Ny stor dansk animationsserie til børn på TV 2

TV 2 har været med til at finansiere den prisbelønnede, danske serie ”Legenden om Enyo”, der sendes på dansk tv lørdag og søndag formiddag.


En danskproduceret børne-animationsserie, der har kostet 50 millioner kroner at producere, og som er færdiggjort af tre danskere efter snart seks års arbejde, sendes lørdag og søndag formiddag på TV 2. I den forløbne weekend sendte TV 2 de første af de 26 afsnit af ”Legenden om Enyo”.

Serien har netop vundet prisen for bedste animation og special effect ved AEAF Awards i Australien. Nummer to blev serien ”The Pacific”, som top-producenterne Tom Hanks og Steven Spielberg står bag.

- Det er nærmest umuligt at udvikle og producere et så stort og ambitiøst projekt ud fra vores små lande og sprogområder, men med støtte - primært fra TV 2|DANMARK, som også er medproducent på projektet - og fra NRK og SVT lykkedes det os at få finansieringen på plads, siger producent Poul Kofod, Funkhauser Film, og fortsætter:

- De cirka 50 millioner kroner, som seriens budget er på, er rigtigt mange penge. Derfor er der også – ud over de skandinaviske penge og vores egne sparepenge - især tyske og australske penge i projektet. Serien kører allerede nu i Australien, Tyskland, Island, Norge og Sverige med stor succes.

Stammens skæbne ligger i Enyos hænder
Den 12-årige nomadedreng Enyo drømmer om at blive en stor jæger, men skæbnen vil og kræver, at han skal blive en magtfuld shaman og opfylde sit kald: At redde nomadestammen doodjierne, som har fået markant forandrede levevilkår pga. miljøødelæggelser.


For at redde stammen skal Enyo finde den legendariske Glemte Dal, og rejsen byder både på dramatiske og underholdende begivenheder. Til at hjælpe sig har Enyo sin egen flyveøgle (Werlog) samt veninden Agaya og vennen Ito.

Igennem 26 afsnit følger seerne Doodjierne på deres barske og farlige rejse mod deres ukendte skæbne, og Enyo og stammen oplever op- og nedture. De skal komme til at opleve mange farer på deres nye rejse, og værst er hovedfjenden Quag Nage og hans stammeløse folk.

- Det er ikke tilfældigt, at der i episoderne behandles emner som miljø og venskaber, men vi har prøvet i historierne at få det flettet ind på en fantasifuld  og anderledes måde, så det ikke virker som "løftede pegefingre", ligesom vi i vores visuelle stil har prøvet at gøre børnene nysgerrige over for anderledes landskaber og fantasifulde dyr, siger seriens ophavsmand Jesper Østergaard, Funkhauser Film.

De danske stemmer i serien er indtalt af Michael Slebsager (Enyo), Henning Moritzen (Shamani), Lars Bom (Hunga), Lars Mikkelsen (Quag Naga), Sofie Gråbøl (Odina), Thomas Mørk (Mung), Niels Olsen (Dagor), Malte Milner Find (Ito) og Emma Høeg (Agaya).

Afsnit 3 og 4 af ”Legenden om Enyo” sendes henholdsvis 11. og 12. december klokken 10.40.

---------------------------------

Se video om "Legenden om Enyo" via dette link.

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}