine Jørgensen klar?
For TV 2s håndboldekspert Trine Nielsen er EM i december den søde tid, og også i år har hun store forventninger til slutrunden - og ikke kun på grund af de danske kvinders deltagelse.

- Vi kan som altid forvente os en masse god håndbold og en masse underholdning i december måned. Vi kan både glæde os til at se det danske hold, men også til at nyde nogle af de andre nationer. Jeg glæder mig til at opleve Frankrig på hjemmebane, og jeg glæder mig også til at følge nordmændene, siger Trine Nielsen.

Danmark er i Gruppe A, hvor holdet møder Polen, Serbien og Sverige. Trine Nielsen synes, at det er svært at spå om det danske holds chancer på banerne i Frankrig. Der er en del ubekendte lige nu - ikke mindst om landsholdets anfører, Stine Jørgensen, bliver klar til at spille EM.

- I mange år har vi sagt, at det danske landshold sagtens kan spille med om medaljer, og det synes jeg jo også, at de har vist glimt af i år. Men lige nu er der jo stor tvivl om truppen. Det med Stine Jørgensen spøger lidt. Kommer hun med? Hvis hun gør, hvordan er hendes form? Er hun præget af skaden? Der er ingen tvivl om, at Danmark har materialet til at spille med om medaljer, men samtidig vil jeg også sige, at tingene skal flaske sig, hvis vi skal ende med at gøre det, siger Trine Nielsen og fortsætter:

- Jeg synes, det er nogle spændende unge danske profiler, der kommer frem nu som for eksempel Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen, Mette Tranborg og ikke mindst Althea Reinhardt, der har stået godt i den hjemlige turnering. Træder de op blandt de helt store? Det er jeg spændt på at se. Der er masser af gode grunde til at se EM, uanset om det ender med medaljer eller ej til Danmark, siger Trine Nielsen.

Sandra Toft i det danske mål får en stor betydning for Danmark under EM.

Tronskifte på vej inden for kvindehåndbold?
I den første kamp skal Danmark i kamp mod Sverige. Kampen mod vores blå-gule naboer, der er Danmarks åbningskamp ved EM, er meget vigtig. Den kan blive altafgørende for, om Klavs Bruun Jørgensens hold får et godt EM.

- Kampen mod Sverige er noget af en nøglekamp, da Sverige er det sværeste af de tre hold i Danmarks gruppe. Men alle tre hold kan straffe Danmark, hvis vi tager for let på det. Det så vi mod Polen til Golden League i september, hvor polakkerne slog os. Men det ændrer ikke ved, at jeg tror, at Danmark går videre fra gruppen. Men spørgsmålet er, hvor mange point vi får med over? Vi har brug for så mange som muligt, da det er gruppen med Frankrig, Rusland, Montenegro og Slovenien, vi bliver krydset med, siger Trine Nielsen.

Her risikerer Danmark at skulle møde det hold, som Trine Nielsen har som guldfavoritter. Og det er overraskende nok IKKE Norge. Kan der være et tronskifte på vej inden for kvindehåndbold?

- Norge er selvfølgelig altid blandt favoritterne. Men Frankrig spiller på hjemmebane og vandt VM sidste år ved at slå netop Norge i finalen. Det gjorde de på både kløgt og godt forsvarsspil. Jeg synes, at de vandt den finale på taktikbrættet. De har formet det her franske landshold, siden Olivier Krumbholz kom tilbage som træner for et par år siden, og det har de gjort for at kunne levere varen på hjemmebane til det her EM. Så lige nu synes jeg, at de bør være større favoritter end nordmændene - også fordi Nora Mørk ikke er med for Norge denne gang, siger Trine Nielsen.

Varmer op til EM med turnering i Norge
Inden EM går i gang, spiller det danske landshold Møbelringen Cup i Oslo, hvor man kan få en fornemmelse af landsholdets form lige nu. Det sker 22. november, 24. november og 25 november, og kampene herfra bliver vist på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Til Møbelringen Cup møder Danmark Frankrig, Norge og Ungarn, så man må sige det er modstandere fra øverste hylde.  

Se alle EM-kampe på TV 2 PLAY.

Hvornår spiller Danmark? Se sendeplan her.

Se trailer for EM i kvindehåndbold herunder.

Billede {0} af {1}