Sådan har vi set danske tv-serier i efteråret

Første sæson af 'Sygeplejeskolen' fik en varm velkomst. Alle sæsonens seks afsnit ligger i top 10 over de mest sete programmer på TV 2 CHARLIE nogensinde. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Første sæson af 'Sygeplejeskolen' fik en varm velkomst. Alle sæsonens seks afsnit ligger i top 10 over de mest sete programmer på TV 2 CHARLIE nogensinde. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

28. november 2018;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Nu er det ikke alene DR1 og TV 2, som sender tv-serier med gode seertal og høje seerandele. TV 2 CHARLIE har med ’Sygeplejeskolen’ sendt en af efterårets mest sete serier.

Danskerne har haft et omfattende udvalg af danske tv-serier i efteråret 2018, og når det gælder seriernes popularitet, har TV 2 CHARLIE erobret en stor plads i tv-seernes hjerte.

Serien ’Sygeplejeskolen’ har i gennemsnit haft knap 500.000 seere til de seks afsnit i første sæson, og serien har dermed kurs mod at blive TV 2 CHARLIEs største succes nogensinde med et seertal, der nærmer sig seertal på hovedkanal-serier.

Da ’Sygeplejeskolen’s første sæson sluttede søndag, var det med seriens hidtil højeste seertal.

Samtlige seks afsnit af ’Sygeplejeskolen’ har opnået placering på Kantar Gallups ugentlige hitliste over de 20 mest sete programmer i Danmark, og det er aldrig sket før for TV 2 CHARLIE. En anden meget stor CHARLIE-succes, ’Mercur’, opnåede til sammenligning to Gallup-hitliste-placeringer i foråret 2017, da kanalen sendte de ti afsnit af ’Mercur’.

Seks af TV 2 CHARLIEs ti mest sete programmer siden starten i 2004 er nu afsnit af ’Sygeplejeskolen’. TV 2 offentliggjorde søndag aften, at ’Sygeplejeskolen’ i 2019 vender tilbage med sæson 2. Læs mere her.

Med en seerandel på 29 procent blev 'Kriger' efterårets tredje mest sete fiktionsserie. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Her er seertallene til efterårets serier
På listen herunder ses seertallet og seerandelen til førstegangsvisningerne af de nye fiktionsserier, som er blevet sendt i aftenfladen på dansk tv i perioden august-november 2018.

Seertallene er inklusive den sening, som finder sted 1-7 dage efter visningen på lineært tv. For ’Sygeplejeskolen vil gennemsnitsseertallet vokse en lille smule i de kommende dage, mens det endelige seertal for ’Herrens Veje II’ og ’Doggystyle’ kan vokse eller falde, når seriernes sidste afsnit sendes i de kommende uger.

Det hører med til statistikken, at de reelle seertal til TV 2-kanalernes serier er noget højere, end det fremgår herunder. Det skyldes, at Kantar Gallup ikke måler den betydelige snigpremiere-sening, som finder sted på TV 2 PLAY gennem syv dage op til visningen på lineært tv.

 

Kanal           Serie                                        Seertal                      Seerandel
DR1               Mord uden grænser II          635.000                    32 procent
DR1               Herrens Veje II                      624.000                    30 procent
TV 2              Kriger                                      611.000                    29 procent
CHARLIE     Sygeplejeskolen                    486.000                     23 procent
TV 2              Klovn                                       468.000                     25 procent
TV3               Hånd i hånd                           101.000                        6 procent
DR3               Doggystyle                              73.000                        3 procent
TV3               Friheden                                  68.000                        4 procent
Kilde: Seer-Undersøgelsen i Danmark

Resten af 2018 byder i øvrigt på mere dansk fiktion til seere og brugere. Foruden julekalender-udsendelser har TV 2 lørdag 1. december premiere på den danske familieserie ’Håbet’.

Billede {0} af {1}