”Dicte” indtager Aarhus igen

Optagelserne til anden sæson af TV 2s seriesucces med Iben Hjejle og Lars Brygmann går i gang i dag i Aarhus.

Iben Hjejle som journalisten Dicte Svendsen i TV 2s krimiserie ”Dicte”. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Der er gensynsglæde i Aarhus, når der i dag, mandag 6. januar, bydes velkommen til fortsættelsen af den populære tv-serie "Dicte". Baseret på karakteruniverset fra Elsebeth Egholms populære kriminalromaner har de to hovedforfattere Ida Maria Rydén og Dorte W. Høgh skrevet en ny medrivende sæson om journalisten Dicte Svendsen. Anden sæson af "Dicte" får premiere på TV 2 i efteråret 2014.

Første sæson af den populære tv-serie blev i gennemsnit fulgt af over 1,2 millioner seere på TV 2, og fortsættelsen om journalisten Dicte Svendsen og politiefterforskeren Wagner har været i hænderne på de to hovedforfattere i over et år. Tv-serien er stadig stærkt forankret i Aarhus, og optagelserne kommer til at foregå i og omkring Aarhus på location såvel som i studierne i Filmby Aarhus.

- Vi er superstolte af ”Dicte” og glæder os meget til at tage hul på endnu en sæson, hvor Dicte springer ud af bøgernes kriminalgåder og får sit eget liv. Seerne elskede første sæson af ”Dicte”, og det er fantastisk at kunne sætte ti nye afsnit i gang, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Carsten Holst, der er direktør for Filmby Aarhus, siger:

- Det er med stor glæde at vi igen kan byde velkommen til "Dicte" her i Aarhus. Samarbejdet på seriens første sæson var en stor succes, ikke mindst for filmmiljøet her i Aarhus, og det er dejligt, at vi nu kan bygge videre på erfaringerne og involvere os i endnu en sæson.

Nye originale historier
Den nye sæson byder på nye mordgåder og dramatiske udfordringer for det farverige karaktergalleri. Hovedforfatterne Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén har denne gang skabt deres egne historier og videreudviklet karaktererne, der er baseret på Elsebeth Egholms oprindelige bogforlæg.

- Vi er rigtig glade for at kunne arbejde videre med Elsebeths karakterer i endnu en sæson af "Dicte". Vi har denne gang selv skabt en masse nye spændende historier, og det har både været en frihed og en udfordring. Historierne er i høj grad inspireret af ting, som sker omkring os, og af problematikker, som vi og mange danskere oplever som aktuelt i vores liv og vores verden, fortæller Ida Maria Rydén og Dorte W. Høgh.

Udenlandsk efterspørgsel
- Danske tv-serier er voldsomt eftertragtet i udlandet, og efter den udenlandske succes på første sæson af ”Dicte’” er det interessant at bemærke, at vi allerede har solgt serien til en lang række lande, før vi starter optagelserne på den nye sæson, siger Jonas Allen, producent i Miso Film.

Ny på holdet: Andrea Vagn Jensen
Iben Hjejle spiller Dicte Svendsen, og Lars Brygmann er politiefterforskeren Wagner. I rollen som Dictes veninde Anne ses Lærke Winther, Lars Ranthe er eksmanden Torsten, mens kæresten og kollegaen Bo spilles af Dar Salim. Dagbladets redaktør Kaiser spilles af Peter Schrøder, og desuden optræder Emilie Kruse som Dictes datter Rose, mens Ditte Ylva Olsen er efterforskeren Bendtsen. Ny på holdet er Andrea Vagn Jensen, der spiller politidirektøren Louise Holm.

Kasper Barfoed instruerer sæsonens fire første afsnit, mens de efterfølgende afsnit instrueres af Jesper W. Nielsen.

Miso Film producerer serien for TV 2 i samarbejde med TV4 Sverige og TV 2 Norge med støtte fra Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og Aarhus Kommune. Serien er udviklet med støtte fra EUs MEDIA program og DFIs Public Service Pulje.

Optagelserne går i gang mandag 6. januar og slutter i juli 2014, og sæson 2 af "Dicte" får premiere på TV 2 i efteråret 2014.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}