Billede fra en sønderskudt by i Ukraine. (Foto: Reuters / Ritzau Scanpix)

Billede fra en sønderskudt by i Ukraine. (Foto: Reuters / Ritzau Scanpix)

Danskernes interesse for krigen i Ukraine er enorm

28. februar 2022;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

- Det er hjertet af TV 2s public service-opgave at sikre nyhedsformidling til alle i en situation med krig i Europa. Den opgave er vi stolte af at løfte fra Nyhederne, NEWS og TV2.DK, siger nyhedsdirektør Ulla Pors.

Februar 2022 bliver – på en trist baggrund – en rekordmåned for seningen af TV 2 NEWS. Og rekordernes dag, uge og måned på TV 2 NEWS har én eneste forklaring: Danskerne er stærkt optaget af situationen i Ukraine og Europa efter den russiske invasion – og følger situationen time for time på blandt andet NEWS.

- Det er hjertet af TV 2s public service-opgave at sikre nyhedsformidling til alle i en situation som den, vi pludselig står i med krig i Europa. Den opgave er vi stolte af at løfte fra Nyhederne – på alle vores platforme og ikke mindst på NEWS, som igen beviser sin styrke som nyhedskanalen, mange søger hen til, siger TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors.

Stærkeste dag for NEWS – og stor interesse for Ukraine-høring
Den nyeste rekord stammer fra søndag 27. februar, som nu er TV 2 NEWS’ klart stærkeste dag nogensinde målt på seerandel – i øvrigt efterfulgt af lørdag 26. februar 2022 på anden pladsen.

I går, søndag, var TV 2 NEWS Danmarks næstmest sete kanal målt på livesening – kun overgået af TV 2 og et mulehår foran DR1. Det viser seermålingen fra Nielsen.

Fra minutterne inden starten på programmet 'Krig i Europa: Stormøde direkte fra Christiansborg'. (Foto: TV 2)

Fra minutterne inden starten på programmet 'Krig i Europa: Stormøde direkte fra Christiansborg'. (Foto: TV 2)

Blandt de programmer, som blev sendt samtidig på TV 2 og TV 2 NEWS, var søndagens høring ’Krig i Europa: Stormøde direkte fra Christiansborg’, som bliver ugens næstmest sete program i Danmark kun overgået af TV 2-serien ’Badehotellet’. Det gennemsnitlige seertal til høringen var 649.000.

Stærkeste uge og måned for NEWS
Hermed bliver uge 8 i år også TV 2 NEWS’ suverænt stærkeste uge nogensinde med en seerandel på 13,7 procent.

Endelig bliver februar 2022 også NEWS’ stærkeste måned målt på seerandel. Lige nu er seerandelen på 10,1 procent i februar, og det er så meget højere end den hidtidige rekord fra marts 2020 (9,4 procent), at førerstillingen til februar ikke ændres.

- Der skrives verdenshistorie lige nu, og det berører os alle. For TV 2 Nyhederne handler alt lige nu om at formidle troværdigt og seriøst til de danske seere og brugere. På vegne af TV 2s dedikere nyhedshold er jeg stolt af, at danskerne i den grad kvitterer og følger med hos os, siger Ulla Pors og fortsætter:

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at leve op til denne tillid og vil fortsat dække historien tæt, bl.a. med udvidede nyhedsudsendelser på TV 2 og særlige satsninger på både TV2.DK og NEWS.

 

 

Billede {0} af {1}