Danmark har fået en ny tv-kanal

Landets første fritidskanal, TV 2 Fri, er gået i luften søndag 5. maj.

Fem af "Frihuset"s værter sendte balloner i TV 2 Fri-grøn farve til vejrs, og dermed var kanalen og programmet "Frihuset" også i luften. Fra venstre ses Thomas Uhrskov, Peter Rygaard, Elizabeth Anderson, Lene Beier og Flemming Rune. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Søndag 5. maj har Danmark fået en ny tv-kanal – nemlig fritidskanalen TV 2 Fri med fokus på hobby, hus og have.

Søndag klokken 11.30 – i strålende solskin - gik kanalen i luften med sin allerførste udgave af det daglige direkte magasinprogram ”Frihuset”, der sendes fra en smukt beliggende ejendom ved Isefjorden.

- I dag er en historisk dag for Danmark og for tv-branchen – og en historisk dag for TV 2. ”Frihuset” har nogle fantastiske rammer i dette område, og danskerne kan se frem til at kunne sætte sig i sofaen og lade sig inspirere af TV 2 Fri, sagde TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, kort tid inden kanalen gik i luften.

Det var de seks forventningsfulde ”Frihuset”-værter, som - til tonerne fra et tamburkorps og med opsendelse af balloner i TV 2 Fri-grøn farve – sendte kanalens første program ud til seerne.

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, vander værnetræet ved Frihuset efter veludført plantning af egetræet.

De seks værter i ”Frihuset” – Cecilie Hother, Thomas Uhrskov, Peter Rygaard, Elizabeth Anderson, Lene Beier og Flemming Rune – vil sørge for inspiration til danskerne inden for bolig, mad, have, hobby, natur og gør-det-selv. TV 2 Fri sender herudover en række danske og udenlandske programmer om fritidsaktiviteter.

Et værnetræ skal beskytte Frihuset og kanalen
Ved åbningen af kanalen plantede Merete Eldrup sammen med kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Networks, et egetræ – et såkaldt værnetræ - ved Frihuset.

- Værnetræet skal beskytte Frihuset, hele kanalen og alle dens medarbejdere, sagde Merete Eldrup, som har været begejstret for tanken om en TV 2-fritidskanal, siden hun begyndte på TV 2 i december 2007.

To af "Frihuset"s forventningsfulde værter, Thomas Uhrskov og Cecilie Hother, fotograferet søndag 5. maj kort tid før premieren klokken 11.30.

- Da jeg kom til TV 2, blev jeg præsenteret for et større idekatalog til nye TV 2-kanaler, og allerede dengang var min favorit TV 2 Fri, som ligger helt rigtigt til TV 2s DNA, siger Merete Eldrup og fortsætter:

- Tiden og seertrenden har været med os, siden vi første gang tænkte på TV 2 Fri. Der er stigende efterspørgsel efter det danske, det nære, det nyttige - og efter det ’organiske’, hvor man ikke behøver at holde sig stramt inden for et fast tv-koncept. TV 2 Fri går på opdagelse i det, der virkelig betyder noget i fritiden og friluftslivet – og vi går gerne i detaljer og sender slow-tv, når det passer til indholdet.

Man kan læse mere om TV 2 Fri, om ”Frihuset”, om kanalens værter og øvrige programmer på kanalens hjemmeside fri.tv2.dk. På omtv2.tv2.dk kan du se, hvordan man modtager TV 2 Fri, som også kan følges via TV 2s tjeneste på nettet, mobil og tablet, TV 2 Play.

"Frihuset"-vært Lene Beier (th.) med to af de første beboere i huset, nemlig to minigrise, der er avlet på Falster og netop indflyttet i Frihuset.

---------------------

Få mere at vide om TV 2 Fri
TV 2 Fri er Danmarks første fritidskanal, hvor der sættes fokus på have, hobby, mad, gør-det-selv, bolig, natur, vejr og meget mere til seernes nære liv.

TV 2 Fri har en stærk dansk kanalprofil, og et af kanalens flagskibe vil være det daglige to-timers magasinprogram ”Frihuset”, som sendes direkte fra den smukt beliggende landejendom i Hornsherred af samme navn.

Du kan læse mere om Danmarks nye fritidskanal og om TV 2 Fris danske programmer via dette link – og om nogle af de mange aktiviteter i ”Frihuset” på premieredagen her.

Værterne i ”Frihuset” kan du lære mere om via dette link.

Du kan se en trailer for kanalen her, og via nedenstående links kan du læse om TV 2 Fris udenlandske programmer om hus og have, mad samt natur og hobby.

Kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Networks (tv.), og TV 2-direktør Merete Eldrup efter plantningen af værnetræet ved Frihuset.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}