Danmarks bedste livret

Ny programserie på TV 2 Fri undersøger, hvem der har opskriften på den bedste livret i hele landet.

Kokkene Søren Gericke (th.), Irene Mai og Claus Holm rejser landet rundet i jagten på "Danmarks bedste livret". I første program er trioen taget til Svaneke på Bornholm, hvor sproget godt kan være en udfordring. (Fotos: Sille Serup / TV 2)

Rødbedeburger, frikadeller eller gule ærter, som selv dine børn vil spise? Jagten på Danmarks bedste livret er sat i gang, og i spidsen går kokkene Søren Gericke, Irene Mai og Claus Holm, der sammen med danskerne skal smage sig frem til, hvilken livret der fortjener titlen som Danmarks bedste. Der er premiere søndag 29. september kl. 20.50 på TV 2 Fri.

Søren Gericke, Irene Mai og Claus Holm tager i hvert program til en ny by, hvor de smager sig gennem danskernes repertoire af livretter. De får historier fra byen, og de hører anekdoter om livretterne. I hver by udvælger de seks favoritter, som skal dyste mod hinanden i byfinalen. Og i byfinalen er det byens indbyggere, der bestemmer, hvem der har lavet byens bedste livret. Den udvalgte skal deltage i landsfinalen, der finder sted i Gilleje, hvor Danmarks bedste livret kåres.

Søren Gericke smager Ritas kyllingeret i jagten på "Danmarks bedste livret".

Bornholm, Nykøbing Sjælland og Svendborg
De tre kokke tager i første program til Svaneke på Bornholm. På trods af lidt omskifteligt dansk sommervejr er humøret højt på Svaneke Havn, og kokkene får et fantastisk indblik i bornholmske specialiteter med både kød og grønt - og naturligvis masser af sild. De får også et indblik i den bornholmske dialekt, som ikke altid er helt lige nem at forstå. Men retter er der nok af. Det smager alt sammen dejligt, og der er tæt løb, når bornholmerne vælger Svanekes kandidat til finalen i Gilleje.

Søren Gericke, Irene Mai og Claus Holm kommer også til Nykøbing Sjælland. Midt på gågaden tager de tre kokke imod folk fra hele egnen, og der bliver smagt på alt fra brunkål til Rubinsteinerkage og masser af lokale råvarer. Publikum er begejstret, når de tre kokke sender seks meget forskellige livretter videre til byfinalen, og det er byens indbyggere, der bestemmer, hvilken ret der skal videre til landsfinalen.

På Fyn foregår konkurrencen i Svendborg - den dejlige havneby. Foran Svendborg Rådhus bliver der serveret både traditionel fynsk rygeost og masser af desserter, når fynboerne disker op med livretter til de tre kokke. Byfinalen byder på både traditionelle retter fra det fynske køkken og nyskabende madkunst.

Sune griller skovgris og håber, han har opskriften på "Danmarks bedste livret".

Ebeltoft og Sæby – og finale i Gilleleje
De tre kokke kommer også til Ebeltoft, hvor det summer af sommer. I højt solskin danner Fregatten Jylland bagtæppe for en spændende kulinarisk dag, hvor de tre kokke får smagt på masser af spændende livretter, lavet på lokale råvarer. Der er masser af kandidater til de seks byfinalepladser, og løbet er tæt, når Ebeltofts indbyggere vælger byens bud på Danmarks bedste livret.

Søren Gericke, Irene Mai og Claus Holm tager også til Sæby på deres Danmarksturne, og nordjyderne holder sig ikke tilbage i kreative bud på Danmarks bedste livret. De tre kokke får smagt sig igennem et hav af livretter, og der er tæt løb, når Sæbys borgere stemmer om, hvilken af de seks byfinalister, der skal repræsentere Sæby i finalen.

I finalen i "Danmarks bedste livret" har de fem veloplagte finalister fra Svaneke, Nykøbing Sjælland, Svendborg, Ebeltoft og Sæby taget turen til Gilleleje for at konkurrere om titlen som Danmarks bedste livret. De møder Irene, Claus og Søren, der selv er trukket i forklæderne og har lavet en lækker frokost til finalisterne af friske råvarer fra Gilleje. De fem finalister indtager køkkenerne og går i gang med madlavningen. Det er Gillelejes indbyggere, der smager og vurderer de fem finalisters livretter - og bestemmer, hvem der har opskriften på Danmarks bedste livret.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}