Ny seertalsvaluta flytter lidt på seerandele

TV 2 SPORTs WTA-tennis har givet meget sening bl.a. på grund af storspil fra Caroline Wozniacki (Foto: Scanpix / TV 2)

TV 2 SPORTs WTA-tennis har givet meget sening bl.a. på grund af storspil fra Caroline Wozniacki (Foto: Scanpix / TV 2)

Ny seermåling inddrager syv dages tidsforskudt sening, og det er til størst fordel for kanaler uden meget live-tv. TV 2 NEWS og TV 2 SPORT trodser den nye måling og har fremgang i 1. kvartal 2017.

Januar-marts 2017 er det første kvartal med en ny seermåling i Danmark – Seer-Undersøgelsen – og den ændrede måling kan ses i opgørelsen over seerfordelingen i perioden.

Den nye måling inddrager bl.a. syv dages efterfølgende sening af programmer i det endelige seertal og i det samlede tv-forbrug. Og dén opgørelsesmetode gavner ikke kanaler med masser af live-tv. Det er nemlig begrænset, hvad danskerne ser af nyhedsudsendelser og sportstransmissioner i dagene efter, at de direkte udsendelser er sendt.

Læs mere om de øvrige nyskabelser i Seer-Undersøgelsen – bl.a. bedre måling af streaming – her

Så alt andet lige vil kanaler som TV 2 SPORT og TV 2 NEWS – med meget stort live-indhold – miste en smule terræn i den nye måling sammenholdt med andre kanaler. Det ser man imidlertid ikke i opgørelsen over 1. kvartal 2017, hvor begge de to TV 2-kanaler har formået at vokse endnu mere, end den nye målemetode har trukket ned i seerandel.

Læs mere om TV 2 NEWS i 1. kvartal her.

TV 2 SPORT mere set end alle andre sportskanaler tilsammen
Mest bemærkelsesværdig er fremgangen for TV 2 SPORT, som har øget sin seerandel fra 1,8 procent i 1. kvartal 2016 til 2,2 procent i 1. kvartal 2017.

Dermed var TV 2s sportskanal mere set end alle andre rene sportskanaler tilsammen i 1. kvartal 2017. De to sportskanaler fra TV3 og Eurosport-kanalerne stod tilsammen for 1,9 procent af den samlede tv-sening i denne periode.

- Det er en fantastisk præstation af TV 2 SPORT at skabe en så markant fremgang i starten af 2017, hvor VM-håndbolden ikke blev så stor, som EM-håndbolden var for vores kanaler i begyndelsen af 2016. Fremgangen skyldes TV 2 SPORTs stærke rettigheder til dansk idræt, og hertil kommer, at den nye rettighed til WTA-tennis har givet meget sening på grund af storspil fra Caroline Wozniacki, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

 Indholdsdirektøren kan se tilbage på et kvartal, som – foruden til TV 2 NEWS og TV 2 SPORT – også har givet fremgang til TV 2 FRI og TV 2 CHARLIE.

- TV 2 FRI bliver mere og mere etableret som en livsstilskanal med et stabilt publikum, der har taget godt imod kanalens nye programmer. På TV 2 CHARLIE har ’Mercur’-serien siden marts givet rekordhøje seertal til kanalen, og det har været med til at sikre kanalens fremgang, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Anne Engdal Stig Christensen, indholdsdirektør TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

To TV 2-kanaler med tilbagegang i 1. kvartal
TV 2s hovedkanal har en mindre tilbagegang på 0,8 procentpoint, som ifølge indholdsdirektøren har flere årsager. For det første delte TV 2 og DR VM-håndbolden i januar 2017, mens TV 2 var alene om at transmittere EM-håndbold i januar 2016 – hvor de danske håndboldherrer også spillede sig til en bedre placering.

Også den nye seermåling har betydning for TV 2.

- Vi er meget glade for, at Danmark har fået en ny og mere fremtidssikret seermåling – også selv om TV 2s hovedkanal med stort live- og nyhedsindhold fra tidlig morgen til sen aften påvirkes af den nye seermåling. DR’s kanaler med mindre live-indhold og med en licensbetalt streaming-platform, som alle kan benytte, får en fordel, siger Anne Engdal Stig Christensen, som tilføjer, at nogle TV 2-programmer i årets første kvartal ikke har klaret sig helt så godt som sidste år.

Også TV 2 ZULU går tilbage, og her har TV 2 – som tidligere meldt ud – den udfordring, at de yngre danskere bruger færre minutter på traditionelt flow-tv.

- Nogle af vores formater bliver set lige så meget på TV 2 PLAY som på flow-tv, så det samlede forbrug af ZULUs egenproduktioner ser fornuftigt ud. Men vi arbejder videre med TV 2 ZULU, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Læs også:
TV 2s digitale platforme på vej mod nye højder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}