TV 2 fejrer hele Danmarks Bent Fabricius-Bjerre

26. november 2014;
Af: TV 2 Kommunikation

Cecilie Frøkjær er vært ved det store, musikalske 90-års-fødselsdagsshow lørdag 6. december

Cecilie Frøkjær er vært, når Bent Fabricius-Bjerre fejres ved fødselsdagsshowet i Musikkens Hus i Aalborg. (Fotos: Per Janus Strange / TV 2)

Et af dansk musiks allerstørste navne, komponisten og pianisten Bent Fabricius-Bjerre, fylder 90 år søndag 7. december.

Det fejrer TV 2 i samarbejde med Musikkens Hus i Aalborg med et stort fødselsdagsshow lørdag 6. december kl. 20.30, hvor Cecilie Frøkjær er vært, og hvor en række populære, danske kunstnere optræder med nogle af Bent Fabricius-Bjerres største succeser fra en lang og imponerende karriere. 

Bent Fabricius-Bjerre siger selv, at han hverken ønsker sig gaver eller taler til sin fødselsdag. Han ønsker sig en god fest, og det får han nu. Det bliver en aften i musikkens tegn, og både Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Jazzorkester er klar til at akkompagnere kunstnerne på scenen. Det er fødselaren selv, som åbner showet med 'Alley Cat' og slutter festen med temaet fra 'Matador'.

Fans i alle aldre
Mange af Bent Fabricius-Bjerres melodier er i årenes løb blevet til evergreens, som danskere i alle aldersklasser kan nynne eller synge med på. Nu er der mulighed for et genhør med nogle af dem. På scenen i Musikkens Hus kan man bl.a. opleve Søs Fenger, som giver sin version af 'Kærlighed', mens Daimi naturligvis synger 'Jeg sætter min hat, som jeg vil', der nærmest er blevet hendes egen kendingsmelodi.

Rapperen Clemens, sangeren Rasmus Walter samt Nellie & Mark Lind fra The Antonelli Orchestra er også med til at fejre den runde fødselsdag. Clemens tager sig kærligt af de udødelige ord og toner til 'Mor-sangen' fra filmkomedien 'Poeten og Lillemor', mens Rasmus Walter er i det mere poetiske hjørne med 'Duerne flyver' fra lystspillet 'Jeg er sgu min egen'. Og så skal vi lege 'Stilleleg for voksne' i selskab med Nellie & Mark Lind, som de fleste kender fra 'Vild med dans'.

Se de fem stemningsfulde trailere med klip fra musikken fra 'Alley Cat', 'Forelsket i København', 'Jeg sætter min hat, som jeg vil', 'Matador' og Olsen-banden.

Alley Cat, Korsbæks Kvikkeste – og overraskelser
- Jeg glæder mig ikke til at blive 90, men jeg er altid glad for en god fest - og jeg er altid glad for, at mine melodier bliver spillet, siger Bent Fabricius-Bjerre, som gerne deler sin runde dag med danskerne. Og nogle af de mange, der gerne vil være med til at gøre dagen ekstra festlig, er tv-værterne og makkerparret Jarl Friis-Mikkelsen og Ole Stephensen, som optræder med 'Alley Cat', og skuespilleren Tommy Kenter, der præsenterer Korsbæks Kvikkeste - med hund.

Nogle af Bent Fabricius-Bjerres ordløse klassikere har Aalborg Symfoniorkester samlet i et musikalsk tema, der bl.a. består af temaet fra 'Olsen-banden' og 'Bjergkøbing Grandprix' samt tv-musikken og jinglerne til 'Jeopardy!' og 'Go' morgen Danmark'. 

Ingen fødselsdag uden overraskelser - det gælder også for showet i Musikkens Hus i Aalborg. Ud over video-hilsner fra venner og kolleger er der planlagt en række indslag, som hverken fødselaren, publikum eller seerne får noget at vide om på forhånd.

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}