Jagt på seriemordere - nu i HD

TV 2 byder på gensyn med krimiserien "Den som dræber", som for første gang kan opleves i HD. Mød hovedpersonerne i serien her.


TV 2 byder i den kommende uge på et gensyn med krimiserien ”Den som dræber”, som blev sendt i foråret 2011, og som fik både høje seertal og fin vurdering af de danske tv-seere.

Det gennemsnitlige seertal til serien var 1.031.000, og vurderingen var 4,0 på en skala fra 1 til 5.

Allerede inden premieren i 2011 var serien solgt til lande som Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgien og Luxemburg. Siden er "Den som dræber" også blevet solgt til den amerikanske tv-station A&E Networks med henblik på at skabe en amerikansk version af den danske serie.

Fem dage i træk med "Den som dræber"
De to første afsnit af "Den som dræber" sendes søndag 8. juli fra klokken 21.00. De øvrige otte episoder sendes med et dobbeltafsnit hver aften mandag-torsdag fra klokken 22.30.

For første gang bliver det muligt at se serien i HD-kvalitet. "Den som dræber" vil nemlig blive vist i HD på kanalen TV 2 HD.

Laura Bach spiller hovedrollen som vicekriminalkommissær Katrine Ries Jensen i "Den som dræber". (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

I "Den som dræber" præsenteres seerne for en række stærke skuespiller-profiler i seriens hovedroller. Disse hovedrolleindehavere præsenteres herunder, og de suppleres gennem seriens ti afsnit af skuespillere som Ulrich Thomsen, Stine Stengade, Kim Bodnia, Nikolaj Steen, Thomas Levin, Sarah Boberg, Carsten Bjørnlund, Jens Andersen, Mille Dinesen, Alexandre Willaume, Marie Askehave og mange flere.

Laura Bach
Vicekriminalkommissær Katrine Ries Jensen spilles af Laura Bach, der hermed debuterer som hovedrolleindehaver i en serie. Hun begyndte sin karriere på teaterscenen i stykker som ”Cabaret” på Gladsaxe Teater og ”Be-Bop-A-Lula” på Aarhus Teater, begge i 2003.

Laura Bach har siden haft en række biroller i tv-serier som ”Taxa”, ”Ørnen” og ”Album”. Derudover har Laura haft roller i filmene ”No Right Turn” og ”Grønne hjerter” fra 2006, ”Himmerland” fra 2008 og senest i ”Sandheden om mænd” i 2010.

Retspsykiateren Thomas Schaeffer spilles af Jakob Cedergren.


Jakob Cedergren
Retspsykiater Thomas Schaeffer spilles af Jakob Cedergren, uddannet i 1997 fra Statens Teaterskole. Få år efter fik han sit gennembrud i rollen som journalisten Bjarne Madsen i DRs tv-serie ”Edderkoppen”.

Jakob Cedergren har siden medvirket i en række danske og skandinaviske film. I 2004 blev han nomineret til en Bodil for bedste mandlige hovedrolle i ”Rembrandt” (2003), og i 2009 modtog han Robertprisen for Årets mandlige hovedrolle i Henrik Ruben Genz’ ”Frygtelig lykkelig”.

Senest er Jakob Cedergren blevet rost i høje toner for sin rolle i Thomas Vinterbergs anmelderroste spillefilm ”Submarino”. I denne rolle blev Jakob Cedergren nomineret til en European Film Award 2010, Robert 2011 samt Bodilprisen 2011.

Rollen som politiinspektør Magnus Bisgaard spilles af Lars Mikkelsen.

Lars Mikkelsen
Rollen som politiinspektør Magnus Bisgaard spilles af Lars Mikkelsen, som er en af dansk film og teaters bedst etablerede og mest vellidte skuespillere. Han er uddannet fra Statens Teaterskole i 1995 og har siden været tilknyttet en lang række teatre så som Det Kongelige Teater, Østre Gasværk og Husets Teater.

På tv har Lars haft utallige roller i de store danske tv-serier, senest i ”Krøniken” (2004-2007) og ”Forbrydelsen” (2007). Lars har ligeledes haft bærende roller i bl.a. ”En kærlighedshistorie” (2001), ”Kongekabale” (2004) og ”Headhunter” (2009), som han i 2010 modtog en Robert for som årets bedste mandlige hovedrolle.

I 2011 var Lars Mikkelsen aktuel på de skrå brædder i den anmelderroste Moliére-klassiker "Misantropen" på Det Kongelige Teater.

Rollen som Stig Molbeck (th.) spilles af skuespiller og manuskriptforfatter Frederik Meldal Nørgaard.


Frederik Meldal Nørgaard
Katrines kollega Stig Molbeck spilles af skuespiller og manuskriptforfatter Frederik Meldal Nørgaard, der er trænet på The William Esper Studio i New York.

Han er medstifter og en del af den kunstneriske ledelse i den århusianske teatergruppe Von Baden, der siden 2001 har været aktiv på de århusianske scener og senest har optrådt på Teater Grob med det anmelderroste stykke ”Let opklaring”.

Frederik Meldal Nørgaard har desuden skrevet og spillet hovedrollen i novellefilmen ”Kuppet” (2000), der vandt en række danske og udenlandske priser, og som i 2001 var nomineret til en European Film Award.

Derudover har Frederik skrevet manuskript til, produceret og medvirket i spillefilmen ”Det perfekte kup” (2005), hvor han selv spillede en hovedrolle. Han er også set i DRs dramaserie ”Borgen” (2010).

Rollen som kriminaltekniker Mia Vogelsang spilles af Lærke Winther.


Lærke Winther
Rollen som kriminaltekniker Mia Vogelsang spilles af Lærke Winther. Siden sin uddannelse fra The Arts Educational School i 1999 har Lærke været meget aktiv såvel på teatret og på tv-skærmen som på det store lærred.

Hun står bag DR2-satireserien ”Normalerweize” sammen med skuespiller-kollegaen Anna Neye og har siden gjort sig bemærket på tv-skærmen med roller i tv-serierne ”Album” (2008) og ”Mille” (2009).

Derudover har hun medvirket i spillefilmene ”Oh Happy Day” (2004), ”Mørke” (2005), ”Flammen & Citronen” (2008), ”En enkelt til Korsør” (2008) samt ”Velsignelsen” (2009), der modtog to priser på Göteborg International Film Festival i 2009.

Iben Dorner spiller Benedicte Schaeffer - hustru til retspsykiater Thomas Schaeffer.

Iben Dorner
Thomas Schaeffers kone, Benedicte Schaeffer, spilles af Iben Dorner, der er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2007. I sine første sæsoner arbejdede hun som en del af det faste skuespillerensemble på Teater Momentum i Odense og på Mungo Park Kolding.

Iben Dorner fik sin spillefilmsdebut som Anders Matthesens politikæreste i spillefilmen ”Sorte kugler” (2009), for hvilken rolle hun fik en Zulu Award 2010 for bedste kvindelige birolle.

I DRs julekalender "Pagten" spillede hun den hårdtprøvede lærerinde Helle, og senest er Iben Dorner set i DRs dramaserie ”Borgen” (2010), hvor hun spiller den humane statsministersekretær Sanne. I 2011 kunne Iben Dorner ses i den anmelderroste Moliére-klassiker "Misantropen" på Det Kongelige Teater.

"Den som dræber" serien er produceret af Miso Film i samarbejde med TV 2, TV4 Sverige, TV 2 Norge, ZDF og SF Film med støtte fra Det Danske Filminstituts Public Service Pulje, Nordisk Film & TV Fond og MEDIA.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}